Arama

Mark Zuckerberg

Güncelleme: 18 Haziran 2012 Gösterim: 15.172 Cevap: 3
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Mark Zuckerberg
Vikipedi, özgür ansiklopedi
catsazw
Sponsorlu Bağlantılar

Mark Elliot Zuckerberg
(d. 14 Mayıs 1984), sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Amerikalı girişimci.
Zuckerberg 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları ile Facebook'u kurarak dünyanın en genç zengini oldu. 2010 itibariyle kişisel serveti $4 milyar Amerikan dolarıdır.
Zuckerberg diş hekimi baba ve psikolog annesinin tek çocuğu olarak 1984'te dünyaya geldi. İlk programını 10 yaşındayken yazdı. Lisedeki başarılı notlarıyla ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard'a girdi.
İlk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Hardvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti.
Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvard'lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook'u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD'nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince, yatırımcıların da ilgisini çekti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Mark Zuckerberg nereli hayatı kimdir.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
17 Mayıs 2012       Mesaj #2
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Mark Zuckerberg (Mark Zuckerberg Kimdir? - Mark Zuckerberg Hakkında)

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’un kurucusu amerikalı girişimci genç.
Zuckerberg 2004 yılında Harvard Üniversitesi’nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO’su olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook’u kurarak dünyanın en genç zengini olmasıyla tanınıyor.

2011 itibariyle kişisel serveti $ 13.5 milyar Amerikan dolarıdır. 2010 yılında ise TIME dergisince Yılın Adamı seçilmiştir.

Zuckerberg New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor olan bir anne olan Karen’in tek erkek çocuğu olarak 1984‘te dünyaya geldi. Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır.

Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Zuckerberg, ABD’nin en saygın üniversitelerinden Harvard‘a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Hardvard’daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı.

Harvard’lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook‘u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD’nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince yatırımcıların da ilgisini çekti ve bugün sahip olduğu 13.5 milyar dolarlık servetinin kaynağını oluşturdu.Zuckerberg’ in Facebook’u 2011 yılında The Brand Finance ® Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu.

Daha fazlası için Facebook’un kuruluşunu anlatan The Social Network isimli filmi izleyebilirsiniz.


Kaynak:


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
hrkN - avatarı
hrkN
Ziyaretçi
20 Mayıs 2012       Mesaj #3
hrkN - avatarı
Ziyaretçi
Zuckerberg evlendi!

20120520115545 markzuckerberg3

Sosyal paylaşım ağı Facebook'un halka arzından bir gün sonra, şirketin kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg, dokuz yıldır birlikte olduğu Priscilla Chan ile evlendi.

Zuckerberg, düğünden bir fotoğraf karesini Facebook sayfasında paylaştı ve çift, ilişki durumlarını "evli" olarak değiştirdi. Zuckerberg'in sayfasındaki fotoğrafı 500 bine yakın takipçisi "beğendi".

Hayatını, üniversite ikinci sınıfta tanıştığı 27 yaşındaki Priscilla Chan ile birleştiren 28 yaşındaki Zuckerberg, ABD'nin California eyaletinin Palo Alto kentindeki evinin bahçesinde bir düğün töreni düzenledi.

Törene, 100'e yakın konuk katıldı.

Ddüğün konuklar için sürpriz oldu çünkü misafirler, California Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden pazartesi günü mezun olan Chan'in mezuniyet kutlamasına geldiklerini sanıyordu.

Şirketin sözcüsü, Zuckerberg'in geline kendi tasarımı “basit bir yakut yüzük taktığını” söyledi.

Facebook'u 2004 yılında kuran Zuckerberg, Time dergisi tarafından 2010'da yılın adamı seçilmişti.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
hrkN - avatarı
hrkN
Ziyaretçi
18 Haziran 2012       Mesaj #4
hrkN - avatarı
Ziyaretçi
Sifreni kaptirma !

E-posta, facebook, Twitter, internet bankacılığı gibi hesabı olanlar güvenliği basit şifrelerle sağlıyor. Oysa şifreyi kaptıran kullanıcı sadece parasını değil itibarını da kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Her gün pek çok kez kullanıcı adı ve şifre hartırlamak zorunda kalıyoruz. Facebook, Twitter, e-posta, internet bankacılığı derken iletişim ve finans konusunda herşeyi anlamlı ya da anlamsız rakam ve harf dizinine teslim ediyoruz. Ancak kullanılan şifrelerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesini engellemek için güvenlik tedbirlerini artırmak gerekiyor. Kişisel ve kurumsal hesaplar tehdit altında dolaşıyor. Bu bilgiler her zamankinden daha çok kritik öneme sahip.
KAYBEDECEK ÇOK ŞEY VAR
Şifreyi kaybettiğinizde artık kaybedecek çok şeyiniz var. Facebook ve Twitter hesabını kaybetmek kişisel ve kurumsal itibarı zedeleyebilir. E-posta hesabını kaptırmak tüm itibarı kaybetmenize sebep olabileceği gibi, iletişiminizin tümüyle kopmasına da neden olabilir. Skype gibi iletişim araçları kredi kartınızla ilgili bilgileri de içerdiğinden gizlilik konusunda daha çok dikkat etmek gerekiyor.
KİMSEYE SÖYLEMEYİN
Yakınlarınızdan yardım aldıktan sonra mutlaka şifrenizi değiştirin. Şifrenizi doğum tarihi, ardışık sayılar veya tuttuğunuz takımın kuruluş yılı gibi kolayca ele geçirilecek mantıkla hazırlamayın. Çocuklarınıza da şifre oluştururken mutlaka yardımcı olun. Artık Google Chrome, İnternet Explorer, Safari ve Firefox gibi internet tarayıcıları bütün ayarlarınızı kayıt altında tutuyor. Bu yüzden kullandığınız bilgisayar size özel değilse şifreleri kaydetmesine izin vermeyin. Şifrenizi her ay değiştirmenizde de güvenlik açısından fayda var.
AppStore'da 400 milyon hesap

Apple Store'daki uygulamaların toplamda 30 milyar kez indirildiği açıklandı. AppStore mağazasının tam 400 milyon hesaba sahip olduğu belirtilerek, 650 bin uygulamanın müşterilerin hizmetinde olduğu vurgulandı. App Store 120 ülkede hizmet veriyor.
Hayatımızın güvenli 5'lisi

E-posta: Pek çok web sitesi, şifreyi hatırlamadığınızda hesabı sıfırlayıp şifreyi yenilemeniz için size e-posta gönderir. Yani e-posta hesabı sadece postalarınıza değil, internette her kapıyı açan çilingir gibidir. Kesinlikle uzun, mantığı olmayan harf ve rakam dizinleri kullanılmalıdır.

Twitter: Genelde Twitter hesabı e-posta hesabının ele geçirilmesiyle korunmasız hale geliyor. Twitter hesabında da kolayca tahmin edilecek şifre kullanmayın.

Facebook: Tüm hayatınızı ilgilendiren fotoğraf ve bilgilerin yer aldığı facebook hesabının e-posta koruması olmalı. Ayrıca bir tane de yedek e-posa hesabı kullanmalısınız. Facebook sayfaları daha da önemlidir. Kaptırılması kurum ve şahıs itibarına büyük ölçüde zarar veriyor.

İnternet Bankacılığı: Hesaplarınızdaki koruma ve takip için e-posta ve cep telefonu bilgilendirmesi olmasına dikkat edin. Hesaplarınızdaki aktarım için sınırlamalar koyun. Alışverişlerde sanal kart kullanmaya dikkat edin.

Uygulama Mağazası: Google Play, Apple AppStore ve iTunes'un başını çektiği uygulama mağazalarındaki hesapları doğrudan kredi kartınızla eşleştirirseniz sürprizlere hazır olun. Çocuklarınıza uygulama satın alması için verdiğiniz izinler gerektiği gibi kullanılmayabilir. iTunes Gift Card veya sanal banka kartlarının kullanılması, riskin düşmesine neden olur.

Benzer Konular

30 Haziran 2011 / TiglonBoYs Spor ww
12 Ağustos 2010 / kyle Sinema ww
3 Ağustos 2010 / Alvarez Ocean Sinema ww
31 Ocak 2007 / MaKaLeLe Oyunlar