Cevap Yaz Yazdır
En İyi Cevap Var|Gösterim: 32.101|Cevap: 2|Güncelleme: 15 Mart 2016

Sıvılı Termometre yapımında kullanılacak olan malzemeler ve özellikleri nelerdir?

29 Şubat 2012 19:19   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Termometreler maddenin hangi özelliğinden yararlanılarak yapılmıştır?
EN İYİ CEVABI Safi verdi
Maddenin donma ve kaynama özelliğinden faydalanılarak yapılmıştır.

Termometre Kalibrasyonu Nasıl Yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Fahrenheit (fahrenayt) Skalası;

Fahrenheit keyfi olarak suyun donma ve kaynama noktaları arasındaki farkın 180 derece olmasına karar verdi. Fahrenheit prensibinde kalibrasyon şu şekilde yapıldı. Termometresini donmuş suyun içine koydu ve termometresini işaretledi, bu sırada cıva seviyesi 32 yi gösteriyordu, daha sonra kaynayan suya termometresini koydu ve 212 derece ölçtü ve bunu da işaretledi. Böylece suyun kaynama ve donma noktası arasındaki farkı 180 olarak buldu ve bu iki sıcaklık noktasının arasını eşit mesafelerde işaretledi.turkeyarena.net Böylece bizim santigrat termometresiyle 100 derece olarak hesapladığımız sıcaklık farklını, o 180 dereceye bölerek daha ayrıntılı bir skala ve ölçüm yapmış oldu.

Celsius (Santigrat) Skalası;

Yine aynı şekilde Ander Celsius keyfi olarak suyun donma ve kaynama noktası arasındaki sıcaklık farkını 100 dilime bölmeye karar verdi.


Son düzenleyen Safi; 15 Mart 2016 18:46
Misafir
1 Nisan 2014 19:12   |   Mesaj #2   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Termometre yapmak için;
1. Özısısı düşük olmalıdır.
2. Çabuk ısınmalı çabuk soğumalıdır.
Maalesef aklıma gelenler bunlar. Zaten termometrelerde de cıva kullananılmasın en önemli ve tek sebebi bu iki maddedir
Son düzenleyen Safi; 15 Mart 2016 18:47
15 Mart 2016 18:46   |   Mesaj #3   |   
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Maddenin donma ve kaynama özelliğinden faydalanılarak yapılmıştır.

Termometre Kalibrasyonu Nasıl Yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Fahrenheit (fahrenayt) Skalası;

Fahrenheit keyfi olarak suyun donma ve kaynama noktaları arasındaki farkın 180 derece olmasına karar verdi. Fahrenheit prensibinde kalibrasyon şu şekilde yapıldı. Termometresini donmuş suyun içine koydu ve termometresini işaretledi, bu sırada cıva seviyesi 32 yi gösteriyordu, daha sonra kaynayan suya termometresini koydu ve 212 derece ölçtü ve bunu da işaretledi. Böylece suyun kaynama ve donma noktası arasındaki farkı 180 olarak buldu ve bu iki sıcaklık noktasının arasını eşit mesafelerde işaretledi.turkeyarena.net Böylece bizim santigrat termometresiyle 100 derece olarak hesapladığımız sıcaklık farklını, o 180 dereceye bölerek daha ayrıntılı bir skala ve ölçüm yapmış oldu.

Celsius (Santigrat) Skalası;

Yine aynı şekilde Ander Celsius keyfi olarak suyun donma ve kaynama noktası arasındaki sıcaklık farkını 100 dilime bölmeye karar verdi.


acebook yorumları
paneli aç