Özledim sesini ne olur konuş...
Bir gül açtır zamanların ötesinden,
Karanlıklar içindeyim, kapkarayım bugün gel!..
Gök mavisinden, deniz mavisinden,
Bana bir şarkı söyle...
İçimde bir şey kımıldıyor,
Gözlerim kan çanağı, yorgunum, uykusuzum
Bir baksana ne haldeyim deli divane,
Yaralıyım, çaresizim umutsuzum,
Bana bir şarkı söyle...
Yağmur ol yağ üstüme, güneş ol ısıt,
Dökül karanlığıma ışıklar gibi,
Al beni, en uzaklara . . .
OSMANLILARDA VERESİYE DEFTERİ.......
seramiksır 19 Nisan 2011 11:37 (ÖFKEYİ kendinize zevk edinmeyin.....)
2 Mayıs 2011 10:25 seramiksır tarafından güncellendi
2 Mayıs 2011 10:25 seramiksır tarafından güncellendi
Osmanlıda Ramazan günlerinde tebdil-i kıyâfet ile, pek çok zengin, hiç tanımadıkları mıntıkalardaki bakkal, manav dükkânlarına gider, onlardan Zimem Defteri 'ni (veresiye defteri) çıkarmalarını isterlerdi.
Baştan, sondan ve ortadan rastgele sahifelerin toplamını yaptırıp, miktarını ödedikten sonra; "Bu borçları silin! Allah kabul etsin!" der, kendilerini tanıtmadan çeker giderlerdi. Borcu ödenen, borcunu ödeyenin kim olduğunu; borcu sildiren, borçtan kimi kurtardığını bilmezdi... . . .
Baştan, sondan ve ortadan rastgele sahifelerin toplamını yaptırıp, miktarını ödedikten sonra; "Bu borçları silin! Allah kabul etsin!" der, kendilerini tanıtmadan çeker giderlerdi. Borcu ödenen, borcunu ödeyenin kim olduğunu; borcu sildiren, borçtan kimi kurtardığını bilmezdi... . . .
UNUTMA !
Baragyal 18 Nisan 2011 23:26
Unutma! Yüreğinde bir ismin imzası var ve sen onu silemezsin. Söküp atamazsın, ne kadar uğraşsan da. Seninle beraber büyür içindeki sızı. İlk önce onu hissedersin başkasına dokunduğunda.
Unutma! Bir kere sevdin mi, uzun uzun yanarsın. Sitemler, öfkeler birikirken içinde, sen azalırsın. Dilinde küfür, elinde kadeh eksik olmaz Günler böy
......le geçer; alışırsın.
Unutma! Sabahlar artık gecikir. İster sağa dön ister sola, gözüne uyku değil gidenin hayali gelir. . . .
Unutma! Bir kere sevdin mi, uzun uzun yanarsın. Sitemler, öfkeler birikirken içinde, sen azalırsın. Dilinde küfür, elinde kadeh eksik olmaz Günler böy
......le geçer; alışırsın.
Unutma! Sabahlar artık gecikir. İster sağa dön ister sola, gözüne uyku değil gidenin hayali gelir. . . .
SENİ SEVİYORUM
kosovalı hulya 16 Nisan 2011 08:33
SENİ SEVİYORUM
sevmek; bakmak değil görmekse eğer,
sevmek; yanındayken başını
omuzuna koyabilmekse eğer,
sevmek; yanındayken yalnızlığı unutmaksa eğer,
SENİ SEVİYORUM....
* * * * *
sevmek; senle iken yere daha sağlam
basabilmekse eğer,
sevmek; yokluğunda . . .
sevmek; bakmak değil görmekse eğer,
sevmek; yanındayken başını
omuzuna koyabilmekse eğer,
sevmek; yanındayken yalnızlığı unutmaksa eğer,
SENİ SEVİYORUM....
* * * * *
sevmek; senle iken yere daha sağlam
basabilmekse eğer,
sevmek; yokluğunda . . .
TELAFİSİ OLMAYAN 4 ŞEY
_MMia_ 16 Nisan 2011 01:18
Telafisi Olmayan 4 Şey
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda, genç bir bayan, uçağına binmek üzer...e bekliyordur. Uçağın hareketine saatler vardır. Zaman geçirmek için bir kitap ve bir paket küçük kurabiye satın alır. Dinlenmek ve kitabını okumak için VIP salonunda bir koltuğa yerleşir. Kurabiye paketinin durduğu sehpanın yanındaki koltuğa, bir adam oturur; dergisini açıp okumaya başlar.
Genç kadın ilk kurabiyesini alır ve adam da bir tane alır. Bayan bu durumdan . . .
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda, genç bir bayan, uçağına binmek üzer...e bekliyordur. Uçağın hareketine saatler vardır. Zaman geçirmek için bir kitap ve bir paket küçük kurabiye satın alır. Dinlenmek ve kitabını okumak için VIP salonunda bir koltuğa yerleşir. Kurabiye paketinin durduğu sehpanın yanındaki koltuğa, bir adam oturur; dergisini açıp okumaya başlar.
Genç kadın ilk kurabiyesini alır ve adam da bir tane alır. Bayan bu durumdan . . .