Arama

"Nesli tükenen canlılar" konulu bir dergi nasıl hazırlanır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Mayıs 2016 Gösterim: 2.144 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Nisan 2016       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Nesli tükenen canlılar" konulu dergi hazırlamak istiyorum. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
EN İYİ CEVABI QATİL_benn verdi
Dergi için öncelikle; hayvan resimleri toplamalisiniz sonra bu hayvanlar hakkında kısa bilgi vermeniz gerekmektedir (yaşadığı ekosistem vb) hangi sorundan dolayı neslinin tehlikeye girdiğide eklenmeli bu yazılar resmin üzerine yazılabilir ancak yazı büyüklüğü şekli rengi ve punto kalınlığına dikkat edilmeli. Bence hersayfada 1hayvan resmi tamboy olmalı daha görsel ve kalıcı olur uygun bir köşeye de hayvanın adı yazılır. Bunun yanında resim küçük tutulup gazetedeki yazım tarzında resim dışında kalan bölümler bilgi aktarmak içinde kullanılabilir. Dikkati çekmek istediğiniz hayvanlara ilk sıralarda yer vermenizde uygun olacaktır. Bununla beraber bilmiyorum dergi adı vermek uygunmu ancak nat. dergilerine bir göz gezdirebilirsiniz faydalı olur fikir vermesi açısından. Derginin tam adını yazmadım ne olur ne olmaz :D kolay gelsin.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ahmetseydi; 27 Nisan 2016 22:34
QATİL_benn - avatarı
QATİL_benn
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016       Mesaj #2
QATİL_benn - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Dergi için öncelikle; hayvan resimleri toplamalisiniz sonra bu hayvanlar hakkında kısa bilgi vermeniz gerekmektedir (yaşadığı ekosistem vb) hangi sorundan dolayı neslinin tehlikeye girdiğide eklenmeli bu yazılar resmin üzerine yazılabilir ancak yazı büyüklüğü şekli rengi ve punto kalınlığına dikkat edilmeli. Bence hersayfada 1hayvan resmi tamboy olmalı daha görsel ve kalıcı olur uygun bir köşeye de hayvanın adı yazılır. Bunun yanında resim küçük tutulup gazetedeki yazım tarzında resim dışında kalan bölümler bilgi aktarmak içinde kullanılabilir. Dikkati çekmek istediğiniz hayvanlara ilk sıralarda yer vermenizde uygun olacaktır. Bununla beraber bilmiyorum dergi adı vermek uygunmu ancak nat. dergilerine bir göz gezdirebilirsiniz faydalı olur fikir vermesi açısından. Derginin tam adını yazmadım ne olur ne olmaz Msn Grin kolay gelsin.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
ManyaqCool57 - avatarı
ManyaqCool57
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2016       Mesaj #3
ManyaqCool57 - avatarı
Kayıtlı Üye
ilk önce nesli tükenen canlıları araştır sonra resimlerini çıkart hepsini ayrı ayrı dosya kağıtlarına ya da kartona yapıştır alt kısımlarına nerede yaşadıkları, neden nesillerinin tükendikleri, bunu nasıl önlememiz konusunda çok uzun olmayacak bilgiler yaz derginin ön kapağını ilgi çekici yapmaya çalış kaynak yazmayı unutma Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

25 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap
22 Temmuz 2015 / _EKSELANS_ Zooloji
31 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap