Yılların geçmesine öfkelenme
kosovalı hulya 30 Nisan 2011 00:48
Yılların geçmesine öfkelenme;gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe.Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman,yelkenlerini rüzgara göre ayarla.Çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil,gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.Ara sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki evreni yargılamak imkansızdır.Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol . . .
çocukla İLETİŞİM.......
seramiksır 29 Nisan 2011 13:55 (ÖFKEYİ kendinize zevk edinmeyin.....)
ÇOCUKLA iletişim,
Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki ,belki sonsuza kadar susacaktım.Çünkü susmak, benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı.Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim.
Babam sarılır, öper sonra da “Hadi odana git.” derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar . . .
Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki ,belki sonsuza kadar susacaktım.Çünkü susmak, benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı.Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim.
Babam sarılır, öper sonra da “Hadi odana git.” derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar . . .
Yar Çekimi
_MMia_ 29 Nisan 2011 02:58
Beni alıp çıkarsalar feza füzesiyle.
Gözümü bağlayıp atsalar, sırtımdan itip...
Yine İstanbul'a düşerim...
Yer çekimi değil,
'Yar' çekimi derim.
...
Küçük İskender
. . .
Gözümü bağlayıp atsalar, sırtımdan itip...
Yine İstanbul'a düşerim...
Yer çekimi değil,
'Yar' çekimi derim.
...
Küçük İskender
. . .
Eğlenceli bir oyun..
Baragyal 28 Nisan 2011 23:16
Yeşil dairelere tıklayarak kediyi yakalamaya çalışın..Burdan buyrun..
http://www.gamedesign.jp/flash/chatnoir/chatnoir.swf . . .
http://www.gamedesign.jp/flash/chatnoir/chatnoir.swf . . .
HANIM
_MMia_ 27 Nisan 2011 23:14
hanım
Çoğu erkek eşine HANIM ! diye hitap eder ama nereden geldiğini bilmeyiz çoğumuz ...bu kelimenin.
Bir gün Cengiz Han sarayına, tüm hanlarını toplamış , tahtının sağ yanına da eşini oturtmuş;
Cengiz Han hanlarına,
– “Ben Hanlar Han’i Cengiz Han, hepinizin hanıyım” demiş ve sonra eşini göstererek;
– “Bu da benim HAN'ım” demiş.
İşte erkeklerin “eşim” anlamında söyledikleri “hanım” kelimesi
oradan geliyormuş..
. . .
Çoğu erkek eşine HANIM ! diye hitap eder ama nereden geldiğini bilmeyiz çoğumuz ...bu kelimenin.
Bir gün Cengiz Han sarayına, tüm hanlarını toplamış , tahtının sağ yanına da eşini oturtmuş;
Cengiz Han hanlarına,
– “Ben Hanlar Han’i Cengiz Han, hepinizin hanıyım” demiş ve sonra eşini göstererek;
– “Bu da benim HAN'ım” demiş.
İşte erkeklerin “eşim” anlamında söyledikleri “hanım” kelimesi
oradan geliyormuş..
. . .