Mevlana'ya sorarlar o kadar yazarsın, o kadar okursun ne bilirsin ? diye..
Mevlana şu yanıtı verir;
" Haddimi bilirim! . . "
. . .
Fatih Niye Üstün?
_VICTORY_ 5 Ekim 2011 13:00 (Özgür Ruh)
Napolyon, S. Helen adasında sürgün bulunduğu sırada ‘Fatih mi yoksa siz mi büyüksünüz? Sorusunu soranlara şöyle cevap vermişti:
Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam. Çünkü ben, kılıçla zaptettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım. O ise; fethettiği yerleri nesilden nesile intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır. . . .
Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam. Çünkü ben, kılıçla zaptettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım. O ise; fethettiği yerleri nesilden nesile intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır. . . .
Yavuz Sultan Selim'in Kaftanı
_VICTORY_ 5 Ekim 2011 12:52 (Özgür Ruh)
Sekiz ay süren Mısır seferi sona ermiş, dönüş yolculuğu başlamıştır. Yavuz Sultan Selim dönüşte hocası Anadolu Kazaskeri İbn-i Kemal’in yanında bulunmaktadır. Hem yol almakta hem de hocasına merak ettiği meseleleri sorup onun ilminden faydalanmaktadır. Ordu ilerlerken bir ara çamurla kaplı bir sahadan geçilir. Bu arada hiç beklenmedik bir hadise olur ve Kemalpaşazade...’nin atının ayağı sürçer. Yerden sıçrayan çamurlar Yavuz’un kaftanını kirletir. Herkesin yüreği ağzına gelmiş,
. . .
Günlük
Rower 4 Ekim 2011 23:56
Merhaba Günlük
Parçalı bulutlu bir salı gnününü rutin bir sekilde tamamlmıs bulunuyorum.
Bu gün için kayda değer bir sey olmadı.
Evde top oyanadım aynayı kırdım annemden azar yedim.
Top un dili olsa gel bana vur dermiydi bilimiyorum ama belliki top evden pek hoslanmıyor, zira karsı odaya süper bir arapası düsüncesiyle vurus yapmama rağmen ,top sut seklinde gidip duvardaki aynayı indirdi.(m)
Hos karsı odada Rower da kaleci gibi bekliyordu . . .
Parçalı bulutlu bir salı gnününü rutin bir sekilde tamamlmıs bulunuyorum.
Bu gün için kayda değer bir sey olmadı.
Evde top oyanadım aynayı kırdım annemden azar yedim.
Top un dili olsa gel bana vur dermiydi bilimiyorum ama belliki top evden pek hoslanmıyor, zira karsı odaya süper bir arapası düsüncesiyle vurus yapmama rağmen ,top sut seklinde gidip duvardaki aynayı indirdi.(m)
Hos karsı odada Rower da kaleci gibi bekliyordu . . .
Öylesine..
Ask Mahkumu 4 Ekim 2011 23:20
öylesine
amaçsız ve başı boş, gezdigimi farkettim...
hani seninleyken olandan çok başka bir his bu yaşadıgım
sabah uyandıgımda banyoya gidip yıkarken yüzümü
farkettimki artık aynada bile kendimi göremiyorum.
dinledigim şarkılar, okudugum kitaplar,izledigim filmlerde, hepsen ben ve biz varken
yedigim içitigim seninleyken gittigim yerler
bana artık acı bir tat veriyorken anladımki
artık nefes alıp verdigimi bile bilmiyorum ...
beraber gittigimiz . . .
amaçsız ve başı boş, gezdigimi farkettim...
hani seninleyken olandan çok başka bir his bu yaşadıgım
sabah uyandıgımda banyoya gidip yıkarken yüzümü
farkettimki artık aynada bile kendimi göremiyorum.
dinledigim şarkılar, okudugum kitaplar,izledigim filmlerde, hepsen ben ve biz varken
yedigim içitigim seninleyken gittigim yerler
bana artık acı bir tat veriyorken anladımki
artık nefes alıp verdigimi bile bilmiyorum ...
beraber gittigimiz . . .