Alıntı
Misafir EKİN SU adlı kullanıcıdan alıntı BEN AÇIK LİSEDE OKUYORUM MESLEK LİSESİNE GEÇİŞ YAPMAK İSTİYORUM NE ZAMAN YAPABİLİRİM?DEVAM MECBURİYETİ VARMI VARSA HAFTATA KAÇ GÜN
umarım işinize yarar.
a) Meslekî Açık Öğretim Lisesinden, Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrencilerimizden:
Şartları tutanların yeni kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde Açık Öğretim Lisesine geçiş dilekçelerini göndermeleri gerekmektedir. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden, Açık Öğretim Lisesine geçişler Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesine geçiş şartları için tıklayınız.
b) Açık Öğretim Lisesinden, Meslekî Açık Öğretim Lisesine geçişler Açık Öğretim Okulları irtibat bürosunca (Halk Eğitim Merkezleri) yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesinden, Meslekî Açık Öğretim Lisesine geçecek öğrencilerimiz 16 Ağustos-17 Eylül 2010 tarihleri içerisinde kayıt yenileme bedellerini yatırarak geçiş dilekçeleri ve dekontları ile birlikte Halk Eğitimi Merkezlerine müracaat edebilirler. (Meslekî Açık Öğretim Lisesinden tekrar Açık Öğretim Lisesine geçişler özel şartlar gerektirdiğinden geçişler konusunda bilinçli karar verilmesi gerekmektedir.)
c) Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitime (normal liselere) geçmek isteyen öğrencilerimiz şartları tutuyorsa örgün eğitime geçiş yapabilirler. Bu durumda olan öğrencilerimiz Açık Öğretim Lisesinden (velisinin şahsen veya posta yolu ile müracaat edip) tasdiknamelerini alarak gitmek istedikleri okula nakil yaptırabilirler. (Not: 2 yıl üst üste sınıfta kalarak Açık Öğretim Lisesine kayıt olmuş olanlar ve yaş sınırını aşanlar örgün eğitime dönemezler. Tasdiknamenizi almadan, geçiş yapacağınız okulun idaresi ile görüşmeniz yararınıza olacaktır.)