Arama

Oğlak Burcu ve Aşk

Güncelleme: 9 Ekim 2009 Gösterim: 42.818 Cevap: 4
ChosenoNe - avatarı
ChosenoNe
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #1
ChosenoNe - avatarı
Ziyaretçi
ask
Oğlak Kadını
Sponsorlu Bağlantılar

Güçlü ve gururlu
Mantıklı, ciddi, güçlü ve gururludur... Gözleri hüzünlü bakar. İlk bakışta göze çarpan bir güzelliği olmayabilir ancak baktıkça güzelliğinin farkına varılır.
Hayatlarında iş önceliklidir. Genelde bu nedenle geç evlenir. Erken yaşta evlense bile, kariyerinde kendisini destekleyecek, ayak bağı olmayacak bir eş tercih eder. Ama bu özel hayatlarının olmadığı anlamına gelmez. Sırtına ne kadar yük verilirse, o kadarını kaldırabilir güçtedir. Her zaman dengelidir.
İçgüdüsel bir sorumluluk duygusu vardır. Tüm zorluklara, şikayet etmeden katlanır. Genelde çok başarılı olur ama ilerleyen yaşlarda hâlâ istediklerini elde edememişse bunalıma da girebilir.
Sevgiye çok önem verir. Ona göre gerçek sevginin tek kanıtı sadakattir. İhmal edilmekten hoşlanmaz. Evi ve ailesi, onun için önemlidir. Zaten elde edene kadar aradığı tek şey, kendisini hayatının sonuna kadar yalnız bırakmayacağına inandığı bir erkek olacaktır.
Beceriksizliğe katlanamaz. Eşi, en az kendisi kadar pratik ve başarılı olmalıdır. Pek çok erkeğin aradığı sadakat onda fazlasıyla vardır. Fazla hassastır ve eşi sabırlı, anlayışlı davrandığı ölçüde tatmin edici cinsel yaşamları olabilir. Çok iyi bir eş ve anne olur.

Oğlak Erkeği

Ayakları yere basar
Duygularını belli etmez. Ona yaklaşabilirsiniz ama ne hissettiğini asla size göstermez. Yalnızlığı sever. Ayakları yere basar. Geçici hevesler peşinde değildir. Tutkularının esiri olmaz.
Bu olgunluğunun asıl nedeni genç yaşından itibaren, kendisinden büyük insanlarla arkadaşlık etmesidir. Erken gelen olgunluk, yaşıtlarıyla arasında uçurumlara neden olabilir.
İhtiyatlıdır, asla düşünmeden hareket etmez. Karamsar yapısına rağmen, saf ve gerçek sevgiyi yakalayabileceğine inanır. Birlikte olacağı kadının, iyi ve kötü gününde yanında olmasını ister. Aradığı, kendisi kadar güvenilir bir eştir.
Onun ölesiye bağlı olduğu kuralları, hayatı kolaylaştırdığı kadar zorlaştırabilir. En büyük sorunu hata yapmaktan nefret etmesidir. Ona, hataların da hayatın bir parçası olduğunu anlatabilecek bir kadın, fazla tedbirden kaynaklanan sert tutumunun üstesinden gelebilir.
Görgülü, ölçülü, birlikte olmaktan gurur duyacağı bir kadın ister. Hoş bir sosyal hayatı vardır. Evlendiğinde, ailesini her türlü tehdide karşı korur. Buna karşılık evinde; huzur, güven ve düzen ister. Mantıklı bir adamdır, aşkı bile mantıklı yaşar.


Aşk ve evlilik:


Sevgi dolu bir kalp taşırlar. Ancak duygularını kontrol altında tutmaya çalışırlar. Partnerine her geçen gün daha da âşık olurlar, bu arada ona olan güvenleri artar. Hemen cinsellik düşünmez; ilişkinin gelişmesini beklerler. Bazı Oğlaklar oldukça muhafazakârdır. Rahatlamak için güzel sözler duymaya ihtiyaçları vardır. Güvene dayalı bir ilişkileri olduğuna inanırlarsa ihtiraslı ve dünya iyisi bir sevgili olurlar. Çok tutumludurlar.
İlişkide istikrar ve mahremiyete önem verirler. Evlilik kararını kolay olamazlar; her şeyi kontrol ederler. Emin olduklarında ise sevgi ve saygı dolu, her konuda destekleyiyi bir eş olurlar. Evlilik onlar için ölene dek yaşanır.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Oğlak Burcu Temmuz Ayı Yorumu

Sponsorlu Bağlantılar
Aşk ve İlişkiler

Sevgili Oğlaklar sıcak yaz günlerinin etkisini iyiden iyiye hissetmeye başladığımız Temmuz ayına merhaba demiş bulunuyoruz. Gökyüzündeki enerjilerin sizlere arzu ettiğiniz güzellikleri, mutlulukları ve başarıları getirmesi dileğimle yorumunuza başlıyorum. Her zaman olduğu gibi, ilk ele alacağımız konu aşk hayatınız ve genel olarak ilişkilerinizi kapsıyor.

31 Mayıs -11 Temmuz tarihleri arasında kısa süreli ilişkiler ve flört evinizde ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeninin Boğa burcu seyriyle ilgili sizlere geçtiğimiz Haziran ayındaki yorumlarda geniş bir bilgi vermiştim. O süreçte Venüs gezegeninin dizpozitörlüğü yani güçlendirmesi altında olan Mars, ilişkiler açısından genel olarak tutkuları ve bağlılıkları iki kat güçlendirici bir yansıma yaratmıştı. Temmuz ayında ise, Venüs bir sonraki burç İkizlerde ilerlemeye başlarken, Mars hala aynı konumunu korumakta. Yani aşk evinizde, tek başına liderliğini sürdürmekte. Mars gezegeni astrolojik olarak Boğa burcunda düşük etkili bir enerji yayar. Fakat burcunuzla uyumlu bir görünüm yaptığı için siz Oğlaklar, Mars gezegeninin güvenliğe önem veren bu etkisini gayet olumlu bulabilirsiniz. Mars girişim ve hedefin üzerine genel olarak düşüncesizce gidebilmemizi sağlar. Oysaki Boğa burcunda ilerlediği zamanlarda durup düşünülür, karar vermek için herşey dört bir ucundan bohça yapılana kadar beklenir. Konu aşk hayatınız olunca bu enerji, aşk konusunda temkinlilik ve karşınıza çıkan kişiyi etraflıca incelemek, ta ki sağlam olduğuna karar verirsek, inanırsak kabul etmek demektir. Temmuz ayının neredeyse iki haftası boyunca etkili olacak bu enerji, yine aynı şekilde sizleri gelir geçer aşklar konusunda durdurucu, yaşadığınız ilişkide ise sadakati, kararlılığı teşvik edicidir.

21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında her yıl olduğu gibi, ciddi ilişkiler konusunda sizi sınayan Güneş gezegeninin Yengeç burcu seyrinin ne gibi anlamı olduğunu birçok astroloji meraklısı okurum yakından bilmekte. O zaman gelin bilgi anlamında tekrar gözden geçirelim. Geçen yıla göre bir yaş daha olgunlaştığımız ortada. Bu nedenle bu yılki Güneş seyrini birçoğunuzun daha olumlu geçireceğinizi düşünüyorum. Güneş karşıt evinizde ilerlemeye başladığında özellikle ilişkinizle ilgili konularda dikkatli olunması gereken bir süreç başlamış demektir. Bu tarihlerde, eşiniz veya partnerinizin değişken tavırlarına karşılık siz öncü gücünüzle hareket etmeye kalkışırsanız iki farklı düşüncenin birbiriyle çatışması mümkündür diye sürdürmüştüm. Oysaki böyle dönemler siz Oğlakların kendi kimlik duygunuzla partneriniz arasındaki dengeyi mutlaka sağlamaya çalışmanız gereken zamandır. Yani sabırlı olmak, bütünlük oluşturmak adına gayret göstermek gerekiyor. Bunun yolu ise, uzlaşı ve ılımlık içinde harekettir. Bir oğlak her zaman planlı ve programlı hareket etmekten hoşlandığı için, eğer kafasına bir şey koymuşsa onu elde edecek ortamı kendiliğinden yaratabilir. Yani illaki birilerinin onay vermesini beklemez. Bu durum ilişkisi veya evliliğiyle ilgili konularda da bu yönde olacaktır. Ya partneriniz hakimiyeti baştan ele alacak, cesur davranan biri olacak veyahut Oğlak idaresi altında yaşamaya mahkum olacaktır. Güneşin bu seyri esnasında ise, Oğlak ihtiyaçlar konusunda, partnerinin baskın olmayışı, gerekli olan çabayı göstermemesi veya tam tersine gereksiz şeylerin üstünde durması, pasif davranması hatta duygularını belli etmemesi nedeniyle uç noktalara da gelebilirler. Oysaki bu enerjiyi olumlu manada kullanmak gayet mümkündür.

Bunun yolu her iki tarafın da, verimlilik, büyümek, gelişmek için elbirliği yapmalarıdır. Oğlak yeri geldiğinde öncü davranacak, sevdiği insanı sahiplenecek koruyacak ve kollayacak ama illaki partnerinden bunun karşılığını beklemeyecek, partneri de ilişkinin daha ileri boyutlara gelmesi ve uzun süreli huzur içinde yaşanması adına maddi ve manevi yönden çaba gösterecek, azimli olacak, sevdiği insana çabasında yardımcı olacak. Bu konumdaki Güneş yani karşıt evinizde ilerleyen Güneş, partnerinizin simgesi olduğundan, sorunlarınızın altında ailevi nedenlerin yatması, kimileriniz için mümkündür. Bu durumda eşinize karşı anlayışlı olmanız, üzerinde baskı kurmamanız olumlu bir davranıştır. İlişkisi olmayanlar için bu sürecin anlamı ise karşılarına çıkabilecek insan aracılığıyla kendilerini yeniden gözden geçirmeleri demektir. Bu sayede daha sağlıklı bir ilişki yaşama şansı elde edebilir, kendinizle yüzleşerek mutluluk ve doyum duygusuna erişebilirsiniz. Hani bir söz vardır. kimseyi değiştiremezsiniz, değişecek olan sizsiniz. İşte bu dönem bu söze uygun ilişki yaşamanız için de ilginç bir örnek teşkil edebilir.



Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Oğlak Burcu Ağustos Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler


Oğlakların aşk hayatıyla ilgili konularda Ağustos ayının en önemli enerjisi aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyridir. Sahiplenilme, korunma ve güvence isteğinin ön planda olduğu bu enerjinin, evlilik ve ciddi ilişkiler evinizdeki direkte hareketi doğal olarak Ağustos ayının bu anlamda en önemli enerjisi olarak dikkat çekiyor. Şimdi bu seyrin olabilecek yansımalarını birlikte ele alalım.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, biraz önce değindiğim güvenlik olgusunun, ilişkilerdeki önemini kalın bir çizgiyle belirginleştirmemizi sağlayıcıdır. Bu durumda birlikte olduğumuzun kişinin ne denli doğru biri olduğundan tutun da, beraberliğinizin kalitesi, önemi, ilişkideki sorunlar veya yaşanılan güzellikler, ileriye dönük düşüncelere kadar her şey yerli yerine oturtmak zorundadır. Bu zorundalık tabi ki baskı anlamına gelmemeli. Ama içsel olarak kafamızın içinde yerine oturmayan parçaların ve soruların mutlaka cevap bulması ve resmin tamamının ortaya çıkması gerekir. Venüs gezegeninin evlilik evindeki ilerleyişini burç anlamından ziyade sadece gezegensel bir etki olarak düşündüğümüzde astrolojik olarak ne kadar olumlu olduğunu hemen anlayabiliriz. Çünkü Venüs beraberlik ve evliliğin belirtecidir. Yengeç burcunda ise duygular yumuşar, hisler ön plana çıkar. Bu enerjiyi ilişki tiplerine göre incelersek:

İlişkisi veya evliliği mutlu seyirde ilerleyen çiftler açısından bu enerjinin anlamı gerek sizin ve gerekse partnerinizin birbirinizle olan uyumunun işaretidir. Bu uyum doğal olarak birbirinizin farklılıklarına saygı gösterilmesi ve her iki tarafın da anlaşmaya gönüllü oluşunun simgesidir. Böyle bir durum ise, partnerinizin ve sizin bir yuva kurmayı düşünmeniz anlamına gelebilir. Evli olanlar ise, yuvalarındaki huzur ve güzelliği daha da anlamlaştırmak için çocuk sahibi olmayı düşünebilirler. Mutlu bir evlilik ve bereketli bir dönem anlamına gelen bu enerji altında, ilişkinizdeki karşılıklı katılım ve anlaşım, sevgi ve dostluk kökleşir, gelişir ve mutluluk çiçekleri etrafınızda boy boy açar. Bu ne güzel bir dönemdir. Sadece bu enerji bile tüm ay boyunca mutlu çiftlere yeter de artar bile. Onlar için birbirlerinin öylesine önemi ve anlamı vardır ki, sevgi gönüllerinde iyice katmerleşir. Ben bu enerjinin mutlu seyreden beraberliklere sadece bir süreliğine değil ömür boyunca şans, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.

İlişkisinde sorun olanlar için bu dönemin anlamı ikiye ayrılır. Birbirini seven çiftler ve birbirinden çoktan kopmuş olanlar. Birbirini seven çiftlerin sorunu eğer dışarıdan gelen bir etki nedeniyle ise, yani üçüncü şahıslar bu duruma neden oluyorsa. Burada yapılması gereken ne olursa olsun birlik ve beraberlik duygusu içinde hareket etmeleri, gerçeklerin farkında olmaları ve elele mücadele etmeyi bilmeleridir. Venüs Yengeç burcu seyri bu tatsızlığın aile büyükleri veya maddi manevi nedenler yüzünden meydana gelebileceğini gösterir ki, hiçbir neden bir beraberliğin kişiler birbirini sevdiği sürece koparmaya gücü yetmez. Çoğu zaman duyuyoruz. İki kişi gayet mutlu fakat birileri bir şekilde bu yuvada sorun yaratmakta. Bu yüzden çiftler huzur bulmakta güçlük çekiyorlar. İşte böyle durumda olanların dış baskılar nedeniyle kopmalarının önüne geçilmesinde Venüsün desteği hakikaten etkili oluyor. Çiftler sorun yaratan kişi ve olayları güçlü bir dayanışmayla çözebiliyorlar. Hani hep deriz ya sevgi her güçlüğün üstesinden gelir diye aynen öyle. Fakat diyelim ki, aranızdaki sorunlar çoktandır çözülmüyor ve her iki taraf da artık son noktaya gelmiş durumda. İşte bu durumda olanlar için Venüs Yengeç burcunun hoş yumuşaklığı içinde ve eskiyi güçlendirici yansıması altında tekrar bir araya gelmek, huzur ve dinginlik içinde problemleri çözebilmek kolaydır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şudur. Anlaşmaya gönlünüz var mı yok mu? Çünkü eğer yoksa güneş batıdan doğsa farketmez. İlişki sona erecektir.

Eğer varsa o zaman birbirinizin farklılıklarına saygı göstermek için birbirinizin isteklerini, kimlik özelliklerini, beklentilerini iyi anlamak iyi çözümlemek gerekiyor. İlişki kurma biçiminin duygusal titreşimler taşıdığı bu dönemde, koruyucu, kollayıcı ve beraberliği besleyici düzenlemelerde bulunmak son derece önem taşıyor. Venüs gezegeninin bu geçişinde Başak burcundaki Merkürle yapacağı olumlu görünüm ilişkilerdeki paylaşımın ve dünyaya bakış açınızın ortak bir noktada buluşmasını sağlayıcı bir yansımadır. Bu durum hem beraberliğinizdeki sorunları mantıklı bir şekilde ele almanızı hem de görüş alışverişinde sen ve ben ayrımı yapmadan düzenlemelerde bulunmanızı sağlayıcıdır. Venüs Yengeç burcunda, alışkanlıklar üzerinde olumlu bir tesir yaratır. Yani ayrılmaya karar vermiş olsanız da eğer aranızda sevgi varsa yılları beraber geçirmiş olmanın anlamı büyüktür. Bu durum sorunların kolayca çözümünü sağlayabilir. Bu dönemde Ay yönetiminde olan Venüs, aidiyet duygusunun güçlenmesini sağlar. İlişkiye sahip çıkma, partneri koruma ve ona düşkün olma zamanıdır. İşte bu durum problemlerin çözümünde mutlaka destekleyici olacaktır. Belki de, ayrılanların tekrar Oğlak partnerine dönme isteğinin de sebebi budur. Bu bir kozmik armağan gibidir. İşte Venüsün Yengeç burcu seyrinde geri dönüşlere, düzelmelere hatta döndükten sonra bir anda evlilik kararı alınması garip değildir. Çünkü partnerinizin gözündeki kıymetiniz anlaşılır ve siz güvenilir bir limansınızdır. Peki bu durum kalıcı mıdır? eğer ilişkinizde temel sağlam ise, sorunlar kendiliğinden çözülebilir. Eşleşim haritasında kader birliği varsa ilişki yine devam eder. Zaten bu dönemde ayrılık konusunda eşinizin çekimser kalması hatta böyle bir sözün geçmesi dahi onu üzmeye yeter. Bir de evli ve çocuklu iseniz, eşiniz ne pahasına olursa olsun bu ilişkiyi sürdürmek isteyebilir.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem, karşınıza çıkacak kişi, kendi bildiği şekilde hareket etmekten hoşlanan biridir. İçine kapanık gibi görülebilir. Sırlarıyla, sessizliğiyle ilginç bir profil çizer. Fakat sahiplenme olgusu, duyarlılığı ve aile kavramı onun için son derece önemlidir. İlişkide sahiplenici koruyucu ve kollayıcıdır. Yardımseverlik hisleri yüksek olan bu kişi sevdiği herşeyi el üstünde tutmaktan hoşlanan bir yapıdadır. İlişkide duyguları oldukça derindir. Aynı duyarlılığı sizden de bekler. Size güven verir ve en azından aradığınız ciddiyet, sadakat ve özveriyi bu kişide yaşamanız mümkündür.



Alıntı


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Oğlak Burcu Eylül Ayı Yorumu

Aşk ve İlişkiler

25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında karşıt burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni astrolojik anlamda üzerinde durulması gereken önemli bir enerji etkisidir. Neden diyeceksiniz. Çünkü Mars gezegeni genel yapısı itibariyle gerginlik oluşturucu ve isteklerinizi(istekleri) birbirinize kabul ettirme aşamasında gerekirse baskı uygulayabileceğinizin göstergesidir. Tabii, burada bir ufak şansa sahipsiniz. Çünkü Mars eğer Yengeç burcunda değil de oldukça sert ve olumsuz yansımalar taşıyıcı bir burçta ilerliyor olsaydı durum daha da vahimleşebilirdi. İşin ilginç yanı Oğlaklar eş seçiminde ve genel olarak ilişkilerinde astrolojik açıdan ilginç bir yazgıya sahiptirler. Bu beni hep düşündürmüştür. Bugüne dek incelediğim bir çok Oğlak haritasında, dışa karşı güçlü, kırılmaz, güvenilir dimdik durabilen ve her türlü girişimde çalışkanlıkları ve sağlam seçimleri ile tanınan Oğlaklar, sıra eş seçimine geldiğinde, pasif, hayata karşı kimi zaman oldukça dirençsiz, olanı olduğu haliyle kabul etmeye çalışan, güçlü bir kadına ihtiyaç duyan,,,, erkeklerle olmayı tercih etmişlerdir. Yani sahiplenmeye, korunmaya, korunulmaya ihtiyaç duyan erkekleri bir mıknatıs gibi çektiklerini, daha çok beğendiklerini görmüşümdür. En güçlü erkek bile Oğlak kadınının yönetimi altına girmeye hazır gibidir. Bu sanırım Oğlak burcunun Satürn idaresinde oluşunun getirdiği bir güç olmalı. Aynı şekilde Oğlak erkekleri de hakimiyetleri altına alabilecekleri kadınları tercih ederler. Bu benim kişisel olarak saptadığım bir gerçek. İşte bu gerçekten yola çıkınca, karşıt burcu olan Yengeçte ilerleyen her gezegen transitinde Oğlak güç hamlesinde bulunmaya çalışırken, partnerinin pasifize olması mümkündür. Aslında bu durum diğer bazı burç karşıtlıklarında da rastlanılır. Fakat burada konumuz Oğlaklar olduğu için, Mars gezegeninin Yengeç burcu seyir zamanlarında ilişkinizdeki eksikleri, beklentilerinizi içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde gözden geçirirken, partnerinizin bu tavırlarınız karşısında çok büyük bir hamlede bulunmak, kendini düzenlemek, düzeltmeye çalışmak yönünde radikal gelişimler göstereceğini düşünmeniz, sizin açınızdan zorlayıcı olabilir.

Bu seyir devam ederken Merkür gezegeninin ilişkilerle ilgili konularda etkili olacak Terazi burcu seyri doğal olarak sizin iletişimsel olarak dengeyi kimi zaman korumaya çalışırken, çoğu zaman geçmiş konuları açabileceğinizi, sorunlarınızı ortaya koyarak çözümlemeye çalışabileceğinizi söyleyebiliriz. Bu iki sert etki altında bir Oğlak öncelikle partnerinin kendisinden çok farklı yapıda bir kişi olduğunu kabul etmesi ve ona göre beraberliğini dengede tutması lazımdır. Genelde partneriniz bu enerjiler altında kimi zaman direkt ve açık olmak yerine dolambaçlı yolları tercih edebilir. Yani siz bazı konularda kendisini düzeltmesini söylerken, o sadece dinleyebilir hatta bazen içinden, bu durumlar ne zaman sona erecek ve ne zaman susacak diye geçirebilir. Aslında böyle bir enerji altında, partnerinizin size karşı kendisi savunmaktan ziyade öfkesini açıkça gösterememesinin getirdiği baskı altında olması da doğaldır. İlişkisi düzgün seyirde giden Oğlaklar bu dönemi, eşlerinin doğal yapılarının farkında olarak elele ve işbirliği şeklinde geçirmeyi bilirler. Genelde birbirlerinin hobilerine, yalnızlığına, düşüncelerine saygı gösterebilir herhangi bir sorun karşısında eşlerinin ne tutum göstereceğini bildiklerinde fazla üstelemez sorunu sessiz sakin bir şekilde çözmeyi tercih edebilirler.

İlişkisinde sorun olan Oğlaklar için bu dönem çok daha zorlu geçebilir. Bir yandan iş hayatının içinde mücadele eden ve kariyer hayatıyla ilgili konularda üzerinde baskılar hisseden Oğlak, partnerinden fazlasıyla ilgi, sevgi ve şefkat bekleyebilir. Onun arzusu, birlikte olduğu kişinin kendini gözden geçirmesi ve eksiklerinin bilincinde olarak hareket ederek bunları düzeltmeye çalışmasıdır. İlgi duyduğu şeylerin peşinden bağımsız ve hırsla gitmeyen, kimi zaman değişken, kaprisli ve kırılgan davranan partnerini daha gerçekçi düşünmesi adına ikaz edebilir. Çünkü bu şekilde davranması halinde ilişkinin rotası yanlış bir yöne kayacak ve belki de bu beraberlik oldukça büyük bir hasar alacaktır. Genel yapısı itibariyle Oğlaklar yönetmeyi sevdiklerinden bu durumda baskı kurarak düzeni sağlamaya çalışabilirler. Eğer her iki kişi de sorunlar olmasına rağmen birbirlerini seviyorlarsa, kimi zaman çatışarak, bazen hiç konuşmayarak, çoğunlukla da laf dokundurmalarda bulunarak dönemi geçirmeye çalışabilirler. Yani ayrılık gibi bir durum gerçekleşmeyebilir. Çünkü Mars Yengeçte eskiyi işaret ettiği için, partnerin şu anki konumu sürdürmeye niyeti daha fazladır. Yalnız şu var ki, problemler bu dönemde ancak ve ancak ılımlı davranışlarla ve karşılıklı işbirliği içinde düzeltilebilir. Kaldı ki Merkür gezegeninin geri hareketinde ani bir karar almak daha sonra pişmanlık duymanıza neden olabilir. Benim önerim bu gibi durumda olanların 18 Eylül-28 Eylül arasında Merkür Başak burcunda geri hareketteyken problemleri üzerinde konuşmayı denemeleridir. Çünkü o devrede algılama daha yüksektir ve sorunların ardındaki gerçekler çok daha net anlaşılabilir.

İlişkisinde çoktandır fırtınalar esen ve ayrılmaya kesin olarak karar veren çiftler için durum tabi ki zordur. Özellikle boşanmaya karar veren çiftler için bu dönem, bundan sonrası adına neler yapılacağının karşılıklı konuşulması anlamına gelir ki, eski bir sorun olduğu için Merkür geri hareketine rastlaması sebebiyle yapılacakların mutlaka yerine oturtulması lazımdır. Eğer çocuklar varsa her iki kişi de öncelikle anne ve baba olmanın sorumluluğu altında olduklarını unutmamalı, çocuklarının psikolojik sağlığı adına birbirlerine dostça davranmaya çalışmaları faydalıdır. Benim tavsiyem biraz önce verdiğim tarihlerde tekrar bir araya gelerek konuşmanız ve yapmayı düşündüklerini tam olarak saptamanızdır.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem genel olarak bir beraberlikten neleri beklediğinizi tam olarak saptamaya çalışmanızdır. Merkür geri hareketi bu konuda doğru şekilde kullanıldığında oldukça işe yarayabilir. Çünkü zihin normal zamanlara göre çok daha algılayıcıdır. Kişi içe dönerek kendini gözden geçirebilir. Belki iletişimde bulunmaktan çekinebilir fakat herşeyin gayet net farkındadır. Mars Yengeç burcu seyir zamanlarında arzuladığınız en önemli şey, korumacı, sahiplenici ve güvenilir bir kişinin hayatınıza girmesini düşleyebilirsiniz. Hatta bu dönemde geçmişte yaşanan ve üzerinden çokça zaman geçmiş ilişkinizi düşünmeniz veya bu kişinin size kendisini tekrar hatırlatması mümkündür. Çünkü aidiyet duygusu tüm insanlar üzerinde etkili olacağından, doğal olarak sizinle belli bir zamanı geçirmiş kişinin de eskiyi hatırlaması doğaldır. Bu hatırlama eğer o kişiye hala aynı sevgiyi duyuyorsanız belki yeniden bazı şeyleri düzeltmenizi sağlayabilir. Fakat geri harekette olunduğu için bunun uzun soluklu ve sağlam olabilmesi için her iki kişinin de bu ayrılıktan çok dersler çıkarması ve eşleşim haritalarınızda böyle bir kadersel etkinin bulunması gerekir. Benim önerim öncelikle sizin kendinizle başbaşa kalarak iç gözlemde bulunmanızdır. Bu son derece önemli. Çünkü bunu tam olarak yaptığınız zaman bundan sonrasında çok daha tutarlı bir ilişki yaşamanız mümkün olur.

Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Oğlak Burcu Aylık Yorumu
Ekim ayına genel bakış:

4 Ekim tarihinde meydana gelecek Dolunay, başta aile ilişkileriniz olmak üzere işinizle ilgili konularda birkaç gün sürecek gerginliklerin işaretçisidir. Tabi ki bir yandan ev içinde yapılması gerekenler diğer tarafından sorumluluklarınız nedeniyle baskı altında kalmak kolay bir şey değil. Yapılması gereken öncelikle dengeyi iyi kurmak. Çünkü bu olmadığı takdirde, yorgunluk ve stres ailenizle olan ilişkinizi bozduğu gibi, mesleki konularda da çatışmalara neden olabilir. Bunun önüne geçebilmenin yolu, gereksiz tartışmalardan ve sebepsiz alınganlıklardan uzak durmak. İlişkinizle ilgili mevzularda ise geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana devam eden Mars gezegenin Yengeç burcu seyri ay ortasına kadar hükmünü koruyor. Partnerinizle ortak uyum içinde hareket etmek, birbirinize anlayış göstermek şart. Karşınızdaki kişiyi çok iyi tanımanız, neyi yapabileceğini veya neyi yapamayacağını iyi bilmeniz lazım. Hem beraberlik, bir elmanın yarısı olmak değil mi? o zaman uzlaşı içinde hareket etmek en doğrusu. 16 Ekim sonrası yaklaşık altı ay boyunca etkili olacak Mars gezegeninin Aslan burcu seyri başkaları kaynaklı gelir veya hisseli paralar, eş yoluyla elde edilen kazançların göstergesi olduğu gibi, maddi konularda dikkatli olmanız gerektiğinin de işaretidir. Mesleki konularda ise Güneş, Merkür, Venüs gezegenlerinin Terazi burcu seyirleri, işbirliği ve uzlaşı içinde olmanın size artı değerler kazandırması anlamına geliyor. Kısaca Ekim ayında özgür olmak pek mümkün gözükmüyor. Sorumluluklar yine ağırlıkta.


Aşk ve İlişkiler:

25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında karşıt burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeninin seyri hala etkisini sürdürmekte. Ay ortasına kadar da siz Oğlaklar için önemini koruyor. Bu nedenle kısa bir şekilde tekrar hatırlamamızda fayda var. Mars gezegeni genel yapısı itibariyle gerginlik oluşturucu ve isteklerinizi(istekleri) birbirinize kabul ettirmeye dönük hareket edebileceğinizin göstergesidir. Yapılması gereken, ilişkinizdeki eksikleri, beklentilerinizi içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde gözden geçirmektir.

20 Eylül-15 Ekim arasında etkili olacak aşk evinizin yöneticisi Venüsün Başak burcu seyrinde gerçekçi düşünmek ve duygularınızdan ziyade mantığınızla hareket etmek ve bu yönde kararlar vermek ihtiyacınız yüksektir. Hem aşk hem de genel olarak dönüşüme duyduğunuz açlık ön plandadır. Eğer bazı şeyler umduğunuz gibi gitmiyorsa doğal olarak bu gidişe bir dur demek ve karmaşaya düzen getirmek gerekmektedir. Halinizden asla memnun ve kayıtsız değilsinizdir. Hiçbir şeyi gözardı etmeden içinde bulunduğunuz durumu ayrıntılı bir şekilde ele almaya çalışabilirsiniz. Bir yandan yargılayıcı olmadan iletişimde bulunmanız gerekmektedir diğer yandan saplantılı endişelerden uzak durmanız, aşırı analiz etmemeniz lazımdır. Sonuçta yaşanan bir aşksa, bu kadar irdelemeye gelemeyecektir. Venüs Başak burcu seyir zamanları aslında bir Oğlak için pek de zorlayıcı değildir. Fakat aşırı ciddiyet veya kılıkırk yaran bakış açısı altında doğal olarak aşkta kusur bulmak kolaydır. Fakat bu durum 10 Ekim tarihinde zeki Merkürün yöneticisi olduğu Başak burcunda ilerlemeye başlamasıyla en azından iletişim yoluyla herşeyin biraz daha düzelir hale gelmesini sağlayabilir. Böylece Venüs seyrinde kendini ve beraberliğini eleştiren kişi, detaylarda kaybolmadan neyin gerekli ve neyin gereksiz olduğunu saptar ve aşkta hem kendine hem de partnerine yüklenmekten vazgeçebilir.

15 Ekim-7 Kasım tarihlerinde güçlü olduğu Terazi burcunda seyrine başlayan Venüsün etkisi, yaşanan ilişkinin niteliğine göre farklılık içerebilir. İlişkisinde huzur ve güvenliğini yakalamış çiftler bu dönemde hem toplum içindeki konumlarının hem de sorumluluklarının farkında olarak hareket edebilir ve birbirleriyle paylaşımda bulunmanın zevkine varabilirler. Onlar için aşk, hem yaşamın güzelliklerini paylaşmaktır hem de birbirine destek vermektir. İş sorunlarından normal yaşamdaki karmaşık durumlara kadar herşeyi beraberce çözebilmek için işbirliğinde bulanabilirler. Bu onlar için gayet kolay hatta spontan olarak yerine getirdikleri bir hayat düzenidir. Kimi çiftler bu dönemde ilişkilerini ilk kez aile önünde tescil etmeyi düşünebilirler. Bazılarınız ortaklaşa işler yapmak için bir araya gelebilirsiniz. Bir çoğunuz aynı işyerinde birlikte olduğunuz kişiyle hayatınızı birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bütün bunlar bu enerjinin yansımaları altında yaşanan olumlu Venüs etkileri olarak sıralanabilir.

İlişkisinde sorun olanlar için bu dönem, öncelikle aranızdaki dengeyi kurgulamanız gerektiğinin işaretidir. Eğer birbirinize karşı sevginiz sağlam, saygı ve güven üçlemeniz tam ise, ancak bazı sorunlar nedeniyle kırgınlıklar oluşmuşsa birlikte çözüm bulmanız için elele vermeniz yeterlidir. Yapılması gereken birbirinizi kapana kısılmış gibi hissettirmemeniz, yaşamdan hem zevk alacak hem de birarada olmanın güzellikleri tadacak şekilde ayarlamalarda bulunmanızdır. Soruna neden olan noktalar ortaya konmalı ve bunlar ele alınarak çözüme kavuşturulmalıdır. Tabi bunun için her iki tarafın da istekli olması şarttır. Diyelim ki buna gönlünüz yok. O zaman Venüs gezegeninin Terazi burcu, ayrı hayatlar kurabilmeniz adına birbirinize saygılı ve nazik davranmanız gerektiğinin işaretidir.Çünkü baskı ve zorlamalar sizi hem iş hem de genel olarak hayatınızda rahatsız edici olabilir. Eğer taraflar iki medeni insan gibi karar verip yollarını ayırıyorlarsa ne ala. Yok bir taraf hala baskın olmayı sürdürüyorsa buna karşı koyan diğer tarafın sıkıntılı bir dönem geçireceğini söyleyebiliriz. İlişki yeni başlayacak olanlar ise, öncelikle arkadaşlık ve paylaşım olgusunu ön planda tutabilirler. Venüs etkisi altında başlayan bir ilişkinin uzun ömürlü olması aslında zordur. Fakat Satürn gezegeninin Terazi burcunda ilerlemesini göz önüne alırsak, bu ilişkinin evliliğe kadar uzanması mümkün olabilir. Tabi bu yönde düşünenler için benim önerim Temmuz 2010 sonrasıdır. Çünkü doğru bir karar için taşların yerine oturduğu bu tarih gayet uygundur. 10 Ekim tarihinde Merkür gezegeninin Venüs ve Güneş gezegenlerine eşlik etmesi, ilişkinizle ilgili konularda uyum, denge ve uzlaşının ön planda olmasını sağlayıcıdır. Diplomatik tavırlarınız, gerek ilişkinizdeki sorunlar veya gerekse yeni beraberliğe adım atacak Oğlaklar için artı bir değerdir. Gerçekçi düşünmeniz, samimi ve dürüst yaklaşımlarınız karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağladığı gibi huzurlu bir dönem geçirmenizde de etkili olabilir.



Kaynak: Mynet

Benzer Konular

16 Eylül 2008 / The Unique Burçlar
30 Haziran 2009 / The Unique Burçlar
7 Haziran 2012 / The Unique Burçlar
1 Temmuz 2012 / The Unique Taslak Konular
19 Ağustos 2008 / The Unique Burçlar