Arama

Can Gazalcı

Güncelleme: 2 Nisan 2009 Gösterim: 1.847 Cevap: 0
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
2 Nisan 2009       Mesaj #1
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
Can Gazalcı

Sponsorlu Bağlantılar
Can Gazalcı, (d. 1976, Denizli, Türkiye), Türk gazeteci, yazar.
Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde çalıştı. 2006 yılından bu yana Sabah gazetesinde editörlük yapıyor. "Annemin Sandığından Daha Mutsuzum" adlı öykü kitabıyla Gençlik Kitabevi Öykü Ödülü ve Ömer Seyfeddin Jüri özel ödülü kazandı. Yazdığı bir köşe yazısıyla 1999'da Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü 2.'liğine değer görüldü.
1994 yılında Ankara Gazi Anadolu Lisesi'ni bitirdi. 1996 yılında Hacettepe Turizm ve Otelcilik Bölümü'nü, 2000 yılınnda da aynı üniversitenin İngiliz Dilbilimi Bölümü'nü bitirdi. 2000 yılında ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansa başladı. Bu bölümdeki tez çalışmasını sürdürüyor.
Gazeteciliğe 1997 yılında Cumhuriyet'te başladı. 2004 yılı başında bu gazeteden ayrılarak Birgün'e geçti. Birgün'de çarşamba günleri hazırladığı eğitim sayfasıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki birçok gelişmeyi duyurdu ve bazı haberleriyle bakanlığı güç duruma düşürdü. Bakanlık bürokratlarının hakkında açtığı davaların tümünden beraat etti. "Not Defteri" köşesinde yeni müfredatla ilgili yazılarının ardından müfredatta birçok değişikliğe gidildi.
2006 Şubatı'nda Sabah Gazetesi'nin Ankara Bürosu'nda Haber Müdür Yardımcısı oldu. Sabah Gazetesi'nde yayımlanan "Mahmut Hoca'ya Çete Suçlaması" başlıklı haberi nedeniyle savcılığa ifade vermiş, hakkında dava açılmamıştır.
2005 yılı Temmuzu'nda Annemin Sandığından Daha Mutsuzum adlı öykü kitabı, Epsilon Yayınevi'nden çıktı. Bu kitaptaki "Ah Özgürlük" öyküsü dört ayrı ödül aldı.



Biyografi Konusu: Can Gazalcı nereli hayatı kimdir.