Karabuğday
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Verimliliği buğdaya göre daha düşüktür. %11 protein ve %2 yağ içerir. Bununla birlikte, kurak ve engebeli arazilerde ve serin iklimlerde yetişebilme özeliği vardır. Hızlı ürer ayrıca zararlı otların gelişmesini engeller. Unu tek başına ekmek yapımına uygun değildir. Yapısı bir tahıldan çok kabuklu yemişe uygunluk göstermektedir. En çok Bağımsız Devletler Topluluğu ve Polonya'da yetiştirilir. Fransa, Kanada ve ABD'de kümes ve çiflik hayvanları yemi olarak kullanılır. Kasha, karabuğdayın kabuğu ayıklanmış ve kavrulmuş halidir. Tam veya öğütülmüş olabilir. Kendine has güçlü ve hafif acı bir fıstıksı tadı vardır.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
- Bilimsel sınıflandırma
- Alem: Plantae (Bitkiler)
- Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
- Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
- Takım: Caryophyllales
- Familya: Polygonaceae (Kuzukulağıgiller)
- Cins: Fagopyrum
- MoenchTür: F. esculentum
- Cins: Fagopyrum
- Familya: Polygonaceae (Kuzukulağıgiller)
- Takım: Caryophyllales
- Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
- Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
- Alem: Plantae (Bitkiler)
- Binominal adı Fagopyrum esculentum
- Moench
Verimliliği buğdaya göre daha düşüktür. %11 protein ve %2 yağ içerir. Bununla birlikte, kurak ve engebeli arazilerde ve serin iklimlerde yetişebilme özeliği vardır. Hızlı ürer ayrıca zararlı otların gelişmesini engeller. Unu tek başına ekmek yapımına uygun değildir. Yapısı bir tahıldan çok kabuklu yemişe uygunluk göstermektedir. En çok Bağımsız Devletler Topluluğu ve Polonya'da yetiştirilir. Fransa, Kanada ve ABD'de kümes ve çiflik hayvanları yemi olarak kullanılır. Kasha, karabuğdayın kabuğu ayıklanmış ve kavrulmuş halidir. Tam veya öğütülmüş olabilir. Kendine has güçlü ve hafif acı bir fıstıksı tadı vardır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.