Arama

Sarımsak neden en çok Kastamonu'da yetişir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Eylül 2017 Gösterim: 3.738 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sarımsak neden en çok Kastamonu' da yetişir?
EN İYİ CEVABI perlina verdi

Taşköprü Sarımsağı Dünyada 1 Numara

1 adet sarimsak gunluk b6 vitamini ihtiyacinin 2 sini karsilar

Başka cins sarımsak örnekleriyle karşılaştırıldığında, üstün özellikler göstermektedir. Toprağından kaynaklı içerdiği demir, kükürt, magnezyum, potasyum ve aroma bakımından en yüksek değerlere sahiptir. Nitelik açısından dünyanın bir numaralı sarımsağı olarak kabul edilmektedir. Önemli bir antioksidan maddesi olan selenyum yeteri miktarda içermesi Taşköprü sarımsağını rakipsiz kılmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar

Sarımsak, baharı ılık ve rutubetli geçen geçit bölgelerini sevmektedir. Bu açıdan bakıldığında Kastamonu iklimi sarımsak tarımı için uygundur. Optimum sıcaklık isteği 15-20 0C dir. 25 0C’nin üstündeki sıcaklıklar gelişmeyi engeller. Uzun gün bitkisi olup kısa günlerde yumrunun gelişmesi engellenmektedir...

DEVAMI >>>> Kastamonu


Son düzenleyen perlina; 21 Eylül 2017 15:52
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
5 Nisan 2010       Mesaj #2
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
sarmısak,selenyum ve germanyum yönünden zengin topraklarda daha verimli (KALİTELİ]yetiştiği için KASTAMONU'DA ,YETİŞİYOR.
BU YÜZDEN daha çok KASTAMONU sarmısağı talep görüyor.
Sponsorlu Bağlantılar
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye' de 12. yy' dan bu yana yetiştirilen sarımsak yoğun olarak, selenyumca zengin toprakları ile en iyi ve kaliteli yetişme ortamını sağlayan Kastamonu ilimizin Taşköprü ilçesinde üretilmektedir. Türkiye' de yetiştirilen sarımsağın %14' ü Kastamonu ilinden, Kastamonu ilinde üretilen sarımsağın ise %85' i Taşköprü ilçesinden elde edilmektedir.
Son düzenleyen perlina; 21 Eylül 2017 15:58
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
21 Eylül 2017       Mesaj #4
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Taşköprü Sarımsağı Dünyada 1 Numara

1 adet sarimsak gunluk b6 vitamini ihtiyacinin 2 sini karsilar

Başka cins sarımsak örnekleriyle karşılaştırıldığında, üstün özellikler göstermektedir. Toprağından kaynaklı içerdiği demir, kükürt, magnezyum, potasyum ve aroma bakımından en yüksek değerlere sahiptir. Nitelik açısından dünyanın bir numaralı sarımsağı olarak kabul edilmektedir. Önemli bir antioksidan maddesi olan selenyum yeteri miktarda içermesi Taşköprü sarımsağını rakipsiz kılmaktadır.

Sarımsak, baharı ılık ve rutubetli geçen geçit bölgelerini sevmektedir. Bu açıdan bakıldığında Kastamonu iklimi sarımsak tarımı için uygundur. Optimum sıcaklık isteği 15-20 0C dir. 25 0C’nin üstündeki sıcaklıklar gelişmeyi engeller. Uzun gün bitkisi olup kısa günlerde yumrunun gelişmesi engellenmektedir...

DEVAMI >>>> Kastamonu


Benzer Konular

18 Ocak 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış
25 Şubat 2013 / Misafir Soru-Cevap
4 Mart 2013 / gıdacılar Soru-Cevap
18 Nisan 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
16 Mart 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış