Yürüyordum yüreğimin derinliklerine, bir çocuk seslendi. Acı acı seslendi, sitem dolu sözler sarfetti. Beni öldürüyorsun dedi inatla. Ne söylediysem kar etmedi. Biraz da beni düşün dedi titrek sesiyle.Sevgiye muhtaç olduğu ses tonundan belliydi. Belli ki unutulmuş, yapayalnız kalmıştı yüreğimde. O ne kadar inatla yalvardıysa, ruhum da aynı inatla reddetti yalvarışlarını. Bir gün dedi... Bir gün sen bana yalvaracaksın. Ben senin en iyi dostundum. Bir zamanlar birlikte yaşardık yüreğinde. Ta ki beni terkedinceye kadar. Hep bencilce davrandın, büyüdün sandın ama senin de benden farkın yoktu hiçbir zaman. Ben senin hayatının inşa edicisiydim. Beni hiçe saydın sen. Yüreğinden gelen sesi hiç dinlemedin uzun zamandır. Lütfen beni dinle son kez dedi... ve sustu. İlk zamanlar mutluydum. Hiç birşeyime karışmamıştı çocuk. Mutlu olacağımı sanmıştım bu şekilde. Hayat bu ya. Kendi yüreğimi hiçe saydım ya ben. Başkalarının yüreğinde aradım ya mutluluğu. Ne büyük hata etmişim o vakit anladım. Yine kendi yüreğime dönmeye çalıştım, çok çabaladım. Ama olmadı. Meğer insanın kendi yüreği bir kez küstümü, bir kez kırıldımı tekrar eskisi gibi olmazmış. Bunu anladım eninde sonunda. Hiç konuşmadı yüreğimdeki çocuk bir daha. Ne dediysem anlamadı. Artık can yoldaşım yoktu. Ben onu nasıl bırakıp gittiysem, o da beni öyle yapayalnız bırakmıştı. Tek başıma kalmıştım şu garip hayatta, ne yapacağımı bilemez durumdaydım. Geceydi, yürüyordum ıssız bir sokakta kendi başıma. Hiç kimsem yoktu artık ne dostlarım, ne ailem, ne kardeşim ne de tek dürüst arkadaşım yüreğimdeki çocuk. Bir çocuk gördüm sokak lambasının altında, yapayalnız. Tıpkı benim gibi görünüyordu. Merhaba dedim, merhaba dedi. Ne yapıyorsun burada yalnız başına dedim, anlattı. Zamanında bir insana çok yalvardım, beni bırakma diye. Ama beni dinlemedi. Mutsuz olursun bensiz dedim. Hiç umursamadı bile. O başka yüreklerde derman aradı, bunca yıllık dostluğumuzu hiçe saydı dedi. Gözleri yaşla dolu, arkasına bile bakmadan koştu koştu koştu, görünmez oldu. Bir daha ne duydum ne de gördüm o çocuğu. Her gece sokak lambasının altında aradım yalnız çocuğu, ama bir daha göremedim. Hiç bir zaman da göremeyeceğim. Çünkü o benim yüreğimdi. Zamanında hiçe saydığım, terk ettiğim yüreğimdi.
Toplam Yorum 0