Cevap Yaz Yazdır
En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Şubat 2018  Gösterim: 49.694  Cevap: 14

Fransa'nın yeni aile birleşimi hakkında bilgi verir misiniz?

serkan kılıç
9 Ağustos 2009 00:06       Mesaj #1
serkan kılıç - avatarı
Ziyaretçi
Fransa'nın yeni aile birleşimi hakkında bilgi verir misiniz?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
fransanın yeni aile birleşimi hakkında bilgi almak istiyorum.babam 4 senedir frnsada ailesi türkiyede ve 1 senelik oturma iznini aldı ve ailesini almak için istek yaptı,içeri verilen istek kaç ayda çıkıyo .fransa dil yasasına gelince türkiyede tabi tutulğumuz dil kurslarında başarız olursak vize veriyolarmı ve ordamı tabi tutuluyoruz şimdiden teşekkür edrim serkan kılıç saygılar cvbınızı beklicem

cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Babaniz 4 defa daha titre sejour'unu yani oturum kartini bir senelik alicak.Dort sene sonra fransa'dan hic ayrilmadan 8 sene yasadiysa fransiz vatandasligi icin basvurabilir.Ayrica dort sene sonra on senelik oturum kartinida olabilir tabiki calisiyorsa.Sizin icin yaptigi istege gelince buyuk bir ihtimalle 8 ay icinde cikar.Aile birlesilminden yararlanicaksiniz.Turkiyede tutuldugunuz dil sinavlari hakkinda bilgim yok fakat buradada saglik kontrolunden geciriliceksiniz ve bir takim toplantilara katilicaksiniz.Bu toplantilar fransa yasantisina ayak uydurma vs...tam 3 tane toplantidan belge alicaksiniz.Gectiginiz saglik kontrolunun sonrasindada bir belge alicaksiniz ve bu belgeleri asla kaybetmemeniz gerekiyor cok dikkatli olun.300 ve 500 saat arasinda dil kursuna gidiceksiniz ve bu yaklasik 8 ay suruyor.Bu surenin sonunda sinava giriceksiniz.Basarisiz olursaniz ikinci bir 300 saat kurs gormeniz gerekiyor.bu sinavdada basarisiz olursaniz parali kursa gidiceksiniz.O kurslari gecene kadar oturum karti alamazsiniz.Fakat polisin yakalayip sinirdisi etmemesi icin recepsise yani gecici oturum karti alicaksiniz.Umarim hersey yolunda gider.Bu arada ben fransada yasiyorum bi sorunuz olursa ya buraya yada benim profilimden bana ulasabilirsiniz.Iyi aksamlar...
Son düzenleyen Safi; 24 Aralık 2017 19:26

Misafir tarafından gönderilmiş olan #2 numaralı mesaj 'en iyi cevap' seçilmiş ve ilk mesaja eklenmiştir.
Misafir
1 Ekim 2009 15:00       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
selam arkadaslar benim esim firansiz vatandasi ben turkiyeden geldim normalinde bir bayan turkiyede evlendigi zaman kocasinin soyadini alir.ama firansada biz karimin soy isminin deyismesi icin yeni oturum kartina bas vurduk ve onun kizlik soyadi daha buyuk ve en yukarida ve isminin yazildigi renk ile yazilmis acaba hala kizlik soy isminimi tasiyor ben bunu merak ediyorum.cavap yazarsaniz sevinirim.bunu umuyorum herkes biliyordur cunku turkuyeden gelen herkesin karisinin oturum karti ayni olur bence.
Son düzenleyen Misafir; 1 Ekim 2009 15:27 Sebep: yanlis
Misafir
19 Temmuz 2010 17:51       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
selam ben yaklasik "3 aydir fransadayim esim fransiz vatandasi buraya geldikten sonra ofiye basvuru yaptik ve bana kursa gitmem icin gun verdiler fakat ben bisey sormak istiyorum ilk etapta dilim yetersiz oldugu icin calisamiyorumm fakat yabanci dil olarak ingilizce ve rusca biliyorumm turkiyede meslegim turizm idi simdi burada kendimi calismadigim icin caresiz hissediyorum ve para kazanma istiyorum veya yardim almak istiyorum fraansa devletinden bu konuda bilgisi olan varsa lutfen cevap yazbilirmi tesekkur edeerim
Misafir
8 Ağustos 2010 20:15       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaşım ben eşimden anlaşmalı olarak 8 yıl önce boşandım fransaya gitti evlilik yaptı on yıllık oturum kartını aldı şimdi benimle evlenip götürmek istiyo ama bir tane oglum var ve 14 yaşında evlenip istek gönderilecek bunlar zaman demek oglumun yaşı dolmadan vize verirlermi istek yapıldıktan ne zaman süre sonra vize alabilirirz daha evlilikte yapmadık seneye yazın yapacagız
geriye kalan süre bize yetermi vizeyi ne kadar sürede verirler ayrıca yaşım 37.bu konuda beni detaylı bilgilendirirseniz memnun olurum şimdiden yazacaklarınız için teşekkür ediyorum.
Misafir
30 Ocak 2011 21:51       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim eşim yurtdışına işçi olarak gitti.18 ay sonra bize istek yaptı isteğimiz 2010 temmuzun başlarında yaapıldı 2 tane cocugum war biri 7 yasında biri 14 yasında ben dil dertifikamıda aldım .isteğimiz 6 ayda gerçkleşir dediler ama gerceklesmedi daha ne zamn gerceklşir . biz cocukların okulu bittikten sonra gidebilirmiyiz
GüNeSss
10 Nisan 2012 00:04       Mesaj #7
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
4 senedir Fransa'da iseniz ve bunu kanıtlarsanız işiniz kolay. Republic yerine oturum kartı almaya yardım eden dernekleri deneyin ilk önce. CIMADE isimli bir dernek var ordan yardım alabilirsiniz mesela.Oturduğunuz yerleşim bölgesinde araştırma yapın ilk önce. Dediğim derneği bulun ve başvuru yapın.Yanınıza evraklarınızı almayı unutmayın ve adınıza gelen kağıtları katiyyen atmayın bunlar reklam amaçlı kağıtlar olsa bie.Birde çalışıyorsanız ve çocuğunuz varsa size büyük ihtimalle yardım edecklerdir.Birazda fransızca öğrenin bunun oturum almanızda büyük rolü olur.Şansınız bol olsun...
Misafir
12 Haziran 2012 12:05       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkadaşlarr benim eşim fransada 6 yıldır ama oturum alalı 3 yıl oldu oturmunuda 1 er yıl veriyorlar sizce uzun oturumu ne zamn alır ve bizi hala yanına alamadı beni ve çocuğumu 1 yıllık sigortalı çalışmayıncaya kadar bizi aldıramıyacağını öğrUendim ama artık 1 yıl sigortalı çalıştıı bizimde sigortamızı yapamıyorlütfen bana yardımcı olunn acele cevabınızı bekliyorumm şimdiden teşekkürler

cevap eşin dosyasını hazırlayıp offi ye vermesi lazım 12 fiş de pey Bir önceki yılın Vergi bildirim kağıdı (zempo) bir yil önceki. Yılın konje peye kağıdı Ev musayit olacak Birde deliri iyi olmalı Buna benzer kağıtları ve sizin evlilik cüzdanı aile kayıt örneği a formu Hepsini içeri verecek eyer dosya tamamsa bir hafta sonra eve bir kağıt gelecek fr adresine 15 gün sonra falan eve gelip ev uygunmu diye eyer evde uygunsa birde evin kiracı sigortasını istiyorlar bu mecburi Buda tamamsa fr Turkiye konsolosu size bir kağıt gönderir dil kursuna tabi tutuluyorsunuz 2 hafta sonra diploma verilir bu diploma tekrar fr ye gönderilir 18 ila24 ay içinde vizeniz çıkar şayet sorun yoksa saygılar Azad
Misafir
6 Eylül 2012 12:44       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba herkese, konsolosluğa telefonla ulaşarak bilgi alabilmek çok zor ve genelde bu yüzden çoğu insan mağdur oluyor çünkü eksik yanlş belge vermeleri nedeniyle. Benim eşim çifte vatandaş ve 25 senedir Fransız vatandaşı. Biz ilk olarak konsolosluk sitesinden Service aux Français-Etat Civil-Mariage ''Formalités à accomplir AVANT le mariage à la mairie turque'' sekmesi altındaki işlem ve belgeleri hazırlayıp İstanbul konsolosluk binası girişindeki kutuya attık yanlış hatırlamıyorsam 3 gün sonra (1 hafta içinde diyelim) eşime mail ile dönüp şu tarihten sonra evlenebilirsiniz dedi. Evlenebilirsiniz dediği tarih dosyamızı kutuya attığımız tarihten tam olarak 6 hafta sonraya denk geliyordu.( Sitede de 6 hafta gibi sürdüğü yazıyordu) Sonrasında eşimi türk vatandaşı da olduğu için Türk kimliği ile oturdğum yerin belediyesinde nikah yaptık sonra tekrar konsolosluk sitesinden Service aux Français-Etat Civil-Mariage-''Formalités à accomplir APRES le mariage à la mairie turque'' sekmesi altındaki işlem ve belgeleri yapıp tekrar konsolosluk binasında kutuya bıraktık. Şimdi Fransız evlilik kaydını-evlilik cüzdanını- bekliyoruz. Nikah öncesi işlemlerimiz çok sıkıntılı olmadı. görüşmeye çağrılmadık. Evlilik öncesi işlemler bu şekilde. Yine de sorusu olan olursa yardımcı olmaya çlışırım. Ağustos 25 te nikahımızı yaptık. Ancak bundan sonraki süreçte ne kadar bekleriz bilemiyorum. Konsolosluktan onay gelse sınav-sağlık kontrolü işlemleri kısa süre de hallolduğunu okudum çeşitli yerlerden. Bu süreçleri yaşayanların yorumlarını rica ediyorum. Teşekkürler.
Cem.
Misafir
30 Ocak 2013 20:07       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar merhabalar. Size bir soru sormak istiyorum. Benim nişanlım 23 yıldır fransada türk vatandaşı. bir iş yeri var ve 12 aylık maaş bordrosu var ve bir ev tutacak ve nikah kıyacağız. ne kadar süre bekletiyorlar bilgisi olan varmı? Bordrodan başka ne istiyorlar evle ilgili?

önce o orda gerekli belgeleri hazırlayıp başvuruda bulunuyor sonra eve kontrole geliniyor sizde burda kursa gidiyorsunuz....benim gittiğim kurstaki hoca kurstan sonra 6 ay içerisinde olur dedi malesef ki çok uzun bi süre bende aynı durumdayım

Cevap Yaz
Hızlı Cevap
Mesaj:




paneli aç