Arama

Yaşam kalitesini artırmanın yolları nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 2 Şubat 2016 Gösterim: 8.653 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
30 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Yaşam kalitesi nasıl arttırılır?
EN İYİ CEVABI _Yağmur_ verdi
6 Adımda Yaşam Kalitenizi Arttırın!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Herkes bu evrende hayatını sürdürebilmek için bir şekilde uğraşıp duruyor.
Ancak bazen bu uğurda kendimizi o kadar kaptırıyoruz ki, kaçırdığımız pek çok güzellik oluyor.
Bu sebeptendir “Yaşamak” kelimesi herkes için farklı anlamlar taşır.
Siz de artık gerçekten yaşamak istiyorsanız, yaşam kalitenizi arttırmak ve içinde bulunduğunuz yarışa küçük molalar verip soluklanabilmeniz adına yaşam kalitenizi arttırmaya yardımcı olabilecek bu birkaç öneriyi göz önünde bulundursanız iyi olur diye düşündük!

İşte yaşam kalitenizi arttıracak 6 öneri!

Hayaller Paris gerçekler Eminönü be kardeşim…


Hayallerinizi gerçekleştirmekten korkmayın ya da onları ertelemeyin. Her gün sizi hayalinize götürecek yolda küçük adımlar atabilirsiniz.
Eğer siz gerçekleştirmezseniz, bunu sizin için başka kimse yapmaz!

Sahte çantaya bile tahammülümüz var ama insana asla!

fakesmile
Etrafınızda samimiyetine inanmadığınız insanlar varsa -biliyoruz çok kolay değil- ama onlardan bir şekilde kurtulmalısınız.
Onlar ne yapıp ne edip enerjinizi düşürmenin bir yolunu bulurlar. Ne kadar zamandır birbirinizin hayatında olduğunuzun hiçbir önemi yok.
Bu tip insanlardan uzaklaştığınızda her şeyin daha da kolaylaştığını göreceksiniz. Hem sıcak kanlı ve samimi insanlarla birlikte olmaktan daha güzel ne olabilir ki?

Bana yalan söyleme, çünkü inanırım…

tumblr mc1m7ioy5p1r1guvio1 r1 500
Tabii, etrafınızdaki sahte insanları uzaklaştırırken, dönüp kendinize de bir bakmanız gerekecek. Alınmaca yok!
Bu bir gerçek ve kimse mükemmel değil! Olmadığınız biri gibi görünmeye çalışmak -üstelik sırf kabul görmek için- sizi çok fazla yoracak ve hayat standardınızı düşürecektir.
Hem bir süre dürüst olmayı denediğinizde bunun ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksiniz.
Hepsi bir yana, sizi olduğunuz gibi kabul etmeyecek insanlarla neden birlikte olasınız ki zaten?

Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır…

nicki minaj hairflip
Tamam, bu size biraz klişe gelebilir ama başarılı olmak gerçekten de her zaman kötü olan bir şey değil. Sonuçta ondan korktukça başarısız olmaya alışmanız gerekir.
Onları sevebilirsiniz, inanın bize aslında çok şirinler! Size resmen “Bak bunu böyle yaparsan başarılı olamazsın” diyerek başarı yolunu işaret ediyorlar daha ne olsun?

“Kim sevebilir seni, sen kendini sevmezsen?”


Tamam, iş hayatı, sosyalleşme, uyku derken bütün zamanınız uçup gidiyor. Bunu sürekli olarak aynı tempoda gerçekleştirdiğinizde hayatınız çok anlamsız gelmeye başlayacaktır.
Ama sizin için en ucuzundan bir önerimiz var! Kendinize biraz zaman ayırın. Yalnız kalmanın o kadar da kötü olmadığını görecek ve böylece kendinizi daha çok sevmeye başlayacaksınız. Merak ettiğiniz bir filmi tek başınıza izleyebilir ya da hiç bilmediğiniz bir yemeği yapmayı deneyebilirsiniz. Eğlenceli olacak göreceksiniz!

Biraz bencillik alır mıydınız?

fake smile
Hayatı kendi beklentilerinize göre yaşamalısınız. Çoğu insan başkalarının ne düşündüğüne ve ne diyeceklerine kendi düşüncelerinden daha fazla önem verir.
Biliyoruz, bunu çoklarca kez duydunuz ama çok yanlış. Bu sizin hayatınız, kimsenin sizi bu hayattan alacağınız zevkten mahrum etmesine izin vermeyin.
Hayat boyunca önceliğiniz kendiniz olmalısınız. Biraz bencillik size iyi gelecek!


kaynak

Ek Bilgi;
Alıntı

Her insan belirli standartlar doğrultusunda yaşamını sürdürmektedir. Bu standartları kimi zaman kendisi belirleyebilmektedir. Kimi zaman ise doğuştan belli standartlara sahip olarak dünyaya gelmekte bunu başka bir seviyeye taşımak da iş kişinin kendisine kalmaktadır. Yaşam standartları deyince hemen herkesin aklına maddi olarak bir insanın hayatını nasıl sürdüğü konusu gelmektedir. Oysa yaşam standartları kadar kişinin yaşam kalitesi de oldukça önemlidir. Yaşam kalitesinin yaşam standartlarına bağlı olarak değişebileceği gibi yaygın görüşler bulunsa da aslında bu standartlardan bağımsız olarak da değişme şansına sahiptir.
Peki, yaşam kalitesi nasıl artar? Bu sorunun cevabından önce yaşam kalitesi olgusunu inceleyelim. Yaşam kalitesi bir insanın yaptıklarından zevk alarak, hayatta aktif bir rol içerisinde bulunmasıdır. Hayatta bir nevi tüketici rolünden üretici rolüne geçerek sadece kendisi için yaşamaktır. Her insanın kendi hayatına göre yaşam kalitesi anlayışı farklı olsa da bunun için yapılan belli başlı seçeneklerde artar.
Yaşam kalitesi nasıl artar? Yaşam kalitesi, sorunlarla karşılaşıldığında umutsuzluk yerine çözüm arayışında bulunmakla başlar. İnsanın kendine güvenmesiyle pozitif düşünmesiyle başlar. Bu insanın hayata bakış açısının değişmesine sebebiyet verir. Hayata karşı pozitif bakan bir insan için de yaşam oldukça dolu geçer çoğu zaman. Çünkü onları mutsuz edecek olay ve olgulara fırsat vermezler. Bu da onların iç huzuruna sağlayarak yaşam kalitesinin artmasına olanak tanır. En azından çoğu insan için farkında olmasalar bile huzur en öncelikli duygudur.


Son düzenleyen _Yağmur_; 2 Şubat 2016 09:05
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Aralık 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yaşam, bedenin temel gereksiminlerinin karşılanması ve hastanın hayatını ve yaşantısını normal bir şekilde devam etmesidir. Buna normal yaşam kalitesi denir.
Diğer bir anlamı ise yüksek yaşam standartları diye tanımlanan (aslında öyle olmayan) temel gereksinimin üzerinde aşırı lüks ve maliyetli gereksinim tüketimi anlayışı ile bu kavram yozlaştırılmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Dünya Sağlık Örgütü, "hedefleri, beklentileri, standartları, ilgileri ile bağlantılı olarak, kişilerin yaşadıkları kültür ve değer yargılarının bütünü içinde durumlarını algılama biçimi" olarak tanımlar yaşam kalitesini (quality of life). Bir diğer ifadeyle; yaşam kalitesi, kişinin içinde yaşadığı sosyokültürel ortamda kendi sağlığını öznel olarak algılayışını tanımlamaktadır. Yani bu kavram tıp teknikleri, laboratuar işlemleriyle ölçülen bir nicelik değil, sübjektif olarak yaşatılan bir niteliktir ve aslında pahalı zevklerle doğrudan bir ilişkisi yoktur. Esas amaç kişilerin kendi fiziksel, psikolojik ve sosyal işlevlerinden ne ölçüde memnun olduklarının ve yaşamlarının bu yönleri ile ilgili özelliklerin varlığı veya yokluğunun ne ölçüde onları rahatsız ettiğinin saptanmasıdır. Bir örnek vermek gerekirse; merdiven inip çıkamamak bir fiziksel işlev kaybı değerlendirmesiyken, merdiven çıkamamanın kişinin yaşamının niteliği üzerine olan öznel (algılanan) etkisi yaşam kalitesi ile ilişkilidir. Merdiven çıkamayan birinin, mesela, çok acil bir hasta yakınını ziyaret edemeyişi ve bunun hastanın kaybedilmesiyle imkansız hale gelmesi onun yaşam kalitesi üzerinde ciddi tahribat yapabilirken; merdiven çıkamayan ve bunu dinlenmek için geçici bir fırsat olarak görüp kitap okuyarak çok zamandır yapmak istediği bir arzusunu gerçekleştirmeye çalışan biri için yaşam kalitesi üzerinde olumlu katkı bile sunabilir. Bir başka örnekle, kişinin kaç saat uyuduğu değil, uykusundan memnun olup olmadığıdır yaşam kalitesini belirleyen. (Fırat, 2005)
Yaşam kalitesini yakalamış insan huzurlu insandır. Huzur kişinin kendisi ve çevresiyle barışık olmasını, belli bir gücü ve başarıyı da içeren, mutluluktan öte bir duygudur.
Huzurlu insan iyi tasarımlanmış bir makine gibi güçlü ve yararlı bir şekilde aktiftir. Gücü ve yararlılığı, tıpkı makineninki gibi, dengeli ve düzenli hareketten, birçok faktörün belli bir hedef için uyumlu işbirliğinden doğar. Huzurlu insan nereye gitmek ve ne yapmak istediğini bilir. Benliğinin bütün parçaları uyum içinde çalıştığından önemli işler başarır. Sorunları çözer, büyük buluşlar gerçekleştirir, yeni güzellikler yaratır. Kendi yaşamını kontrol eder; yaşamın kendisini sürüklemesine izin vermez. (.)
Bütün bunlar yaşamda kaliteyi yakalamış bir kişinin iç dünyasından gelen özelliklerdir. İnsan iç ve dış dünyadan oluşan bir bütün olduğuna göre, kişinin huzurlu olması için dış etkenlerin de belli bir kaliteye ulaşması gerekir. Bunun için de yaşadığı ülkede bir takım asgari standartların bulunması şarttır. (
Yaşam kalitesinin pek çok bileşkeni vardır: sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanma, yeterli beslenme ve korunma, sağlıklı bir çevre, hak, fırsat ve cinsiyet eşitliği, günlük yaşama katılma, saygınlık ve güvenlik. Bu bileşenlerin hepsi tek tek önemlidir; birinin bile eksikliği kişinin "ben kaliteli bir yaşam sürüyorum." duygusunu zedeler.
Dahası, yaşam kalitesinin toplamı veya ortalaması alınamaz. Bu yüzden yaşam kalitesinin tanımlanması ve ölçümü zordur. İnsanların yaşam kalitesi diye adlandırdığı çoğu şey kültürel esaslıdır. Tek bir toplumun içinde bile yaşam kalitesinin ne olduğu alt kültürlere ve bireylere göre farklılık gösterir.
Önceki ifadede yani yaşam kalitesinin ölçülemeyeceğini söylese de, 2006 yılında World Competitiveness Yearbook araştırmada kültür, çevre kalitesi, yüksek yaşam standartları, güvenlik, konut ve alışveriş konuları baz alınarak yüksek yaşam kalitesine sahip ülkeler sıralanarak bunun ölçülebilir bir nicelik olduğu gösterilmiştir.
Diğer yapılan bir araştırmada ise; 2007 yılında Eurlife adı altında Avrupa’da yaşam koşulları ve yaşam kalitesi hakkında bir veri tabanı oluşturuldu. 25 Avrupa Birliği üyesi ülkesi ve 3 aday ülke olan Türkiye, Bulgaristan ve Romanya kapsamında geliştirilen çalışmada çeşitli konu başlıkları altında çeşitli parametreler baz alınarak yapıldı. Bu konular arasında; sağlık, çalışma, çevre, kazanç ihtiyacı, eğitim, aile, sosyal katılım, konut, ulaşım, güvenlik, rekreasyon/boş vakit, yaşam memnuniyeti.

KENTSEL YAŞAM KALİTESİ
Kentsel yasam kalitesi, mimarlar, kent plancıları ile kentleşme, çevre sorunları ve yerel yönetimler konusunda uzman kişilerce geliştirilmiş bir kavramdır. “Kentsel Yasam Kalitesi, dar anlamıyla, toplumsal, ekonomik ve mekânsal öğeler açısından kent tanımına giren yerlerde, kentsel alt yapı, iletişim, ulaşım, konut ve benzeri olanakların sunulma düzeyinin önceden belirlenen ölçülerin üstünde olması durumudur. Geniş anlamıyla, “kentsel yasam kalitesi” kavramı, toplumsal, kültürel, siyasal öğe ve süreçleri de içerir. Kentin sunduğu olanak ve fırsatlardan örgütler, katmanlar içinde yasayan bireylerin eşit, dengeli, gereksinimleri oranında yararlanması, eğitsel, sanatsal, ekinsel, siyasal etkinliklere, süreçlere etkin biçimde katılabilme olanaklarına sahip olabilmesi söz konusudur.” Kentsel yasam kalitesi, çağdaş kent ve çevre standartlarının bir kentte sağlanmasının yanında, kentli haklarının da herkese sağlanmış olması ile doğrudan ilgilidir. Bu bağlamda Torunoglu’na göre kentsel yasam kalitesi kavramını, Türkiye gibi kentsel sorunları kriz noktasına gelmiş bir ülkede değerlendirmek ve yorumlamak hiç de kolay değildir. Temel insan hak ve özgürlükleri ile birlikte, dayanımsa hakları arasında sayılan “çevre hakkı” kavramı ve sonrasında “kentli hakkı” anlayışı, çağdaş ve yaşanabilir çevre, planlı kentsel mekanlar, kentsel yasamın standartlarını artırmada birer girdi olarak ele alınabilir. Fakat sorun tek basına iyi tasarlanmış konutların yapılması, sağlıklı içme suyunun temini veya çöplerin düzenli toplanmasında yatmamaktadır. Bunların yanında, yanıt verilmesi gereken soru kentin işlevlerini nasıl yerine getirdiğidir. Kentte yasayan insanların toplumcu bir tarzda demokratik geleneklere sahip olmaları ile bağlantı kurulmalıdır. (Yavuzçehre vd., 2006)
Dünya nüfusu ve buna oranla kentli nüfusu sürekli artmaktadır. Ancak kentli nüfusunun %30’u gecekonduda yasarken, 1 milyar insanın da temiz su ve kanalizasyondan yoksun bulunmaktadır. Bu veriler ışığında kentsel yasam kalitesi kavramının önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Kentsel yasam kalitesi, kente yeni nüfus grupları çekmede bir anlamda kentin reklâmında, önemli bir yer tutar. Pek çok yerel yönetim, internet yoluyla kenti tanıtırken, öncelikle doğal güzelliklerinden ve insanlara sunduğu kentsel yasam kalitesinden bahsetmektedir. Yasam kalitesini yükseltecek yönde kararlar almak ve uygulamak yetkililer için çok önemlidir. Zira küreselleşme ve bölgeselleşme hareketleri uluslar arasındaki fiziksel ve ekonomik engelleri kaldırınca, çok uluslu şirketler, global ekonomik sistemin aktörleri olmuşlar, ülkeler yerine de kentler bu sistemin yapıtaşları haline gelmişlerdir. Sonuçta, bir kentler sistemi hiyerarşisi oluşmuştur. Çok uluslu şirketlerin yatırımlarını kendilerine çekmek isteyen kentler birtakım şartları da yerine getirmek durumundadırlar. Yüksek kaliteli altyapı, iletişim olanakları, ulaşım ve güvenlik hizmetleri, iyi yetişmiş insan kaynağı ve ekonomik gelişmeyi sağlayacak gerekli teknolojik birikim bunların en önemlilerindendir. Tüm bunlar da zamanla halkın yasam kalitesinde artış sağlayacaktır. Büyük bir ekonomik patlama gösteren Çin’in sahil şeridindeki kentler, buna iyi birer örnek teşkil etmektedir. (Yavuzçehre vd., 2006)
Kentsel yasam kalitesinin düşük olduğu yerlerde, bireylerde yer değiştirme eğilimi ortaya çıkmaktadır. Bu sonuç bölgeler arası dengesizlik ve göç sorununa neden olmaktadır. Kent ve bölge planlama faaliyetlerinde, ele alınması gereken kavramlardan, kentsel yasam kalitesi kavramı, yeni bir araç olarak görülmektedir. Kentsel yasam kalitesi, plancı, politikacı ve halk kitleleri arasında da bütünleştirici olabilecek bir kavramdır. Yasam kalitesi araştırmalarında elde edilecek sonuçlar üç grubu da etkileyecektir. Yasam kalitesinin yüksek olması kentsel alanda ekonomik canlılığın artmasına, yerleşimin ekonomik anlamda zenginliğine de katkıda bulunacaktır. (Yavuzçehre vd., 2006)
bu paragrafı okuyarak belli bir birikim elde edebilirsinizMsn Happy
kaynak
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
2 Şubat 2016       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
6 Adımda Yaşam Kalitenizi Arttırın!
MsXLabs.org

Herkes bu evrende hayatını sürdürebilmek için bir şekilde uğraşıp duruyor.
Ancak bazen bu uğurda kendimizi o kadar kaptırıyoruz ki, kaçırdığımız pek çok güzellik oluyor.
Bu sebeptendir “Yaşamak” kelimesi herkes için farklı anlamlar taşır.
Siz de artık gerçekten yaşamak istiyorsanız, yaşam kalitenizi arttırmak ve içinde bulunduğunuz yarışa küçük molalar verip soluklanabilmeniz adına yaşam kalitenizi arttırmaya yardımcı olabilecek bu birkaç öneriyi göz önünde bulundursanız iyi olur diye düşündük!

İşte yaşam kalitenizi arttıracak 6 öneri!

Hayaller Paris gerçekler Eminönü be kardeşim…

Yaşam kalitesini artırmanın yolları nelerdir?
Hayallerinizi gerçekleştirmekten korkmayın ya da onları ertelemeyin. Her gün sizi hayalinize götürecek yolda küçük adımlar atabilirsiniz.
Eğer siz gerçekleştirmezseniz, bunu sizin için başka kimse yapmaz!

Sahte çantaya bile tahammülümüz var ama insana asla!

fakesmile
Etrafınızda samimiyetine inanmadığınız insanlar varsa -biliyoruz çok kolay değil- ama onlardan bir şekilde kurtulmalısınız.
Onlar ne yapıp ne edip enerjinizi düşürmenin bir yolunu bulurlar. Ne kadar zamandır birbirinizin hayatında olduğunuzun hiçbir önemi yok.
Bu tip insanlardan uzaklaştığınızda her şeyin daha da kolaylaştığını göreceksiniz. Hem sıcak kanlı ve samimi insanlarla birlikte olmaktan daha güzel ne olabilir ki?

Bana yalan söyleme, çünkü inanırım…

tumblr mc1m7ioy5p1r1guvio1 r1 500
Tabii, etrafınızdaki sahte insanları uzaklaştırırken, dönüp kendinize de bir bakmanız gerekecek. Alınmaca yok!
Bu bir gerçek ve kimse mükemmel değil! Olmadığınız biri gibi görünmeye çalışmak -üstelik sırf kabul görmek için- sizi çok fazla yoracak ve hayat standardınızı düşürecektir.
Hem bir süre dürüst olmayı denediğinizde bunun ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksiniz.
Hepsi bir yana, sizi olduğunuz gibi kabul etmeyecek insanlarla neden birlikte olasınız ki zaten?

Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır…

nicki minaj hairflip
Tamam, bu size biraz klişe gelebilir ama başarılı olmak gerçekten de her zaman kötü olan bir şey değil. Sonuçta ondan korktukça başarısız olmaya alışmanız gerekir.
Onları sevebilirsiniz, inanın bize aslında çok şirinler! Size resmen “Bak bunu böyle yaparsan başarılı olamazsın” diyerek başarı yolunu işaret ediyorlar daha ne olsun?

“Kim sevebilir seni, sen kendini sevmezsen?”

Yaşam kalitesini artırmanın yolları nelerdir?
Tamam, iş hayatı, sosyalleşme, uyku derken bütün zamanınız uçup gidiyor. Bunu sürekli olarak aynı tempoda gerçekleştirdiğinizde hayatınız çok anlamsız gelmeye başlayacaktır.
Ama sizin için en ucuzundan bir önerimiz var! Kendinize biraz zaman ayırın. Yalnız kalmanın o kadar da kötü olmadığını görecek ve böylece kendinizi daha çok sevmeye başlayacaksınız. Merak ettiğiniz bir filmi tek başınıza izleyebilir ya da hiç bilmediğiniz bir yemeği yapmayı deneyebilirsiniz. Eğlenceli olacak göreceksiniz!

Biraz bencillik alır mıydınız?

fake smile
Hayatı kendi beklentilerinize göre yaşamalısınız. Çoğu insan başkalarının ne düşündüğüne ve ne diyeceklerine kendi düşüncelerinden daha fazla önem verir.
Biliyoruz, bunu çoklarca kez duydunuz ama çok yanlış. Bu sizin hayatınız, kimsenin sizi bu hayattan alacağınız zevkten mahrum etmesine izin vermeyin.
Hayat boyunca önceliğiniz kendiniz olmalısınız. Biraz bencillik size iyi gelecek!


kaynak

Ek Bilgi;
Alıntı

Her insan belirli standartlar doğrultusunda yaşamını sürdürmektedir. Bu standartları kimi zaman kendisi belirleyebilmektedir. Kimi zaman ise doğuştan belli standartlara sahip olarak dünyaya gelmekte bunu başka bir seviyeye taşımak da iş kişinin kendisine kalmaktadır. Yaşam standartları deyince hemen herkesin aklına maddi olarak bir insanın hayatını nasıl sürdüğü konusu gelmektedir. Oysa yaşam standartları kadar kişinin yaşam kalitesi de oldukça önemlidir. Yaşam kalitesinin yaşam standartlarına bağlı olarak değişebileceği gibi yaygın görüşler bulunsa da aslında bu standartlardan bağımsız olarak da değişme şansına sahiptir.
Peki, yaşam kalitesi nasıl artar? Bu sorunun cevabından önce yaşam kalitesi olgusunu inceleyelim. Yaşam kalitesi bir insanın yaptıklarından zevk alarak, hayatta aktif bir rol içerisinde bulunmasıdır. Hayatta bir nevi tüketici rolünden üretici rolüne geçerek sadece kendisi için yaşamaktır. Her insanın kendi hayatına göre yaşam kalitesi anlayışı farklı olsa da bunun için yapılan belli başlı seçeneklerde artar.
Yaşam kalitesi nasıl artar? Yaşam kalitesi, sorunlarla karşılaşıldığında umutsuzluk yerine çözüm arayışında bulunmakla başlar. İnsanın kendine güvenmesiyle pozitif düşünmesiyle başlar. Bu insanın hayata bakış açısının değişmesine sebebiyet verir. Hayata karşı pozitif bakan bir insan için de yaşam oldukça dolu geçer çoğu zaman. Çünkü onları mutsuz edecek olay ve olgulara fırsat vermezler. Bu da onların iç huzuruna sağlayarak yaşam kalitesinin artmasına olanak tanır. En azından çoğu insan için farkında olmasalar bile huzur en öncelikli duygudur.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

9 Mayıs 2013 / Misafir Soru-Cevap
7 Nisan 2015 / Ztçibhbh Soru-Cevap
13 Mart 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
19 Ağustos 2009 / Free_doom Soru-Cevap
20 Şubat 2014 / Misafir Cevaplanmış