Arama
Günlük Kontrol Paneli
4.50 puan, 2 oy. 4.50 puan, 2 oy.

Acil Çok Önemli Mutlaka Okuyun

The Unique 2 Aralık 2008 12:14

Doğru mu acaba Bilmem

ACİL UYARI:
üBURAK U. kod adlı bir hacker rekor denemesi için tüm Türkiye' de ki kullanıcıların adreslerini imha edeceğini söylüyor
ü Ve yapıyor onun için sakın listenize ''REA '' adlı bir msn adresi kabul etme artı tüm listendekileri uyar çünkü listenden biri kabul ederse sen de hacklenirsin.
üBir çok tanıdık kişinin adresleri hacklenmiş ben listemdeki herkese gönderiyorum.

AYRICA;

Ø MiCROSOFT VE NORTON SON DERECE TEHLİKELİ BİR VİRÜS KEŞFETTİLER .
ØŞİMDİLİK ONU ZARARSIZHALE GETİREBİLECEK BİR PROGRAM YOK.
ØBU ViRUS 'MATRiX' E HOS GELDiNiZ'ADI ALTINDA BiR PPS iLE GELiYOR .
ØAÇTIGINIZ TAKDiRDE , 10 SANiYELiK BiR ÇİZGİ FİLMDEN SONRA 'HARD DiSKiNiZ BiTTi' DiYE BiR YAZI CIKIYOR VE ARTIK ÇOK GEÇ!.
ØHARD DİSKİNİZ COKTUGU GİBİ , ADRES DEFTERİNİZ DE YOLLAYANIN ELİNE GEÇiYOR ,
ØVE SİZİN İSMİNİZLE VIRÜS YAYIL MAYA DEVAM EDİYOR.
ØBUNU ENGELLEMEK iÇiN ' LÜTFEN ' E-MAiL ' i ARKADAŞLAINIZA YOLLAYIN .
ØBU VİRÜSÜN ADI : NWiN 27 VE FRANSIZ BiR HACKER TARAFINDANYAZILDI AMAN DİKKAT!!!!!,
'MATRİXE HOŞ GELDİNİZ YAZAN MAİLİ AÇMAYIN!!!!!!
Emin KARAOĞLU
İçişleri Bakanlığı Kontrolörü
0 505 466 22 51
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 5455  Yorum 2  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 2

Yorumlar

1. Avatarı yok
    Msn Happy Ben asılsız buluyorum bu haberleri ama sağol Msn Happy

Ziyaretçi 2 Aralık 2008 15:41
  2. Avatarı yok
    tipik bir forward mail

spam ,scam ,hoax nedir?
    spam:gereksiz mesaj (reklam vs )

scam (online dolandırıcılık amacıyla hazırlanmış sahte mesaj –yahoo id numaraları ile çekiliş yapıldı piyango kazandınız ,ikramiyenizi almak için bizimle hemen bağlantı kurun türünden sizden para sızdırmak isteyen mesajlar)

hoax :sahte mesaj “, birisinin milleti korkutmak yada eğlenmek amaciyla yazdigi uydurma bir hikayedir.

Bunların birçoğu ingilizce olarak doğarlar, "akıllının biri" oturur tercume eder, ve Türkiye'ye yayar.
    Bu gibi emailler herkesin hem vaktini alir, hem de luzumsuz yere sistem kaynaklarını israf ederler.

Hoax
    (sahte) mesajları anlamanın birkaç basit yolu var

"İstanbul'da Falanca nın başına gelmiş" türünden kontrolü yapılamayacak isimler,

"Sahte otoritenin sesi: "CNN de yayınlandı" yada " Microsoft uyarıyor" türünden
    normalde virus uyarısı yapmayan şirketlerin sözlerini içermesi.Gerçek virus/worm uyarıları için: www.symantec. com yada www.mcafee.com ya bakabilirsiniz. .

"Tanidığınız herkese gönderin!!" lafı.
    Viruslerden korunmanin yegane yolu, falanca mesaji açmamak degil, iyi bir antivirus programi kurmak,ve bu programin surekli guncel kalmasi icin update lerini uygulamaktir.

tümünün ya da önemli bir kısmının büyük harf kullanarak yazılmış olması

çok önemli ,dikkat ,lütfen ,yalvarıyorum gibi sözlerin ve yoğun ısrarın duygu sömürüsünün veya korku veren mesajların varlığı

Bu email /scamlerde bir de
    cep telefonları bulunur .
    Cep tel numaraları kolay izlenemedikleri için suç çeteleri tarafından tercih edilirler.

İnternet cafelerden ya da size e mail gönderdikleri bilgisayar üzerinden sizinle bağlantı kurabilirler .Böylece bulundukları yerin bir ofis olduğu izlenimi verebilirler)

şimdi maile bakalım
    1-"İstanbul'da Falanca nın başına gelmiş" türünden kontrolü yapılamayacak isimler,
    Var mı?
    evet

BURAK U. kod adlı bir hacker rekor denemesi için tüm Türkiye' de ki kullanıcıların adreslerini imha edeceğini söylüyor-mış mış muş müş....smile tongue
    Ve yapıyor onun için sakın listenize ''REA '' adlı bir msn adresi kabul etme artı tüm listendekileri uyar çünkü listenden biri kabul ederse sen de hacklenirsin.smile secret

Bir çok tanıdık kişinin adresleri hacklenmiş ben listemdeki herkese gönderiyorum
    ..................................................................
    .
    2-Sahte otoritenin sesi -"CNN!!!!???de yayınlandı" yada " Microsoft uyarıyor" türünden :
    Var mı?
    Evet …

İşte: FW: İlt: FW: ACiL UYARI İçişleri Bakanlığından !!!!????
    ( BUGÜN BAŞLADI MUHAKKAK GELİR ) kesinlikle okuyunnnnnnnn! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!
    Emin KARAOĞLU
    İçişleri Bakanlığı Kontrolörü ?????

0 505 466 22 51---------- -------iç işleri bakanlığı “kurumu” ne zamandan beri
    cep telefonu” vasıtasıylaMsn Confused haberleşiyor
    ........................................................................... .........................

3-normalde virus uyarısı yapmayan şirketlerin sözlerini içermesi. !!!

.
    Var mı?
    Evet!
    MiCROSOFT ???? ne alaka ???
    VE NORTON SON DERECE TEHLİKELİ BİR VİRÜS KEŞFETTİLER .Msn Thinking
    ....................................................

4-"Tanidığınız herkese gönderin!!" lafı.

Var mı?
    Evet -hem de iki kez

- BUNU ENGELLEMEK iÇiN ' LÜTFEN ' E-MAiL ' i ARKADAŞLAINIZA YOLLAYIN
    -Bir çok tanıdık kişinin adresleri hacklenmiş ben listemdeki herkese gönderiyorum.
    .....................................................
    5-Basliginda "good times/vacation/ ben saftirikim/vs" yazan hiçbir emaili açmayin!
    Var mı ?

Evet
    BU VİRÜSÜN ADI : NWiN 27 VE FRANSIZ BiR HACKER TARAFINDAN YAZILDI AMAN DİKKAT!!!!!,
    'MATRİXE HOŞ GELDİNİZ YAZAN MAİLİ AÇMAYIN!!!!!!
    ................................................

6-
    Metnin büyük harfle yazılmış olması ,ısrarlı ifade ,korku veren cümleler
    EVET-bol bol var

Ziyaretçi 2 Aralık 2008 17:14
    2 Aralık 2008 17:45 kelrapunzell tarafından güncellendi