Arama

Selman Kayabaşı

Güncelleme: 8 Mayıs 2012 Gösterim: 8.408 Cevap: 1
bekirr - avatarı
bekirr
VIP VIP Üye
2 Mayıs 2012       Mesaj #1
bekirr - avatarı
VIP VIP Üye
SELMAN KAYABAŞI

Sponsorlu Bağlantılar
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde dünyaya gelen Selman Kayabaşı ilk ve ortaöğrenimini Karabük'te tamamladıktan sonra 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarından itibaren ulusal basın kuruluşlarında gazetecilik yapan Kayabaşı, Türkiye'de çok ses getiren yayıncılık projelerine imza attı. 2005 yılında ilk kitabı Kafkas Ruleti'ni kaleme alarak yazarlık serüvenine ilk adımı attı. iki sene sonra yayınlanan Teşkilat adlı romanı haftalarca çok satanlar listesinde yer aldı.

Kitabın tezi siyasetçiler ve tarihçiler arasında tartışmalara yol açtı. Kurtlar Vadisi ve Aynadaki Düşman gibi dizilere ilham kaynağı oldu.

İstanbul'da kitap ve senaryo çalışmalarına devam eden yazar, bir taraftan da siyaset ve tarih kitaplarına danışmanlık yapmaktadır.

Yayınlanmış eserleri:
  • Kafkas Ruleti,
  • Türkiye'nin Gözyaşları,
  • Teşkilat,
  • Muhafız.

Son düzenleyen _Yağmur_; 8 Mayıs 2012 11:29 Sebep: Sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Selman Kayabaşı nereli hayatı kimdir.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Mayıs 2012       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Selman Kayabaşı

Sponsorlu Bağlantılar
Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde dünyaya gelen yazar, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Öğrencilik yıllarında Yeni Şafak Gazetesi Dış Politika bölümünde editörlük stajı ve sonrasında İnternethaber Yayın Grubu’nda haber müdürlüğü yapmıştır.

2005 yılında yayınlanan ilk kitabı Kafkas Ruleti, askerî ve siyasî çevrelerde tartışmalara neden olmuş; askerî kurumlar, kendi personellerine kitabın okunmasını tavsiye etmiştir. Selman Kayabaşı, siyaset ve istihbarat konulu kitapların hazırlanması konusunda yayınevlerine danışmanlık yapmaktadır. Prof. Dr. Mahir Kaynak’la çalıştığı Darbeli Demokrasi, Ömer Lütfi Mete ile çalıştığı Milliyetçilik-Milliyetsizlik, Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu ile çalıştığı Ankara’da Gölge Oyunları ve Hasan Celâl Güzel’le çalıştığı Kuzey Irak isimli kitaplar, TİMAŞ Yayınlarının Aktüel-Siyaset Kitaplığı içinde yer almaktadır.

Yine TİMAŞ Yayınları tarafından yayınlanan, İbrahim Karagül’ün Hesaplaşma Yüzyılı ve Tamer Korkmaz’ın Ankara-Washington Hattı isimli kitaplarına editörlük yapmıştır.

Kayabaşı, tarih, siyaset ve istihbarat konulu araştırma ve çalışmalarına devam etmektedir.

Yazarın Kitapları
  • Muhafız
  • Teşkil

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

6 Ocak 2014 / SUNU Sanat tr
20 Mayıs 2008 / Gabriella Asker tr
14 Eylül 2012 / nicely Dinler Tarihi
22 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Bilim ww