Arama

Fikri Nazif Ayyıldız

Güncelleme: 21 Şubat 2013 Gösterim: 2.803 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
13 Şubat 2007       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Adı Soyadı : Fikri Nazif Ayyıldız

Sponsorlu Bağlantılar
fikrinazifayyildizps8


Gazeteci Yazar

Doğum : 1952

1952 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi.
Gazeteciliğe, Milliyet gazetesi bünyesinde çıkan Hey ve Telemagazin dergisilerinde başladı.
Yeni Asır, Tan gazetelerinde, Nokta dergisi’nde muhabir, Güneş 2 Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü, Erkekçe ve Playboy dergilerinde Yayın Koordinatörü ve Yönetmeni, on yıl boyunca Nokta dergisinin Yayın Koordinatörü – Yönetmeni olarak görev yaptı.
Magazinin evrensel anlamda ‘aslında ne olduğu’nu vurgulak için kaleme aldığı ‘Sosyal İçerikli Memeler’ adlında bir kitap çıkaran Ayyıldız, ‘muzır’ bulunan kitabı nedeniyle yargılanıp, aklandı.
Gazetecilik mesleğine 20 yılını veren Ayyıldız, sürekli basın kartı sahibi...

.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 31 Ocak 2008 12:02
Biyografi Konusu: Fikri Nazif Ayyıldız nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
21 Şubat 2013       Mesaj #2
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Fikri Nazif Ayyıldız; 1952 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini doğduğu kentte tamamladı. Yüksek öğrenimdeki tek tercihi olan Gazetecilik ve Halkla İlişkiler öğrenimi görmek üzere İzmir'e giden Ayyıldız, Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nun öğrenci derneğini kurdu ve iki yıl boyunca hem bu derneğin başkanlığını, hem de derneğin çıkardığı derginin yayın yönetmenliğini yürüttü.

Sponsorlu Bağlantılar
Profesyonel gazeteciliğe, Milliyet gazetesi bünyesinde çıkan Hey ve Telemagazin dergilerinde başlayan Fikri Nazif Ayyıldız; Yeni Asır, Tan gazetelerinde, Nokta dergisi'nde muhabir, Güneş 2 Gazetesi'nde Yazı İşleri Müdürü, Erkekçe ve Playboy dergilerinde Yayın Koordinatörü ve Yönetmeni olarak görev yaptı.

Türk Basını'nında bir efsane olan ‘siyasi haber dergisi' Nokta'nın, ‘en uzun süreyle yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığını' yapan Fikri Nazif Ayyıldız; bu görevde kaldığı 10 yıl boyunca, pek çoğu şu an; ulusal gazetelerde, dergilerde, radyolarda, televizyonlarda görev yapan ‘yüzlerce genç insanı' gazetecilik mesleğine kazandırmayi da işinin bir parçası olarak gördü.

“Gerçek magazinin ne olduğunu” vurgulamak için kaleme aldığı ve önemli röportajlarından örnekleri de içeren 'Sosyal İçerikli Memeler' adlında bir kitap çıkaran Ayyıldız, ‘muzır' bulunan kitabı nedeniyle yargılanıp, aklandı.

Yazının beraberinde, fotoğrafı da güçlü bir anlatım aracı olarak gören Fikri Nazif Ayyıldız, 2004 yılında, 'Kaybolmadan' adını verdiği, fotoğraf sergisini, Işık Üniversitesi'nde açtı. Bu etkinlikte; İstanbul'un kaybolmakta olan dokusunu belgeleyen 40'tan fazla fotoğrafını sergiledi. Fotoğraf çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüren Ayyıldız; şiirlerini ve öykülerini kitap haline getirmeye hazırlanıyor.

Halen, merkezi KKTC'de bulunan Interpress Medya ve İletişim Hizmetleri Limited'in Türkiye Koordinatörlüğü'nü yapan Fikri Nazif Ayyıldız, ‘Sürekli Basın Kartı' sahibi...

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Edebiyat tr
1 Ağustos 2008 / estudiantes Sinema tr