Cevap Yaz Yazdır
En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Aralık 2016  Gösterim: 100.525  Cevap: 4

Hangi besin hangi organ tarafından sindirilir?

eda90
9 Ekim 2009 16:43       Mesaj #1
eda90 - avatarı
Ziyaretçi
Hangi besin hangi organ tarafından sindirilir?
EN İYİ CEVABI Safi verdi
Ağızda Sindirim
Ağız bazik ortamdır ve pH değeri 7.2 dir. Nişastanın ve glikojenin sindirimi ağızda başlar.
48289d1461952061 sindirim sistemi nedir sindirim sisteminin yapisi ve gorevleri sis6
Sponsorlu Bağlantılar
Dekstrin 20 - 30 glikozdan oluşmuş bir yapıdır.

48278d1461945970 sindirim sistemi nedir sindirim sisteminin yapisi ve gorevleri ss4

Midede Sindirim
Mide asidik bir ortamdır. pH değeri 1.5 ile 4 değeri arasında değişir. Pepsin enziminin optimum olarak çalıştığı pH değeri 2 dir.
48290d1461952131 sindirim sistemi nedir sindirim sisteminin yapisi ve gorevleri sis7
Yukarıda da görüldüğü gibi midede proteinler tamamen sindirilmez. Ayrıca süt çocuklarında ve yeni doğan memeli hayvanların mide bezlerinden renin (lap) enzimi salgılanır. Bu enzim sütteki kazein denilen proteini çöktürerek pepsinin etkisini hızlandırır.
48291d1461952178 sindirim sistemi nedir sindirim sisteminin yapisi ve gorevleri sis8
İnce Bağırsakta Sindirim
İnce bağırsak bütün besinlerin sindiriminin tamamlandığı kısımdır. Bazik bir ortamdır.

DEVAMI Sindirim Sistemi Nedir - Sindirim Sisteminin Yapısı ve Görevleri

Son düzenleyen Safi; 2 Mayıs 2016 02:56


Safi tarafından gönderilmiş olan #2 numaralı mesaj 'en iyi cevap' seçilmiş ve ilk mesaja eklenmiştir.
28 Eylül 2016 12:35       Mesaj #3
nötrino - avatarı
VIP SiNiRLi-RUTİNE AYKIRI!
Alıntı

Ekmeğin sindirimi nerede başlar?

Ekmek karbonhidrat içeren bir besindir ve karbonhidratların sindirimi ağızda başlayıp ince bağırsakta son bulur!
Misafir
24 Ekim 2016 22:37       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Karbonhidrat yag ve proteinlerin ortak ozelliklerini bilen var mi acaba ?
16 Aralık 2016 17:50       Mesaj #5
nötrino - avatarı
VIP SiNiRLi-RUTİNE AYKIRI!
Alıntı

Karbonhidrat, yağ ve proteinlerin ortak özellikleri nelerdir?

Karbonhidrat, Yağ ve Proteinlerin Ortak Özellikleri
  • Organik özellikli bileşiklerdir!
  • Üç bileşiğin de yapısında Karbon ( C ), Hidrojen ( H ) ve Oksijen ( O ) bulunur!
  • Enerji verici bir nitelik taşırlar!


Hızlı Cevap
Mesaj:


Kaynak:


Bu sayfalarımıza baktınız mı
paneli aç