Arama

Kürşat Başar

Güncelleme: 31 Mayıs 2011 Gösterim: 4.281 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
31 Mayıs 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Kürşat Başar
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Kürşat Başar
aks11kb1

Kürşat Başar, 1963'te İstanbul'da doğdu. İstanbul, Ankara, Lefkoşa ve Ağrı - Doğubeyazıt'ta tamamladığı ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü bitirdi. Çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı.
1989 yılında yayımladığı Kış İkindisinin Evinde adlı ilk kitabıyla Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı.

Kursat Basar gazetecilige Universitede Felsefe okurken cep harclıgını kazanmak icin Hurriyet Gazetesinde calsımaya baslamıstır. Gosteri adlı edebiyat dergisini 1985'lerde zirveye tasıyan grubun as elemanıdır. Kursat Basar gazete ve dergi yoneticiligi yapmıstır. Tempo dergisi tiraj rekoru kırdıgı yıllarda derginin genel yayın yonetmenidir. Yeni yuzyıl, Star ve Aksam gazetelerinde yazıları arka kapaktan okuyucuyla bulusurdu. Yazıları mail ortamında gezmeye baslayan ilk gazetecilerdendir.

1990 yılında Konuştuğumuz Gibi Uzaklara, 1992'de Sen olsaydın yapmazdın, biliyorum, 1996'da Aşkı Bulmanın ve Korumanın Yolları adlı romanları yayımlandı. Yazı ve denemelerinin bir bölümünü İğreti Yaşamlar adlı kitabında topladı. 2003 yılında Başucumda Müzik, 2006 yılındada yine yazı ve denemelerinden oluşan Çok Güldük Ağlamayalım adlı kitabı yayınlanmıştır.

Halen televizyon programları yapmaya ve köşe yazıları yazmaya devam etmektedir. Bu siralar ntv de yayinlanmakta olan "Siyaset hakkinda hersey" adli televizyon programini Cigdem Anat ile birlikte sunmaktadır.
Son olarak Kanaltürk'te Kürşat Başar'la adlı televizyon programını sunmaktadır. Programının talk-show formatında olmadığını bunun yenilik getirdiğini iddia ederler. Bircok ilke imza atmıs basarılı bir televizyoncudur.

4 Nisan 2008 itibariyle Hatırla Sevgili dizisinde Dr. Kemal rolüyle karşımıza çıkan yazar, başarılı oyunculuğuyla hayranlarını hem sasırtmıs hem sevindirmistir. 2008 Yaz döneminde günlük sohbetleriyle, sonbahar döneminde ise Thierry Ardisson'un sunduğu, 93 Fauborg Saint Honore adlı Fransız yemekli sohbet programından uyarlanan Kürşat Başar'la programı CNNTürk'te cumartesi akşamları izleyenleriyle buluşmaya başlamıştır.

10 Mart 2010'dan itibaren Fox Tv'de aynı isimli programını sürdürecektir.20 Nisan 2010 itibariyle Cumhuriyet Gazetesinde yeniden köşe yazılarına başlamıştır.5 Temmuzdan itibaren de Kürşat Başar'la Yaz Sohbetleri ile CNN TÜRK'te izleyicileriyle buluşuyor.
18-07-2010 da KKTC'De 'En İyi TV Programı' dalında CNN Türk'ten Kürşat Başar'a ödül verilmiştir Baş yapıt olan kitapları okuyucuyla birkaç senede bir bulusur. Bunu nedenini ise yazarlıgı meslek olarak yapmamasını soylerek açıklar. Yufka yurekli, cok sevilen sayılan bir insandır.

Biyografi Konusu: Kürşat Başar nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

19 Ekim 2006 / Kral_Aslan Sanat tr
20 Ağustos 2009 / ThinkerBeLL Moda tr
1 Ağustos 2008 / estudiantes Sinema tr
12 Eylül 2015 / KisukE UraharA Tiyatro tr
4 Eylül 2009 / KisukE UraharA Edebiyat tr