Bir Öykü
~~~~~~~~~~~~
İşe telefon açıp, “gelirken buğday al” dedi. “Naapıcan buğdayı kızım” diye sormadım.. Söylemezdi ki.. Dünyanın en sevimli delisiydi.. O öyle biriydi işte. Küçücük giz dolu oyunlar başlatırdı. Ne buğdayı, naapıcak acaba, nereden alıcam ben şimdi..
Merak etmeye başladığım anda kendimi çoktan oyunun içinde bulurdum.. Evet, oyun başlamıştı. Savaş’a “Buğday almam lazım, nerde satılır” diye sordum.. . . .
Bir Öykü
Deniz_Yıldızı 5 Nisan 2012 11:37 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
Eğer bir anne iseniz veya bir anneniz varsa burada yazdıklarımı gayet iyi anlayacaksı
Deniz_Yıldızı 8 Aralık 2010 22:12 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
Eğer bir anne iseniz veya bir anneniz varsa burada yazdıklarımı gayet iyi anlayacaksınız: Evet, düşündüğümde babalar da ne demek istediğimi
anlayabilirler ama ancak anneler burada yazılanları gerçekten hissedebilirler.
21 senelik evlilikten sonra "aşk ışıltısını" canlı tutmanın yeni bir yolunu buldum.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında eşimin fikriydi.
Bir gün eşim, beni çok şaşırtarak:
"Biliyorum ki onu seviyorsun" . . .
anlayabilirler ama ancak anneler burada yazılanları gerçekten hissedebilirler.
21 senelik evlilikten sonra "aşk ışıltısını" canlı tutmanın yeni bir yolunu buldum.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında eşimin fikriydi.
Bir gün eşim, beni çok şaşırtarak:
"Biliyorum ki onu seviyorsun" . . .
Orta yaşlı kadın, evin içinde telaşlı bir haldeydi.
Deniz_Yıldızı 8 Aralık 2010 22:09 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
Orta yaşlı kadın, evin içinde telaşlı bir haldeydi. Eşyaların yerini değiştiriyor, örtüleri düzeltiyor, arada bir mutfağa gidip pişmekte olan yemeğe bakıyor, tekrar salona dönüyordu. Sokaktan gelen her seste pencereye koşuyor, her duyduğu kapı zilinde de, başkasının zili olduğunu anlayıp üzülüyordu.
Başka şehirde iş bulan oğlu, hem uzak yerde olduğundan hem de izin alamadığından 2 aydır gelememişti. Orta yaşlı kadın, büyük bir özlemle oğlunun gelmesini ümit ediyor, kulağı zil sesinde, ayak . . .
Başka şehirde iş bulan oğlu, hem uzak yerde olduğundan hem de izin alamadığından 2 aydır gelememişti. Orta yaşlı kadın, büyük bir özlemle oğlunun gelmesini ümit ediyor, kulağı zil sesinde, ayak . . .
Küsmüyorum hayata!
Deniz_Yıldızı 8 Aralık 2010 22:06 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
Küsmüyorum hayata! Sandığınız gibi değil... Biraz canım sıkkın hepsi
bu... Topacı elinden alınmış çocuk gibiyim, özlüyorum sadece kaybettiğim
oyunu... Umutluyum ama! İsterseniz bakın gözlerime, ışıl ışıl... Hep
güzel şeyler düşünüyorum... Aydınlık yakın...Biri ...tutuyor elimden,
diyor ki "Sabret!" Bende var ......olan şey mutsuzluk değil, bir parça
sükunet bir parça huzur kocaman mutluluk.. . . .
bu... Topacı elinden alınmış çocuk gibiyim, özlüyorum sadece kaybettiğim
oyunu... Umutluyum ama! İsterseniz bakın gözlerime, ışıl ışıl... Hep
güzel şeyler düşünüyorum... Aydınlık yakın...Biri ...tutuyor elimden,
diyor ki "Sabret!" Bende var ......olan şey mutsuzluk değil, bir parça
sükunet bir parça huzur kocaman mutluluk.. . . .
AĞLAYABİLİRMİYİM GÖNLÜM?
Deniz_Yıldızı 8 Aralık 2010 22:04 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
Ağlayabilir miyim gönlüm?
Müsaadenle..
Şöyle katıla katıla şimşekli bir gökyüzü gibi...
Günaha batan tüm kirliliğin ile...
...Ağlayabilir miyim?
İzin ver lütfen...
Şöyle inceden yağan yağmur masumiyeti gibi...
Öylesine ama ölesiye...
Bu can çıkana kadar bedenden...
Nefsimin nefesi kesilesiye...
Pembe güller mor menekşelere düşesiye...
Sol yanımın ateşi yükselesiye kadar...
Kendi omzumda kimseciklere yük olmadan, . . .
Müsaadenle..
Şöyle katıla katıla şimşekli bir gökyüzü gibi...
Günaha batan tüm kirliliğin ile...
...Ağlayabilir miyim?
İzin ver lütfen...
Şöyle inceden yağan yağmur masumiyeti gibi...
Öylesine ama ölesiye...
Bu can çıkana kadar bedenden...
Nefsimin nefesi kesilesiye...
Pembe güller mor menekşelere düşesiye...
Sol yanımın ateşi yükselesiye kadar...
Kendi omzumda kimseciklere yük olmadan, . . .