. . .
DOĞRULUKTAN ŞAŞMAYIN :)
_MMia_ 4 Nisan 2012 00:49
Köpeği ile yaşayan bir genç daire kiralar. Dairenin önünde bir teras vardır. Yan dairede de ev sahibi yaşlı kadın ve oğlu oturmaktadır. İki dairenin teraslarından birbirine geçilebilmektedir. Kiracı genç taşınırken ev sahibinin oğlu kiracıya şöyle der:
“Köpeğinize ne olur dikkat edin, annemin tavşanına bir şey yapmasın. Annem yaşlı, o hayvana da çok bağlandı, tavşana bir şey olursa yaşayamaz. Tavşanın kafesi terasta duruyor, aman dikkat” Kiracı da dikkat edeceğini söyler. Gel zaman . . .
“Köpeğinize ne olur dikkat edin, annemin tavşanına bir şey yapmasın. Annem yaşlı, o hayvana da çok bağlandı, tavşana bir şey olursa yaşayamaz. Tavşanın kafesi terasta duruyor, aman dikkat” Kiracı da dikkat edeceğini söyler. Gel zaman . . .
SEVGİ EMEK İSTER
_MMia_ 4 Nisan 2012 00:21
SEVGİ EMEK İSTER
Uçan kuş yerde yiyecek ararken, kaplumbağayı görür. Yanına gider ve sorar:
" Bu telaş ne ? Yolculuk nereye? "
Kaplumbağa;
"Hiç sorma dostum. Şu karşı tepenin ardında sevdiğim bekliyor. Ömrüm yeterse kavuşacağız, 2 yıldır yürüyorum ama hala varamadım. Sen ne şanslısın, bak kanatların var, tepeleri on dakikada aşarsın."
Kuş yanıt verir;
-Kolay kazanılan sevgi sağlam olmaz. Sevgi emek ister. Benim gibi istediğin yere çabuk ulaşırsan . . .
Uçan kuş yerde yiyecek ararken, kaplumbağayı görür. Yanına gider ve sorar:
" Bu telaş ne ? Yolculuk nereye? "
Kaplumbağa;
"Hiç sorma dostum. Şu karşı tepenin ardında sevdiğim bekliyor. Ömrüm yeterse kavuşacağız, 2 yıldır yürüyorum ama hala varamadım. Sen ne şanslısın, bak kanatların var, tepeleri on dakikada aşarsın."
Kuş yanıt verir;
-Kolay kazanılan sevgi sağlam olmaz. Sevgi emek ister. Benim gibi istediğin yere çabuk ulaşırsan . . .

. . .