Arama

Burdur'un nüfusunun az olmasının sebepleri nelerdir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Kasım 2013 Gösterim: 12.489 Cevap: 13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ekim 2013       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
burdurda nüfus az çünkü küçük bir şehirdir, sanayi,ticaret,ulaşım gelişmemiştir bu yu yüzden nüfus az dersinize katkıda bulunduysam teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Yardımcı Arkadş - avatarı
Yardımcı Arkadş
Ziyaretçi
29 Ekim 2013       Mesaj #12
Yardımcı Arkadş - avatarı
Ziyaretçi
ülkemizin en küçük illerinden bir tanesidir. Ulaşım ağlarına uzak olması , ticaretin gelişmemiş olması ve tarıma elverişli toprakların çok olması süreciyle daha az nüfusa sahiptirler... YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE ÖUTLU BANA Msn Grin

Sponsorlu Bağlantılar
Başarılar Arkadaşlar... Msn Grin
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Kasım 2013       Mesaj #13
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Burdur'un nüfusunun az olmasının sebepleri nelerdir?
MsXLabs.org

Burdur ülkemizin en küçük illerinden biri olup nüfus yoğunluğu bakımından çok düşük değerlere sahiptir. Burdurun nüfusunun az olmasının başlıca nedenleri ulaşım ağlarına olan uzaklığı, ticaretin gelişmemiş olması ve tarıma elverişli toprakların çok az olmasıdır. Bu şehir özellikle 1995-1997 yılları arasında Ege ve Akdenizin büyük illerine göç vermiştir.

Burdurda tarımsal faaliyetler elverişsiz topraklar nedeniyle oldukça az olup nüfus genellikle şehir merkezinde toplanmıştır. Toros dağları gibi dağları bölgesinde barındıran şehir çok eski geçmişe sahip bir yerleşim yeridir. Son yıllarda Burdurun ulaşım ağı düzeltilse de geçmişte yapılan göçler ve sanayileşmeme nedeniyle şehir nüfusu bir hayli azalmıştır.

Toprakların kullanılmasına başlanmasına karşın tarım faaliyetleri ne yazık ki bu şehir ve kasabalarında durma noktasına gelmiştir. Sanayileşmeye elverişsiz toprakları ve sanayi ürünlerinin dış pazara, şehirlere gönderilememe durumu nedeniyle bu kentte ticari faaliyetler oldukça az olmuştur. Bu nedenle geçmiş yıllarda Burdur ili nüfus olarak oldukça azalmış ve büyük göçler vermiştir.

Kısaca Burdur'un nüfusunun az olmasının nedenleri

  • Tarıma elverişli toprakların az olması
  • Sanayileşme için gerekli arazilerin olmaması
  • Ulaşım şebekesinin son yıllara kadar yapılamaması
  • Burdurun coğrafi konumu nedeniyle dağlık bir yapıya sahip olması
Son düzenleyen _Yağmur_; 12 Kasım 2013 13:21
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Kasım 2013       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GENEL BİLGİLER
Yüzölçümü: 6.887 km²
Nüfus: 254.899 (1990)
İl Trafik No: 15
İlk insanların yaşadıkları, yerleşim yerleri, antik kentleri ve Türk İslam eserleri ile önemli bir turizm merkezidir. Burdur İnsuyu mağarası ve gölleriyle ilgi çekmektedir.
İLÇELER:
Burdur ilinin ilçeleri; Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova’ dır.
Ağlasun: İl merkezine 32 km. uzaklıkta, “Sagalassos Antik Kenti” ile Burdur’un en önemli turizm çekiciliği olan ilçelerinden biridir. İlçede yeraltı sularının bolluğu nedeniyle alabalık tesisleri yaygındır. İlçede 2276 m. yüksekliğinde Akdağ dağcılık ve dağ-doğa yürüyüşü için çok elverişlidir.
Bucak: Burdur’a 45 km. uzaklıktadır. İlçenin kuzey-doğusunda Roma Dönemine ait “Cremna Antik Kenti” bulunmaktadır. Susuz Kervansarayı ve İncirhan önemli eserlerdendir.
Gölhisar: İl merkezine 107 km. uzaklıkta bulunan ilçenin yakınında yer alan Cibyra Antik Kenti ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.
Tefenni: İlçenin merkeze uzaklığı 70 km.dir. İlçenin güneyindeki Çamur höyükte, Kalkolitik Döneme ilişkin yüzey araştırması bulguları burasının çok eski bir yerleşim merkezi olduğunu göstermektedir.
Yeşilova: İl merkezine uzaklığı 60 km.dir. En eski yerleşim yerlerinden birisi olan ilçe sınırları içindeki Dereköy ve Gençali’de yapılan yüzey araştırmaları sonucunda Kalkolitik Döneme ait (M.Ö. 5000) çanak- çömlekler gün ışığına çıkmıştır.

Benzer Konular

7 Ekim 2017 / Misafir Cevaplanmış
1 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap
3 Ocak 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
31 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
6 Ekim 2011 / Misafir Cevaplanmış