Arama

Fen ile ilgili çözümlü soru örnekleri verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Mart 2016 Gösterim: 6.449 Cevap: 1
??????????????? - avatarı
???????????????
Ziyaretçi
26 Aralık 2010       Mesaj #1
??????????????? - avatarı
Ziyaretçi
Fen ile ilgili soru
EN İYİ CEVABI Valeria verdi
6.SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI


Sponsorlu Bağlantılar
1. Biberde bulunup hayvan hücresinde bulunmayan organel hangisidir ?
a) Sentrozom b)Kloroplast c) Ribozom d) Mitokondri

2. Aşağıdaki organel ve görevlerinden hangisi yanlıştır ?
a) Ribozom –Protein sentezi
b) Mitokondri-Enerji üretimi
c) Lizozom- Besin üretimi
d) Endoplazmik retikulum-Madde iletimi

3. Bitkinin boyunun uzaması, kalınlaşmasını sağlayan doku hangisidir ?
a) Sürgen doku b)Salgı doku c)İletim Doku d) Koruyucu doku

4. Aşağıdaki bitkilerden hangisinde destek doku yoktur ?
a) Armut b) Kiraz c) Çimen d) Erik

5. Aşağıdaki bitkilerden hangisinin kökü yanlış verilmiştir ?
a) Buğday-Saçak kök b) Mısır-Kazık kök
c) Havuç-Depo kök d) Sağan-Saçak kök

6. Tohum çimlenmesinde aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir ?
a) Su b) Sıcaklık c) Işık d) Karbondioksit

7. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkilerin ortak özelliğidir ?
a) Döl almaşı gösterme b) Damarsız olama
c) Tohumsuz olma d) Spor oluşturma

8. Kemiğin hangi kısmında kan hücreleri üretilir ?
a) Kırmızı kemik iliğinde b) Kemiz zarında
c) Sarı kemik iliğinde d) Süngerimsi dokuda

9. Aşağıdaki kaslardan hangisi yapı ve görevleri bakımından diğerlerinden farklıdır ?
a) Mide kası b) Bağırsak kası c) Böbrek kası d) Bacak kası

10. Safra kesesi bulunmayan bir insan hangi besinin sindiriminde zorlanır ?
a) Yağ b) Protein c) Vitamin d) Su

11. 0 Rh. (-) kan grubuna sahip birisi aşağıda verilenlerin hangisinden kan alabilir?
a) AB Rh.(-) b) A Rh.(-) c) B Rh.(-) d) 0 Rh.(-)

12. Canlılarda üreme hücrelerine ne ad verilir ?
a) Embriyo b) Zigot c) Gamet d) Yumurta

13. Beyinciği zedelenen birinde aşağıdakilerden hangisinin kaybı söz konusudur ?
a) Vücut dengesini sağlama b) Bilgileri depo etme
c) Refleksleri kontrol etme d) Sindirim

14. Aşağıdakilerden hangisi şartlı reflekstir ?
a) Diz kapağına vurulduğunda ayağın hareketi
b) Çocuğun yanan sobadan kendini sakınması
c) şıkla karşılaşan göz bebeğinin küçülmesi
d) Öksürme

15. Mikroplu bir hastalığa yakalandığımızda kandaki akyuvar sayımız artar. Aşağıdaki durumlardan hangisi
bu açıklamaya uyar ?
a) Şeker hastalığı b) Kolun kırılması c) Bademciğin şişmesi d) Tansiyonun yükselmesi





CEVAP ANAHTARI
1-a, 2-c, 3-a, 4-c, 5-b, 6-c, 7-c, 8-a, 9-d, 10-a, 11-d, 12-c, 13-a, 14-b, 15-c


Kaynak


Son düzenleyen Safi; 16 Mart 2016 16:20
Valeria - avatarı
Valeria
VIP Çilekli
2 Ağustos 2011       Mesaj #2
Valeria - avatarı
VIP Çilekli
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
6.SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI


Sponsorlu Bağlantılar
1. Biberde bulunup hayvan hücresinde bulunmayan organel hangisidir ?
a) Sentrozom b)Kloroplast c) Ribozom d) Mitokondri

2. Aşağıdaki organel ve görevlerinden hangisi yanlıştır ?
a) Ribozom –Protein sentezi
b) Mitokondri-Enerji üretimi
c) Lizozom- Besin üretimi
d) Endoplazmik retikulum-Madde iletimi

3. Bitkinin boyunun uzaması, kalınlaşmasını sağlayan doku hangisidir ?
a) Sürgen doku b)Salgı doku c)İletim Doku d) Koruyucu doku

4. Aşağıdaki bitkilerden hangisinde destek doku yoktur ?
a) Armut b) Kiraz c) Çimen d) Erik

5. Aşağıdaki bitkilerden hangisinin kökü yanlış verilmiştir ?
a) Buğday-Saçak kök b) Mısır-Kazık kök
c) Havuç-Depo kök d) Sağan-Saçak kök

6. Tohum çimlenmesinde aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir ?
a) Su b) Sıcaklık c) Işık d) Karbondioksit

7. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkilerin ortak özelliğidir ?
a) Döl almaşı gösterme b) Damarsız olama
c) Tohumsuz olma d) Spor oluşturma

8. Kemiğin hangi kısmında kan hücreleri üretilir ?
a) Kırmızı kemik iliğinde b) Kemiz zarında
c) Sarı kemik iliğinde d) Süngerimsi dokuda

9. Aşağıdaki kaslardan hangisi yapı ve görevleri bakımından diğerlerinden farklıdır ?
a) Mide kası b) Bağırsak kası c) Böbrek kası d) Bacak kası

10. Safra kesesi bulunmayan bir insan hangi besinin sindiriminde zorlanır ?
a) Yağ b) Protein c) Vitamin d) Su

11. 0 Rh. (-) kan grubuna sahip birisi aşağıda verilenlerin hangisinden kan alabilir?
a) AB Rh.(-) b) A Rh.(-) c) B Rh.(-) d) 0 Rh.(-)

12. Canlılarda üreme hücrelerine ne ad verilir ?
a) Embriyo b) Zigot c) Gamet d) Yumurta

13. Beyinciği zedelenen birinde aşağıdakilerden hangisinin kaybı söz konusudur ?
a) Vücut dengesini sağlama b) Bilgileri depo etme
c) Refleksleri kontrol etme d) Sindirim

14. Aşağıdakilerden hangisi şartlı reflekstir ?
a) Diz kapağına vurulduğunda ayağın hareketi
b) Çocuğun yanan sobadan kendini sakınması
c) şıkla karşılaşan göz bebeğinin küçülmesi
d) Öksürme

15. Mikroplu bir hastalığa yakalandığımızda kandaki akyuvar sayımız artar. Aşağıdaki durumlardan hangisi
bu açıklamaya uyar ?
a) Şeker hastalığı b) Kolun kırılması c) Bademciğin şişmesi d) Tansiyonun yükselmesi





CEVAP ANAHTARI
1-a, 2-c, 3-a, 4-c, 5-b, 6-c, 7-c, 8-a, 9-d, 10-a, 11-d, 12-c, 13-a, 14-b, 15-c


Kaynak


Son düzenleyen Safi; 16 Mart 2016 16:20

Benzer Konular

2 Nisan 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
31 Ocak 2011 / Zampal Soru-Cevap
6 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap