Arama

Barnabas

Güncelleme: 10 Nisan 2015 Gösterim: 1.678 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Nisan 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Barnabas
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Barnabas ya da Barnaba (Yunanca: Apostolos Varnavas), Havariler Çağı'nda Pavlos'la anlaşmazlığa düşmüş, dini mektupları heretik sayılmış Hristiyan azizi.
Levi Kabilesi'ndendir ve Kıbrıs'lıdır. Pavlos'a, Kıbrıs ve Anadolu'ya düzenlenen 1. Misyon Gezisi'nde eşlik etmiştir. Kıbrıs Kilisesi'nin kurucusudur. Kıbrıs'ta öldürüldüğüne inanılır. Her yıl 11 Haziran, "Aziz Barnabas Günü" olarak kutlanır.
Havari Petrus'un akrabası olan, İncil yazarlarından Markos'un arkadaşı idi. 1. Misyon Gezisi'ne Pavlos'la birlikte çıktılar. Sonra yolları ayrıldı. Sünnet Geleneği'ni savundu, Pavlos'un Yeni Yorumlarını kıyasıya eleştirdi. Gezi anılarını kaleme alan Luka, anlaşmazlık sonrasında Pavlos'un tarafında kaldı.

Barnabas İncili
Bazı kaynaklar Barnabas'ın havarilerden olduğunu iddia ederler. Kanonik İncillerden başka Barnabas'a atfedilen bir İncil daha bulunmaktadır. Barnabas incili, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna incillerinden biraz farklıdır. İsa'nın kişiliği bu İncil'de Tanrı'nın oğlu şeklinden ziyade örnek insan modeli şeklindedir. Teslis inancına ters düşen bu incil, bugünkü teslis inancına sahip Hıristiyanlıkça kabul görmez. Muhammed'in geleceğinin bu incilde müjdelendiği iddia edilir.


Biyografi Konusu: Barnabas nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀