Arama

Emma Orbach

Güncelleme: 16 Ocak 2013 Gösterim: 4.740 Cevap: 0
Just fly - avatarı
Just fly
VIP Beşer
16 Ocak 2013       Mesaj #1
Just fly - avatarı
VIP Beşer
Emma Orbach

Dünyanın en prestijli okullarından Oxford Üniversitesi mezunu olan Emma Orbach (58), 13 yıldır medeniyetten uzak yaşıyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Emma Orbach bir müzisyenin kızı. Ebeveynleri Emma’yı ülkenin en pahalı yatılı okullarından birine göndermişler. Emma ardından Oxford’da başladığı Çince eğitimini dereceyle tamamladı. Böyle bir başlangıcın ardından hayatta ne isterse elde edebilirdi. Oysa Emma çok farklı bir yol seçti. Ormanda kendi inşa ettiği evinde, teknolojiden uzak bir hayat sürmeyi tercih etti.

2 keçisi, 7 tavuğu ve 2 atıyla birlikte modern hayattan izole bir şekilde yaşayan Emma Orbach, bu şekilde yaşamanın kendisini mutlu ve huzurlu hissettirdiğini söyledi.

58 yaşındaki kadın tam 13 senedir bu şekilde yaşıyor, kendi enerjisini kendi üretiyor. Yakındaki bir su kaynağından da suyunu sağlıyor.

Eski kocası ve çocukları şehirde komforlu evlerde yaşayan Emma, nehirden su taşımayı, odun kesmeyi, sebze yetiştirmeyi, tavukları ve keçileriyle ilgilenmeyi seviyor.

Peki Emma, elektrik ve su tesisatı olmadan nasıl yaşıyor?
‘Kahvaltıdan sonra hangimiz piyanoyu kapacak diye yarışırdık. Anne ve babam fazlasıyla ilginç insanlardı. Babam vicdani retçi idi. O öldükten sonra annem bir sanat kolejinde kütüphaneci olarak çalıştı. Şu an 82 yaşında ve hala kasabada yaşıyor. Çocuk olarak, materyalist bir yaşam anlayışından uzak tutulduk. Genellikle kırlarda gezerdim. Çiçekleri ve doğayı çok seviyordum. Kardeşlerimle yemeklerimizi ağaçların üzerinde yerdik. Gerçekten özgürdük. Herkesin yaptığını yapmak zorunda hissetmediğim için şükran duyuyorum. Bu hissi her zaman bir prensip olarak korudum. Bugün hayatıma dair her şey beni mutlu ediyor. Bir ormanda uyanmaktan, geceleri gökteki yıldızları izlemek, doğayla iç içe yaşamaktan mutluyum.’

Emma, medeniyetten uzak bir yaşam sürmesinin sebebinin ‘dünyaya daha az zarar vermek’ olduğunu söylüyor. Tuvaleti evinin hemen yanıbaşındaki ormanda bulunan derme çatma bir delikten ibaret olan Emma, ‘Lağım sistemi, kendi pisliğinizin sorumluluğunu almamanızdan başka bir şey değil. Pisliğinizi kendinizden uzaklaştırıp denize döküyorsunuz’

oxford dan mezun oldu ama  emma orbach oxford universitesi 1342893


emy

Emma Orbach

article 2261862 16DAA250000005DC 100 634x422

reallifehobbitlifestyleemmaorbach

fft22 mf1287552

ox5

emma Orbach

Kaynak:milliyet.com.tr
Biyografi Konusu: Emma Orbach nereli hayatı kimdir.
All Alone

Benzer Konular

7 Aralık 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
17 Aralık 2015 / BrookLyn Moda ww
25 Mart 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
24 Mart 2010 / The Unique Felsefe ww
5 Mayıs 2012 / KisukE UraharA Hayali Karakterler