Arama

Yeryüzü Şekilleri - Jeosenklinal

Güncelleme: 23 Şubat 2016 Gösterim: 3.382 Cevap: 1
Mavi Peri - avatarı
Mavi Peri
Ziyaretçi
14 Ağustos 2012       Mesaj #1
Mavi Peri - avatarı
Ziyaretçi
Yerkabuğunda, genellikle uzun ve içinde tortular birikmiş olan ve azar azar derinleşen çanak. Çoğu senklinallerde milyonlarca yılda 10 bin ile 16 bin m. kalınlığında tortu birikmiş olur. Kıtaların denize yakın bölgelerinde genellikle iki paralel kuşak hâlinde görülürler. Kıyıya yakın kuşaktaki tortular anakaradan gelir. Bu tortular kil, kum, kireç çamuru gibi maddelerdir. Kıyıdan uzakta olan kuşakta denizaltı lav akıntıları, çevre adalardaki yanardağ püskürtüleri, ayrıca anakaradan gelen tortular da yer alır. Çoğu zaman jeosenklinallerdeki tortular yandan gelen basınç kuvvetlerinin etkisiyle yüzeye çıkarak yeryüzü şekillerini oluştururlar. ABD'deki Appalaş Dağları böyle oluşmuştur. Meksika Körfezi de gelişmekte olan bir jeosenklinaldir. Buradaki derin petrol kuyuları, 60 milyon yılda 12 bin metre kalınlığında bir tortu tabakasının biriktiğini ortaya koymaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
23 Şubat 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Ad:  jeosenklinal1.png
Gösterim: 726
Boyut:  10.6 KB

Sponsorlu Bağlantılar

Kabuk üzerinde jeosenklinal çukur şeklinde depresyon. Karakteristik bir kompozisyon jeosenklinal tortul ve inşaat sırası ile kıta kenarı veya iki kıtada dağıtılan uzun şeritler, yaygın olarak geliştirilmiş güçlü magmatik aktivite, yoğun tektonik deformasyon, bölgesel metamorfizma ve geliştirme, vb: Oluk aşağıdaki özelliklere sahiptir özellikleri.

Çukur depresyon kabuk. Zemin katta Groove doktrin ve istikrar kraton veya platform göreceli oluk olduğu

Özellik
Oluk, aşağıdaki özelliklere sahiptir:
(1) binlerce kilometre kadar uzanan kıta kenarı veya iki kıta, yüzlerce kilometre genişliği, dağıtılan Uzunlamasına.
(2), sabit kumtaşı, fliş, silisli yapımı olarak karakteristik bir kompozisyon jeosenklinal tortul ve inşaat dizileri vardır - volkanik inşaat, pekmez, vs, tortu kalınlığı çok büyük.
(3) yaygın olarak geliştirilen güçlü magmatik aktivite, var spilit - açısı nokta volkanik patlama, asidik magmatik aktivite ve sığ bazalt patlamalar.
(4) yoğun tektonik deformasyon, genellikle gelişmiş kıvrımlar ve bindirme fayları nap vb.
(5) Bölgesel metamorfizma gelişimi.
(6 bakır, demir, tungsten, kalay ve krom, nikel ve benzeri üzerinde mafik ve ultramafik kayalar ile ilgili asidik müdahaleci faaliyetlerinde gibi bir Metallojenik uzmanlık vardır.
(7) jeofizik alanında gravite ve manyetik anomaliler ve yüksek jeotermal ısı akışı dağılımı bantlı yapısını gösteren ile karakterizedir.

Sınıflandırma
WH Shi Dile sınıflamasına göre, kraton yarı jeosenklinal II içinde bulunan çukur ve olumlu ya da yer istasyonu kenarında bulunan kraton veya yer istasyonu kazma, hangi olumlu yuvası ve yaklaşık kraton yan, ve çok az Kenar çukurundaki volkanik aktivite ve uzak kraton, yoğun volkanik aktivite yuvası noktalarına üstün. Yarı-oluk olumlu ile ilgili yuvaları ve faaliyet zayıftır. Oluk ve Kenar çukurundaki yetenekli genellikle geç orojenik gelişmesi çukur faaliyetlerine, hatta yere tankı oluşturmak için çiftler halinde meydana J. O'Brien İngilizce 1965 jeosenklinal bir deniz tarafından gemiye mükemmel yavaş yavaş yer almaya başladı Slot önceden, çok önemli olan kutup oluk, zemin ve zemin yuvası yuvası için eski kıta kenarı yapısı ve evrim restorasyonu için bile kutup araştırma.
Ad:  jeosenklinal3.png
Gösterim: 830
Boyut:  2.7 KB
Evrim

Evrim son kapatılması için kurulduğu günden bu yana jeosenklinal gelişimi aşağıdaki aşamalardan geçti: yaygın olarak kabul birikimi jeosenklinal depresyon aşamasında, yoğun tektonik deformasyon ve yavaş yavaş bir kat kemer orojenik yükselme aşamasında oluştururlar; post-orojenik kazma, kıvrım kuşağı tam yükselme kapalı faz. Bu üç aşamada platform haline yuvasına istikrar getirerek, jeosenklinal geliştirme tektonik döngülerinin tüm süreç oluşturmaktadır. Levha tektoniği, toprak çukur kıta yamacının tüm kenar ve kıta eşdeğer, ancak aynı bakış açısından. Jeosenklinal evrim kara ve okyanus arasındaki karmaşık etkileşimler yansıtır.

Jeosenklinal gelişim iki aşamadan geçebilir. Kesinlikle, bazalt patlama eşlik tortu kalın 1-2 metre, birikimi ilk aşamada batan hakim. Bulge İkinci aşamada (genellikle ilk başlangıç ​​orta kesiminde itibaren), granit saldırı ve bölgesel metamorfizma ile birlikte güçlü doğrusal kıvrımlar, meydana gelen tortul tabakaları hakim. Bir yüce dağları, birikimi molas içinde piedmont depresyon içine orijinal batık çukur. Dağlar sürekli basık aşınmış, kabuk faaliyet hızla zayıflıyor yükseliyor. Peneplaned sonra, bir alt-tabaka üzerinde biriken depolama tabakasının kıvrımlar, bu yapısal birim platformu adı. Diğer bir deyişle, platformun temel özelliklerini iki katmanlı bir yapıdır, metamorfik temel ve uyumsuzluk yukarıda kapağın kıvrımları.

Zemin kat bir oluk ve yerkabuğunun ve istikrarlı bölgenin aktif bölge temsil fark, temel bir doğası vardır. Ikisi arasındaki ilişkide Dönüşüm iki radikal farklı görüş vardı. "Pan oluk" dünyaya Dünya'nın ilk oluşumu yeni stil süs kat bant koymak için zemin kenarı boyunca, daha sonra zemin haline bir kat kemer içine yuva için slot olduğunu savundu, platform alanı böylece genişleyen. "Pan platformu," derin faylar boyunca derin fay yırtılması rolü zemin yuvasına dönüşebilir çünkü kabuğun oluşumunu başlangıç ​​aşamasında, küresel bir ilkel eski zemin olduğu görüşünü belirtti.

100 yıl, iyileştirme ve jeosenklinal geliştirilmesi gibi birçok önemli jeologlar var - kat teorisine bir önemli katkı da, yine de belli bir noktaya bilgelik ışığında kaybediyor. Aynı zamanda, bugün orojeneze orojenik bu terimleri kullanmak unutulmamalıdır tamamen farklı bir çağrışım Jeosenklinalin gelişimidir
Ad:  jeosenklinal4.png
Gösterim: 2902
Boyut:  292.6 KB
Gelişim aşamaları

Yuvası birimlerinin temel fikir göre, kabuk ve yüzey morfolojisi evrim, gelişimi gelişme birkaç önemli aşamadan geçti aşağıdaki gibidir:

(1) Arkeen ve Proterozoyik.

Kabuk genellikle kararsız zemin yuvası durumu, daha sık orojenezinin olduğunu. Daha sonra yüzey orta Proterozoyik için, geniş bir kıta değil, çoğunluk yavaş yavaş eski toprak birimler haline nispeten istikrarlı alanları, görünmeye başladı. Bu Afrika kıtasının, Güney Amerika anakara Tayvan, Avustralya ve anakara Tayvan, Hindistan, Tayvan ve Lu eski Gondwana arazi diğer bileşenleri ve Kuzey Rusya, Sibirya Tayvan, Çin Doğu anakara Tayvan, Kuzey Amerika arazi birimlerinde arazi birimleri olarak Birimleri. Onlar Moğol jeosenklinal, Ural jeosenklinal Caledonian jeosenklinal Appalachian jeosenklinal ve eski Akdeniz jeosenklinal olan ayrılır. Buna ek olarak, Cordillera oluk, oluk And, Batı Pasifik kanalları.

(2) geç Paleozoik.

Caledonian hareket Caledonian zemin tankı, bu tür performans olarak Appalachian jeosenklinal kuzey bölümünün Moğolistan jeosenklinal kuzey kenarında özellikle güçlü olan, oluşur, böylece orijinal Cang engin deniz, dağ, arazi kapsamı içine kat.

(3) Trias,

Hersiniyen kapalı, birçok jeosenklinal bölgeleri gittikçe kat yükselmeye Permiyen. Çin'in doğu Kuzey Amerika, kuzeybatı Afrika, Doğu Avustralya, yanı sıra Asya ve Avrupa arasında Hersiniyen dağ sporları ürünüdür Orta Avrupa'da, çoğu. Daha sonra Avrasya arazi görülmemiş genişleme erimiş. Eski kıta Gondwana bölünmüş eğilimleri ortaya, depresyon bazı alanlarda ve batan, deniz suyu saldırı meydana geldi.

(4) Jura Kretase dönemine.

Pasifik Hareketi (Eski Alpine Spor olarak da bilinir) Doğu Asya ve Amerika, Batı kıta kenarı Gao Taishan, Arazi ve dışa genişleme adım Bölümü ile sonuçlanan iç bölgenin kıta parçası, güçlü bir kat ile Pasifik Kıyıları oluk. Aynı zamanda, bazı nispeten istikrarlı arazi istasyonu alanında, kabuk tekrar kopma, büyük magma saldırı ve patlama, hem de önemli bir depresyon neden aktif hale gelir. Geç Mesozoyik için, Gondwana oldland tamamen dağıldı ve kıta ve Hint Okyanusu Güney, Güney Atlantik temelde oluşturulmuştur.

(5) Senozoyik
.
Bu orta Tersiyer yeni Alpine spor (aynı zamanda Himalaya hareket olarak da bilinir) ile bir gelişim aşamasında modern yüzey morfolojisi nihai biçimidir, antik Akdeniz güçlü bir doğu-batı, genç uzun boylu Alps oluşturan, meydana jeosenklinal kapandı - Himalaya . Pasifik Kıyıları dış oluklar aynı zamanda, Doğu Asya ada yayı Dağları ve Amerika Batı Şeria dağların oluşumu kadar katlanır var. Yeni Alpine hareket etkisi aynı zamanda Orta Asya, Batı Avrupa ve diğer Paleozoik kıvrımları yükselmiş olup, kırık gibi anakara diğer alanlarda, uzanır, ve benzeri, Büyük Rift Vadisi genişletmeye devam ediyor ve büyük bazalt patlamalar var.



SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

25 Şubat 2016 / Misafir Cevaplanmış
23 Şubat 2016 / ThinkerBeLL Coğrafya
22 Şubat 2016 / diem Coğrafya
25 Şubat 2016 / Mira Coğrafya
22 Şubat 2016 / ThinkerBeLL Coğrafya