Arama
Günlük Kontrol Paneli

ATATÜRK’ÜN MUHAFIZ ALAYI KOMUTANI TOPAL OSMAN BEY NEDEN KATLEDİLDİ?

Baragyal 25 Aralık 2013 20:22

Tüm samimiyetimle bir kere daha belirteyim ki, yakın tarihi tar­tışmak konusunda zihinlerimiz yeterince özgür değil!
Analiz amacıyla yakın tarih tarlasına girmek, mayın tarlasına, gir­mekten farksızdır!
Alışa geldiğimiz övgü-sövgü sarmalı dışında, gerçekleri arayış cehdiyle yakın tarihe yaklaşan tarihçi, mayın tarlasında yürümeyi göze almak mecburiyetindedir.
Birileri istediği kadar aksini söylesin, dilediği kadar “Aslında eleştirmek ve tartışmak yasak değil de, hakaret etmek . . .
Siner, Siz’û ve Mâze
Baragyal - avatarı

Bu kategoride: Varsayılan
Gösterim 1141   Yorumlar 3  

HOPİ KIZILDERİLİLERİ VE ESRARENGİZ KEHANETLERİ

Baragyal 25 Aralık 2013 19:07

Hopi adı hopitu kelimesinden gelen “barışcıl” anlamı taşımaktadır. Hopi kızılderilileri de Arizona bölgesinde yaşamış uysal bir kızılderili kabilesidir. M.Ö 700 yıllarında dahi yapmış oldukları çok katlı evler ve gelişmiş tarım faaliyetleri hopilerinde özel bir uygarlık olduğunu düşündüren nedenlerdendir. Mayalara komşu topraklarda yaşamış olan Hopi kızılderilileri Maya takvimi kadar detaylı ve derin bilgiler bırakmasalar da günümüz yaşamı için esrarengiz kehanetlerde bulunmuşlardır.
. . .
Siner, Siz’û ve Mâze
Baragyal - avatarı

Gösterim 516   Yorumlar 0  

+18 (O SES TÜRKİYE)

kerberosss 25 Aralık 2013 12:05 (kerberosss...)

televizyon alkıştan yıkılıyor, mağdur ama mağrur ebru gündeş gözyaşlarını siliyor...
gazetenin köşesinde bir haber, "konya'da kırk günlük bebek soğuktan donarak öldü"
ebru gündeş acun'a "senin kocaman bir yüreğin var" diyor, alkışlar bu sefer daha şiddetli başlıyor.
bebeğin öldüğü evin camı kırıkmış, naylonla kapatmışlar.
acun, ebru gündeş'e "geçecek bu günler, biz senin yanındayız" diyor, alkışlar susmak bilmiyor, tüm türkiye tek yürek
. . .

Gösterim 1292   Yorumlar 4  

KADINLARIN GÖREVLERİ...(T.C)

kerberosss 25 Aralık 2013 11:37 (kerberosss...)

[1. Evlen ve kendini kocana sakla.

2. Kocana en az 3 çocuk (mümkünse erkek olsunlar) ver.

3. Sezaryen harici şekilde bunları doğur.

4. Ama o sırada evde otur. Doğurmaya hastaneye gidebilir misin orasını daha anlamadım.

5. Mümkünse regl olmadan doğurgan ol çünkü ayıp yani ama mümkün değilse bunu doğal bir şey gibi değil de saklanması gereken bir utanç gibi yaşa.

6. Kürtaj ve doğum kontrolünü unut, hiçbir koşulda aklından dahi
. . .

Gösterim 768   Yorumlar 2  

Küsmedim ki barışalım

adsız 25 Aralık 2013 01:35

Ben sana küs değilim, hiç küsmedim. Kırılmışlığım var sadece, haklıyım ve en azından sen de bunun farkındasın. Ben başka türlü bir kadın değilim, sadece kadınım, kalbimin bir yanı hep rüzgarlı yani.

A95797CB246D9FD65EAB4B2A5625B

Küsmedim ki barışalım

Kırgınlığım ise, belki bir bahar sabahı geçer, kim bilir? Belki sen bir sabahı bahara çevirirsin, belli mi olur? Bir gece, hiç ummadığım . . .
VIP Üye
adsız - avatarı

Gösterim 599   Yorumlar 0