Arama

Pablo Escobar

Güncelleme: 5 Ekim 2012 Gösterim: 5.958 Cevap: 0
Berka - avatarı
Berka
Ziyaretçi
5 Ekim 2012       Mesaj #1
Berka - avatarı
Ziyaretçi
Kızı İçin Gözlerini Kapamadan 2 Milyon Doları Ateşe Verdi!

Sponsorlu Bağlantılar
Pablo Emilio Escobar Gaviria (d. 1 Aralık 1949, Rionegro, Antioquia, Kolombiya – ö. 2 Aralık 1993, Medellin), Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı. Uyuşturucudan elde ettiği kazançla 1989'da Forbes dergisinde dünyanın en zengin yedinci adamı ilan edildi.
Escobar Medellin caddelerinde genç bir araba hırsızı olarak suçlarına başladı. Mezarlıklardan mezar taşları çaldığı ve Antioquia'nın diğer köylerinde sattığı iddia edilse de bu kanıtlanamamıştır. Bu tür işlerden sonra kokain gibi uyuşturucu işlerine başladı, 1970'lerde muazzam bir uyuşturucu imparatorluğu kurdu.
1975 Medellin bölgesinin en büyük uyuşturucu baronu Fabio Restrepo'yu bizzat kendi emirleyile öldürerek Medellin'deki tüm kirli trafiği kendisini getirdi. Amerika'nın uyuşturucu trafiğinin %80'ı onun payıydı.
1980'lerde dev bir uyuşturucu kartelinin sahibiydi. Kolombiya yoluyla ABD, Porto Riko, Meksika gibi ülkelerin uyuşturucu organizasyonunu bu kartel sayesinde yaptı. Hatta Asya'ya kadar uzandığı söyleniyor.
1983'de Kolombiya Meclisinde üye olarak seçildi.Bu gücüne güç kattı.Artık tüm suçlarını rahatça işliyordu. Elinde bundan böylece Politik gücünüde aldı.
Pablo Escobar'ın adamları yaklaşık 200 yargıcın ve 1000'i aşkın polisin ölümünden sorumluydu.27 Kasım 1989'da Avianca flight 203'da bulunan bir muhbirin Escobar alehinde sahib olduğu kanıtlar yüzünden Pablo Escobar'ın adamları uçağa bomba yerleşritip havada patlattılar.110 kişinin ölümüyle sonuçlandı.
1993 de girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Bunun gibi suçlardan dolayı dünyada en çok aranan suçlular arasında yer aldı.Pablo Escobar'ın kendi askeri ordusu bile vardı.
Böyle bir uyuşturucu karteli kurup, hayatı boyunca bir kez bile sigara dahi içmemiş olması da ilgi çekici bir anekdottur.
1980'ler onun en güçlü dönemiydi. Forbes Dergisi tarafından 1989'da dünyanın en zengin insanlardan biri olarak seçilmiştir.
Kolombiyalı magazin dergisine oğlunun yaptığı açıklamaya göre saklandığı dağ evinde üşüyen kızını ısıtmak için 2 milyon dolar nakiti yakmıştır.
Pablo Escobar'ın genç yaşlardaki en büyük hayali Kolombiya Başkanı olmaktı.
Ayrıca Pablo Escobar, üniversite okuyamadığı için yaşadığı pişmanlığı öfkeye dönüştürdüğünü " Okuyamadım ama onları zehirleyebilecek güce sahibim. Bu her şeyi açıkılıyor. " sözleri ile kanıtlamıştır.
Her polis kellesi için 3000 $ ödül koymuştur. O zamanlar 400'den fazla polis siviller tarafından sokaklarda öldürüldü.
Pablo Escobar, saklandığı şehirde yerlilerine yerini söylememeleri karşılığında her kişiye çuvallarca para vermiştir.
Pablo Escobar, hayatı boyunca hiçbir sivil bayanı öldürtmemiştir. Bunun nedeni olarak annesini erken yaşta kaybetmesi ve ona duyduğu özlem neden olarak gösterilebilir.

pablo escobar

Kaynak: Vikipedi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Pablo Escobar nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

11 Nisan 2016 / Misafir Sanat ww
30 Kasım 2015 / Misafir Spor ww
4 Temmuz 2013 / KisukE UraharA Sinema ww
19 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
20 Nisan 2011 / ener Müzik ww