14 şubatmı..?
Sererim seccademi kılarım namazımı, millet aşk görsün . . .
Yasaklı
bardağı yere bırakın!, güzel bir öğüt ve düşünce:)
insomnia42 11 Şubat 2013 22:20
Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı
Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :
"Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?"
'50gm!' ... '100gm!' ...'125gm' diye öğrenciler yanıtladı.
"Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem," dedi profösör,
"Ama, benim sorum şu ki "Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?"
'Hiçbir . . .
Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :
"Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?"
'50gm!' ... '100gm!' ...'125gm' diye öğrenciler yanıtladı.
"Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem," dedi profösör,
"Ama, benim sorum şu ki "Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?"
'Hiçbir . . .
Yasaklı
cuma günü ile ilgi hadisler
insomnia42 1 Şubat 2013 10:52
Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki: "Cebrail (A.S.) bana geldi. Elinde bembeyaz bir ayna vardi."Bu Cum'adir. Rabb'in onu Sana ve Senden sonra ümmetine bayram olsun diye farz kildi" dedi. Ben ; "Bizim için onda ne var" diye sordum. Cebrail (A.S.) dedi ki;
"Sizin için onda hayirli bir an vardir ki; kim o anda hayirli bir sey dilerse ALLAH Celle Celaluh diledigini mutlaka verir. Yahud bir seyden korunmasini isterse ALLAH Celle Celaluh o korktugu seyden . . .
"Sizin için onda hayirli bir an vardir ki; kim o anda hayirli bir sey dilerse ALLAH Celle Celaluh diledigini mutlaka verir. Yahud bir seyden korunmasini isterse ALLAH Celle Celaluh o korktugu seyden . . .
Yasaklı
şeyh edebalinin osman gaziye vasiyeti
insomnia42 31 Ocak 2013 14:12
Ey Oğul!
Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana.. Suçlamak bize; katlanmak sana.. Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana.. Geçimsizlikler, çatışmalar,
uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana.. Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana..
Ey Oğul!
Yükün ağır, işin çetin, . . .
Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana.. Suçlamak bize; katlanmak sana.. Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana.. Geçimsizlikler, çatışmalar,
uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana.. Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana..
Ey Oğul!
Yükün ağır, işin çetin, . . .
Yasaklı
Peygamberimiz ve Medine
insomnia42 31 Ocak 2013 13:58
31 Ocak 2013 14:03 insomnia42 tarafından güncellendi (yazım yanlışları)
31 Ocak 2013 14:03 insomnia42 tarafından güncellendi (yazım yanlışları)
Hayırlı yolculukta iken Mehmet Hocamızın kafilemize anlattığı gerçek bir mevzuyu sizinler paylaşmak isterim,
" 1 karı koca umre yolculuğuna çıkarlar, kafileyi taşıyan uçak medineye iner,
Medinede dini farizalarını yerine getiren çift çok mutludurlar peygamber efendimizin
huzurunda rabblerine ibadet ettikleri ve o güzel yerlerde ikamet ettikleri için.
bir gün canları irmik helvası çeker, kadın irmik helvasını yapar ama kıvamı tutmaz, . . .
" 1 karı koca umre yolculuğuna çıkarlar, kafileyi taşıyan uçak medineye iner,
Medinede dini farizalarını yerine getiren çift çok mutludurlar peygamber efendimizin
huzurunda rabblerine ibadet ettikleri ve o güzel yerlerde ikamet ettikleri için.
bir gün canları irmik helvası çeker, kadın irmik helvasını yapar ama kıvamı tutmaz, . . .
Yasaklı