Arama

Hidrografya (Sular Coğrafyası)

Güncelleme: 22 Haziran 2008 Gösterim: 9.815 Cevap: 0
arrjin - avatarı
arrjin
Ziyaretçi
22 Haziran 2008       Mesaj #1
arrjin - avatarı
Ziyaretçi
Hidrografya
Fiziki coğrafyanın alt bölümlerinden biri. Sular coğrafyası da denir. Okyanuslar, denizler, göller, akarsular ve yeraltı sularının özelliklerini ve dağılışlarını inceler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hidrografya (Sular Coğrafyası), yeraltı ve yer üstü sularının oluşum ve dağılımlarını araştıran ve insan yaşamı üzerine etkilerini inceleyen bilim dalıdır.
Yunanca hidro (su) ve graphein (tasvir) kelimelerinden oluşan Hidrografya, yeryüzünde bulunan suları (kaynak, akarsu, göl, deniz ve okyanus) ve yeraltı sularını inceler.
Fiziki coğrafyanın bir kolu olan hidrografya, okyanus ve deniz çanaklarının morfolojik karakteriyle bunları dolduran su kütlesinin yüzeyinde ve içinde meydana gelen olayları (deniz suyunun sıcaklığı, tuzluluğu ve hareketleri) ve karalar üzerindeki göllerin nasıl oluştuğunu, göl sularını ve göllerdeki seviye değişikliklerini, kaynakları ve akarsuları (bilhassa akarsu rejimlerini) inceler.
Hidroloji, akarsu bilimi, göl bilimi (limnoloji) ve okyanus bilimi (oseonografya) hidrografyanın yararlandığı bilim dallarıdır.


Vikipedi


Benzer Konular

28 Ekim 2015 / Misafir Cevaplanmış
7 Nisan 2011 / BaNNeD MİSAFİR Soru-Cevap
23 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
7 Aralık 2011 / Teamoore Soru-Cevap