Arama

Empresyonizm sanatçıları kimlerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Ocak 2017 Gösterim: 43.161 Cevap: 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Empresyonizm sanatçıları kimlerdir?
EN İYİ CEVABI OneNight verdi

İzlenimcilik (Empresyonizm)


İzlenimcilik, Fransa'da 19. yüzyılın so­nunda ortaya çıkan bir resim akımıdır. İzle­nimci ressamlar, yaklaşık 200 yıldır resim sanatını yönlendiren kurallara ve kısıtlamala­ra karşı çıktılar.
Sponsorlu Bağlantılar
Eskiden daha çok konusunu dinden ya da tarihten alan resimler yapılıyordu. İzlenimci­ler çeşitli konulara el attılar. Canlı renkler kullanarak yaptıkları resimlerde taptaze duy­gular ve pırıl pırıl bir dünya sergilediler.
Bunlar, bir görünümü ya da bir düşüncenin yarattığı izlenimleri anlatan resimlerdi. İzle­nimci ressamlar o andaki gerçekliği yakala­maya çalışıyordu. Bunda renk ve ışığın önemi büyüktü. O dönemin bilimsel bulguları, ren­gin nesneye ait bir şey olmadığını, ancak ondan yansıyan ışığın bir özelliği olduğunu ortaya çıkarmış, bu da renge bağımsızlık kazandırmıştı. İzlenimciler nesnelerin, doğa içindeki konumlarına, çevrelerindeki başka nesnelere, hava koşullarına ve günün değişik saatlerindeki durumlarına göre değişen görü­nüşlerini canlandırmaya çalıştılar. Stüdyo ye­rine açık havada çalışarak su, hava, insanlar, yapılar, Güneş ışığının etkisi altında nasıl görünüyorsa, öyle tuvale geçirildi. Kısa fırça darbeleriyle yapılan bu resimlerde bazen mo­zaiği andıran bir görünüm ortaya çıkıyordu.

İzlenimciler'in çoğu aynı konunun çeşitli koşullar altındaki durumunu işleyerek "resim dizileri" hazırladı. Sözgelimi kavak ağaçları­nın ya da nilüferlerin gündoğumundan, gün-batımına kadar saatten saate değişen farklı ışık koşullarındaki durumunu, renklerin, bi­çimlerin ve gölgelerin sürekli değişimini tuva­le geçirdiler.
İzlenimci ressamların ilk temsilcileri olan Claude Monet, Auguste Renoir, Alfred Sisley ve Frederic Bazille ilk sergilerini 1874'te Paris'te açtılar. Monet'nin bu sergide yer alan İzlenim: Gün Doğumu (1872) adlı yapıtı akıma adını verdi. Monet bütünüyle açık havada çalıştığı bu yapıtında, güneşin doğuşu­nu, ışığın su üzerindeki yansımalarını gördüğü andaki gibi parlak renklerle tuvaline yansıt­mıştı.


Devamı > Sanat Akımları - İzlenimcilik (Empresyonizm)


Son düzenleyen perlina; 20 Ocak 2017 17:47
Misafir:D:D - avatarı
Misafir:D:D
Ziyaretçi
15 Aralık 2010       Mesaj #2
Misafir:D:D - avatarı
Ziyaretçi
Empresyonizmin Önemli Sanatçıları

Sponsorlu Bağlantılar
Arthur Rimbaud
R. Marie Rilke
Paul Verlaine
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ARTHUR RİMBAUD, PAUL VERLAİNE, R.MARİE RİLKE
The Eniqmatic - avatarı
The Eniqmatic
Ziyaretçi
12 Mayıs 2011       Mesaj #4
The Eniqmatic - avatarı
Ziyaretçi
Empresyonizm sanatçılarının hayat hikayelerine en iyi örnek olan Salvador Dali ve tüm eserleri hakkındaki geniş bilgilendirme makale yazısına erişebilmek için: Ahmet Nuray sitesi ana sayfasında bulunan Sanat haberleri segmesine bakınız (Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Hayatı). Veya otomatik yönlendirme yazısı üzerine tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

Modern sanatların gözde mekânlarından olan galerilerin resim seramik ve heykel sergileri başladı. Özgün düşüncelerin ortamı, yeni sanatçıların mekanında buluşalım isterim. Kadın sanatçılarımızın atağa kalktığı günümüzde, çağdaş sanatlara verilen önemin yeri büyüktür. Sanatseverlerin olgun anlayışı sayesinde, Atatürk'ün sanat anlayışı sonsuza dek devam etmeli. Özgün yaşam biçimleri, modern sanatların ruhuna uyarlanması gerektiğini düşünüyorum. resim sergisi, seramik eserleri sergisi veya heykel sanatçılarının açılışlarında buluşmak üzere hoş çakalınız.

Betimleme sanatı resimleri karelerinde yer alan kadın sanatçıları, özgün düşünceler üretmeye devam ediyor. Fikir zengini meziyetlerin sahibi, pozitif düşünce yapısını genetik kotlarından almış olmalı. Kadının sanatçılık vasfı ezelinden beri var olduğunu bilmemiz gerekir. Çocuk eğitimi, aile düzeni ve sanatsal yaratıcılıkta usta kişiliğe sahip olduklarını bütün erkekler çok iyi bilirler. Yetiştirildikleri her konuda başarıların altına imza atan kadınlarımızın, sanat rüzgârındaki yerini her geçen gün güçlendirmeye devam ediyor. Hayata evet demekle sanat güneşinin sıcaklığını eserlerinde hissedeceğimiz kadın ressam sanatçımıza yeni sergilerde başarılar dileriz.

Fikir sanatı alanında özgürlük düşlerini aile bağları içinde perçinleyen kadın sanatçıların başarılarını alkışlamak gerekir. Hayat tarzı ne olursa olsun, hayata evet diyen pozitif düşünce yapısı sayesinde problemlere çözüm bulma yeteneği oldukça gelişmiş olduğunun farkındayız sanırım. Sanatı betimlemelerin resim kareleri içinde, yoluna yön arayan modern düşünce sahibi kişilikleriyle sanatseverlerin kalplerini kazanmayı bilirler. Kadın sanatçıların olmadığı sergi salonları yok denecek kadar azaldı. Çağdaş resimleri yapan ellerin hayata bağlı duygusal çizgilerini arayan sanatseverlerin sayısı gittikçe artmakta olduğunun farkında mıyız? Seramik eserlerin altına imza atanların çoğu kadın sanatçılarımız olmuştur. Genç sanatçıların iştirak ettiği her dalın üstün meziyetleri, onların hâkimiyetinde olmaya başladı. Hayatın vazgeçilmez bütünlüğünü temsil eden güzel sanatlar için çarpan kalplerden biri olabilen kişiliğini tebrik ederim.

Çağdaş dünya insanının özgün düşüncelerinde, renklerin dilini konuşan hassas kadın sanatçıların olması bir rastlantı olmasa gerek. Modern yaşam kalitesini artıran anlayışın zevklerine sahip olan dişilik vasfı biz erkeklere verilmediğinden, kıskançlığa giden yolda sürtüşmelerin olmaması dileklerimi kabul ediniz lütfen. Kadının yeri evidir diyen zihniyetin hayata bakış yönü içindeki yeri tükendiği zaman diliminde buluşmak üzere hoş çakalınız.


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Empresyonist Ressamlar

Claude Monet (18401926) — Alfred Sisley (1839 1898) — Camille Pissaro (18301903) — Armand Guillaumin (18411927) — Berthe Morizot (18411895) — Frederic Bazille (18411870).

Paul Cezanne (18391906), Edgar Degas (18341917), Renoir (18411919) gibi üç büyük ressamı da Empresyonist akımın çerçevesi içine almak gerekse de, bunlar kendilerine has özelliklerle yukarıda say­dığımız ressamlardan ayrılıyorlardı.
Cezanne, Empresyonizmin prensiplerini kabul etmekle beraber, tablonun biçim ve geometrik yapı­sını da ele alıyor, böyle yaparken Kübizmin temeli­ni atmış oluyordu. Cezanne'ın tabloları renk bakımın­dan Empresyonist olmakla beraber, desence de sağ­lamdı. Daha doğrusu, Empresyonistler renklerle eşyanın sınırını, desenini "eritir" iken, Cezanne bu renklerle hem atmosferin titreşimlerini, hem de eş­yanın arkitektüral yapısını ifade etmek istemişti.

Renoir manzara ressamı değildi, figür, portre, kompozisyon ressamı idi. Tabiat onun resimlerinde figürlere ekli bir dekordu. Renoir'a göre, ideal ko­nu kadın vücudu idi. Kadın vücudunu ifade için bu ressamın Empresyonist kurallardan uzaklaşarak klâ­sik resmin geleneklerine yaklaşması gerekti. Ama Re­noir, örneğin Venedikli ressamlara benzerliğini, Empresyonist paletten fedakarlıkla elde etmemiş, renk titreşimini figür ve portre tarzlarında tatbik etmek ustalığını göstermiştir.

Degas, pastellerinde Empresyonistti, ama boya­larında, hele tiyatro, bale, at yarışları gibi konular­da geleneğe bağlanabilirdi. Ne var ki, Degas, kom­pozisyon kurmada büyük yenilikler getirmişti. Ken­dinden önceki hiçbir ressamın gösteremediği bir ce­saretle ancak fotoğraf enstantanelerinde görülen ha­reket canlılığını tablolarına aktarıyor, tablo çerçeve­sinin dört yanını fotoğraf makinesinin objektifi gi­bi kullanarak resmetmek istediği konunun en önemli parçalarını alarak kalanını sanki kırpıyor, harcıyordu.
paul - avatarı
paul
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #6
paul - avatarı
Ziyaretçi
arthur ribaud, r.marie rilke,paul verlaine
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Empresyonizmin Önemli Temsilcileri
________________________________________
Resimde Temsilcileri:
________________________________________
Auguste Renoir
Claude Monet
Van Gogh
Toulouse Leatrec
Sisley
Cezanne
Camille Pissarro
________________________________________
Müzikte Temsilcileri
________________________________________
M.Ravel
C.Debussy
J.A.Carpenter
O.Respighi
C.T.Griffes
I.Albéniz
P.Dukas
________________________________________
Edebiyatta Temsilcileri
________________________________________
Rilke
Arthur Rimbauld
James Jayce
________________________________________
Türk Edebiyatındaki temsilcileri
________________________________________
Ahmet Haşim
Cenap Şahabettin
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2013       Mesaj #8
misafir - avatarı
Ziyaretçi
empresyonizm sanatçıları :
Claude Monet
Alfred Sisley
Camille Pissaro
Armand Guillaumin
Berthe Morizot
Frederic Bazille
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2014       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sisley camille pissaro monet ve cezanne
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
8 Kasım 2016       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı

Empresyonizm Sanatçıları Kimlerdir?



Empresyonizm, bir sanat akımı olup 19. Yüzyılda Fransa’da ortaya çıkmıştır. Empresyonizm izlenimcilik anlamına gelmektedir ve en büyük etkileri resim sanatı üzerinde olmuştur. Empresyonizm sanatçıları kimlerdir konusu özellikle sanat ile ilgilenen kişilerin ilgi duydukları konular arasında yer alıyor.
Empresyonizm, akımının en büyük amacı doğanın insan üzerinde oluşturmuş olduğu etkileri sanat eserleri aracılığı ile yansıtmaktır. Empresyonizm akımına ayak uydurmuş olan sanatçılar doğanın kendisini görünür şekliyle ele almak yerine doğanın kendi içlerinde oluşturmuş olduğu etkileri ele almaktadır. Bu durumda aynı konuyu işleyen sanatçıların farklı eserler ortaya koymasına olanak tanımaktadır.

Empresyonizm akımı denildiği zaman akla gelen ilk sanatçılar Claude Monet ve Camille Pissarro’dur. Bu iki sanatçı empresyonizm akımının babası olarak kabul edilmektedir. Empresyonizm akımının öncüsü olan Monet, güneş ışıklarının deniz yüzeyinde oluşturmuş olduğu renkleri gösteren bir tablo yaptı ve bu eserinin adını empresyon olarak belirledi. Paris galerisinde ilgili eser sergilendikten sonra dönemin ünlü bir gazetecisi empresyonizm kelimesini kaleme aldığı yazılarda kullandı ve bu deyim zaman içerisinde kalıplaşarak tüm sanatçılar tarafından kullanılmaya başlandı. İlgili akım büyük ilgi gördüğünden dolayı kısa süre içerisinde resim sanatı dışında da kullanılmaya başlandı. Özellikle müzik empresyonizm akımının en çok kullanıldığı alanlardan birisidir.


Ad:  Empresyonizm.jpg
Gösterim: 887
Boyut:  71.9 KB

Empresyonizm akımı günümüzde de büyük ilgi görse de ilgili akımın en popüler olduğu yıllar 1870 – 1880 yılları arasıdır. İlk ortaya çıktığı yıllarda resim alanında sıklıkla karşılaşılan bir akım olan Empresyonizm, zaman içerisinde diğer sanat alanlarında da yer almaya başlamıştır.

Empresyonizm Resim Temsilcileri



• Claude Monet
• Alfred Sisley
• Camille Pissaro
• Armand Guillaumin
• Berthe Morizot
• Frederic Bazille


Empresyonizm Müzik Temsilcileri



• M.Ravel
• C.Debussy
• J.A.Carpenter
• O.Respighi
• C.T.Griffes
• I.Albéniz
• P.Dukas


Empresyonizm Edebiyat Temsilcileri



• Rilke
• Arthur Rimbauld
• James Jayce


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

15 Nisan 2016 / Misafir Cevaplanmış
4 Aralık 2014 / Misafir Cevaplanmış
10 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
17 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap