Ziyaretçi
Teknik nedir, ne anlama gelir?
TEKNİK

Sponsorlu Bağlantılar
1. Bir etkinliğe özgü uygulamaya yönelik, yöntem ve yordamların tümü: Suluboya tekniği. Keman tekniği. Propaganda tekniği.
2. Bir kimsenin, bir etkinliğin uygulanmasındaki becerisi, hüneri: Çok iyi tekniği otan bir müzisyen.' Tekniğini geliştirmesi gereken bir tenisçi.
3. Belli bir sonuca varmayı sağlayan davranış biçimi; yöntem: Onun tekniği, karşısındakinin kafasını karıştırmak için sürekli soru sormaktır.
4. Bilimsel bilgilere dayanan ve üretime yönelik yöntemlerin tümü: Nükleer santralların tekniği. Sanayide yeni teknikler geliştirmek.
5. Bilimin, üretim alanındaki uygulamalarının tümü: Bilim ve tekniğin evrimi.
—Eğit. Herhangi bir sanat, üretim ve öğretim etkinliği için başvurulması gereken beceri, işlem ya da yol.
—Soğut, san. Soğutma tekniği, soğutma makinelerinin tasarlanması, çalışması ve uygulanmasına ilişkin tekniklerin tümü.
♦ sıf.
1. Bir etkinliğin uygulama yönüne, uygulanmasına ve bunun için gereken beceriye ilişkin olan bir şey için kullanılır: Mesleğinde belli bir teknik beceriye sahip olmak. Kemanın teknik güçlükleri.
2. Bir aracın, bir aygıtın, bir döşemin işleyişine ilişkin bir şey için kullanılır: Teknik bir hata. Bu yalnızca teknik bir sorun.
DEVAMI Teknik Nedir?
Son düzenleyen Safi; 17 Ocak 2019 15:33