Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Hayata dair kısa notlar

OneNight 5 Mayıs 2016 09:17
10 Mayıs 2016 21:41 OneNight tarafından güncellendi

[SIZE="4"][B][H2]Hayata dair kısa notlar[/H2][/B][/SIZE]

[SIZE="3"][B]Zaman içinde birikti bu notlar. Kimi unutulmaya yüz tuttu, kiminin anıları daha taze. Bazıları çok önemli, bazıları tam bi saçmalık. Hem saçma hem önemli olanlar canımın içi. Saçma bile olamayanlar ise ziyadesiyle sıkıcı. Bir kısmı gayet resmi, bir kısmı saldım çayıra, diğer bi kısmı yokuş aşağı boşalan freniyle uçuşa geçen bir kamyon hassasiyetinde. Ve lakin hepsi hayata dair.. kısa, kıpkısa notlar.[/B][/SIZE]

[SIZE="4"][COLOR="red"][B]Kendini evlat edinmek notu: [/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE="3"][B]Önce klonlama işinin sorunsuz hallolması gerekiyor.

Şimdi diyelim benden bir ben daha klonlanıyor ve ben bu beni, 3 günlük bebek iken evlat ediniyorum. Bu bebeğin aynen ben gibi olmayacağı kesin. Görünüşte her bi şeyi bana benzeyecek, bu da kesin. Ama doğuştan gelen misal mizacı ya da bazı yetenekleri haricinde benden çok farklı bir insan olacak, bu daha da kesin. Kesin olmayan şey bu her halini bildiğimin bebeğini ben nasıl yetiştiririm? Huyunu suyunu biliyorum. Kafası ezelden beridir nelere çalışıyor, nelere hiç basmıyor gayet net biliyorum. Naparım ben benimle?

Kendini evlat edinmek, "ne dilediğine dikkat et" temennisine örnek oluşturacak gibi duruyor. "Al buyur" diyecekler bir gün, "işte bu kendin.. evladın gibi büyüt onu."

Ne çıkar ortaya "ben" diye acep?[/B][/SIZE]

[SIZE="4"][COLOR="red"][B]Olgunlaşmak notu: [/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE="3"][B]Salıncaktan düşmektir, kedinin ölmesidir, yüzmeyi öğrenmektir, boy veriyor mu diye dibi yoklayıp kum çıkarmaktır, can sıkıntısıdır, dinlemektir, dinlenmektir, demlenmektir, hatadır, hatalardır, keşkelerin halay çekerek acaba sınırını ihlalidir, illa ki aşık olmaktır, malum insanız demektir, anlamamaktır, hiçbir şey anlamamaktır, ama, anlamaya çalışmaktır, bilmektir, bilememektir, kuşku duymaktır, emin olmaktır, hayal kurmaktır, ezberleri sevmektir, hepsini unutmaktır, bi *** bilmemektir, biliyorum diyene yüz vermemektir.
[/B][/SIZE]

[SIZE="4"][B][COLOR="red"]Geç kalmak notu:[/COLOR][/B][/SIZE]

[SIZE="3"][B]Zamanı geçirmek, zamanını geçirmek. Nasıl olsa olur diye hep ertelemek, saatlerin günlerin hiç bitmeyeceğini, hep bir yerlerde bizi beklediğini sanmak. Bazen cesaretin yok olması, bazen basiretin bağlanması, bazen boşvermek ve bazen de unutmak, sabahına hatırlamak: Geç kalmak!

"Aa siz yaşamaya mı karar verdiniz? Ama geç kaldınız, hayat geçti gitti. Bakın hala annenizin sesi kulaklarınızda değil mi? 'Geç kalıyorsun okula, hadi kalk artık!' Şimdi, keşke hep geç kalsaydım okula diye mi düşünüyorsunuz yoksa? Ama yine geç kaldınız, keşkeler de bitti." [/B][/SIZE]

[SIZE="4"][B][COLOR="red"]Özgür irade notu: [/COLOR][/B][/SIZE]

[SIZE="3"][B]İlk nefesin alındığı andan başlayarak her adımda kalıplanan insana dair her şeyi bir yana koyarsak, ana-babadan başlayan otorite bildirimlerinin kalıcı etkisini, yönlendirmesini es geçersek, bütün yasakları ve zinhar günahları yok sayarsak ve hatta herhangi bir reklamdan, filmden, marşlardan, simgelerden, abc'den, hatta "benim annem canım annem" şarkısından bile, hayati kararlarımızı verirken etkilenmiş olma olasılığımızı "hadi len!" diye ötelersek, evet özgürüz. İrademiz de gayet özgürdür diyebiliriz.

Özgür irade masalı, 20. yüzyıl'ın insan evladına attığı en büyük kazıktır.
[/B][/SIZE]

[SIZE="4"][B][CENTER]Bu notlar böyle uzar gider not ettiğimiz kağıtlar şimdi hiç bakmadığımız duvarda asılı...[/CENTER][/B][/SIZE]
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 341  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar