Arama

Dr. Bekir Mutlu

Güncelleme: 21 Eylül 2009 Gösterim: 5.875 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Eylül 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Dr. Bekir Mutlu

Sponsorlu Bağlantılar
drbmutlu

Doğumu: 1931, Çankırı - Ölümü: 3 Eylül 2009, Ankara


1931 yılında Çankırı'da doğan Mutlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzmanlığını tamamladıktan sonra 1970-1996 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü'nde görev yaptı. Mutlu, buradan klinik şefi olarak emekli oldu.
Türk tıbbına birçok anestezi uzmanı ve teknisyeni yetiştiren Mutlu, yaşamı boyunca edebiyat ve şiirle de ilgilendi. Çok sayıda tıbbi makalesi, kongre tebliği yayımlanan Mutlu'nun, 3 de şiir kitabı bulunuyor.
Mutlu'nun şiirlerinden birçoğu Türk Sanat Müziği'nin ünlü bestekarları tarafından bestelendikten, sonra TRT repertuvarına alınarak Türk Sanat Müziği Arşivi'ne girdi.
1985 yılında ''Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç'' isimli eseriyle Altın Kelebek ödülüne layık görülen Mutlu'nun çok sayıdaki eseri de ''yılın sevilen şarkısı'' seçildi. "


2003 Yılında kendi dilinden hayat hikayesi:

1931 yılında Çankırı' da doğdum. Babam Kurşunlu kazası Çatkese köyü Hasanağa gillerin oğlu Hasan Mahir beyefendidir. Annem Şerife hanım Külcügillerin kızıdır. 4 yaşında babamın tayini dolayısıyla Ankara’ya yerleştik. Tüm tahsil hayatımı Ankara’da tamamladım. 1957 ‘de Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun oldum ve Nevşehir ilinin Gülşehir kazasında hükümet tabipliği görevinde bulundum. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anestezioloji ve Reanimasyon bilim dalında ihtisasımı tamamladım ve askerlik görevimi İstanbul Çamlıca ve Ankara Mevkii hastanelerinde yaptım.
Ankara’da Ahmet Andiçen kanser hastanesi, SSK Ankara hastanesi, SSK Doğumevi, Etimesgut Kanser hastanesi, Keçiören Göğüs hastalıklari, Tıp Fakültesi ve Numune hastanelerinde çalıştım. 1973 de basladığım Ankara Numune Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon departmanı sefi olarak 1995 yılına kadar çalıştım ve emekli oldum. Kızılay Genel Merkezinde de 4 yıl görev yaptım.
Tıp doktorluğu görevimi sürdürürken pek çok yurt içi ve yurt dışı kongrelerde bulundum, tebliğler ve araştırmalar yayımladım. Tıp dalında pek çok makalem ve çalışmalarım vardır. Çalışma hayatım sirasinda şu anda Türkiye’nin dört bir yanında, çalışmakta olan mütehassıs hekim, hemşire ve anestezi teknisyeni yetiştirdim. Yurt içinde çalışan anestezi ve reanimasyon kliniklerinin şeflerinin pek çoğu benim yetiştirdiğim asistanlardandır.
1978 de açtığım muayenehanemde bu güne kadar akupunktur ve lazer tedavisi ile uğraştım.

Meslek hayatımın yanı sıra şiir ve edebiyata olan tutkum hep devam etti. Yazdığım şiirlerim ülkemizin değerli bestekarları tarafından bestelendi. Su anda bestelenmiş 155 şiirim var. TRT denetiminden 56 tanesi geçmiş ve Türkiye radyo ve televizyonlarında okunmaktadır.
1982 yılında Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen yılın en sevilen 10 şarkısı yarışmasında ilk bestelenen şiirim olan "Bir peri masalı kulaklarına” sekizincilik, 1985 yılında “bir ilkbahar sabahı" isimli şiirim Milliyet gazetesinden birincilik, "Bir dinlesen kalbimi” 8 incilik ve Hürriyet gazetesinden Altın Kelebek ödülünü aldı.
Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen yılın en sevilen 10 şarkısı yarışmalarında;
1987 yılında "Gönlüm çiçek aşk bağında" ile 3 cülük,
1989 yılında "Dün günlümle dertleştik" ile 8 incilik,
1995 yılında "Sen Nisansın daha" ile 3 üncülük

ödüllerine layık görüldüm.
"'Bir ilk bahar sabahı" isimli şiir kitabimin 3 üncü, "Yudum yudum sevda" isimli kitabımın 2 nci baskıları tükenmiştir.
"YİNE DE BEKLERİM" isimli üçüncü kitabım yeni yayınlandı.
Evli ve iki çocuk babasıyım.”

Dr. Bekir Mutlu'nun1985 yılında Altın Kelebek ödülüne layık görülen güftesi:
Bir İlkbahar Sabahı

Beste: Erdoğan Berker
Güfte: Bekir Mutlu.

Makam: Nihâvend

Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç
Çılgın gibi koşarak kırlara uzandın mı hiç
Bir his dolup içine uçuyorum sandın mı hiç

Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen
Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen

Albümdeki o resme bakarken ağladın mı hiç
Mazideki günlere kalbini bağladın mı hiç
Unutmayıp adını senelerce andın mı hiç

Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen
Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen



Kaynak: Çankırı Haberleri- cansaati.org



Biyografi Konusu: Dr. Bekir Mutlu nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

1 Ağustos 2008 / estudiantes Sinema tr
19 Kasım 2014 / Harry Kewell Spor tr
25 Haziran 2015 / _Yağmur_ Edebiyat tr
19 Haziran 2008 / Misafir Edebiyat tr
25 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr