Arama

Melda Zirek

Güncelleme: 22 Haziran 2016 Gösterim: 1.259 Cevap: 0
masteryodax - avatarı
masteryodax
Ziyaretçi
22 Haziran 2016       Mesaj #1
masteryodax - avatarı
Ziyaretçi
o7VBro

Sponsorlu Bağlantılar
Yazar Melda Zirek

Almanya’nın Hamburg liman kentinde doğdu. İlkokul 4. Sınıfa kadar Almanya’da yaşadı. Daha sonra memleketi Muğla’ya döndü. Ortaokul ve liseyi Muğla’ da okudu. İstanbul üniversitesi Diş protez bölümünü bitirdikten sonra kısa bir süre mesleğini icra etti. Ancak ufkunu açacak bu olmadığını anlayıp karar vermek, pek vakit almadı. Bir süre sonra tekrar üniversiteye girip; Turizm otelcilik ve işletme okumaya karar verdi. Uzun süre Türkiye’nin büyük seyahat acentelerinde Almanca ve Türkçe rehberlik yaptı. Ege, doğu , iç Anadolu ve İstanbul’ un tanıtımında bulundu. Daha sonra organizasyon ve in-coming yaptı. Yurt dışından gelen turistlerin ülkemizi tanımaları adına program hazırlayıp, rehberlere sundu. Bir nevi işin mutfak kısmına geçti. Daha sonra bir gemi daha yakıp bu işin de kendisini yansıtmadığını fark etti. Bu esnada Üniversite yılları itibari ile bir çok dergide öyküleri ve şiirleri yayınlanıyordu. İlk okul itibari ile yazmaya başladığı hobisini ilerletip, yaşam biçimi haline gelen yazma tutkusunu kitapla buluşturdu. Türkiye’nin en büyük dağıtım firması Alfa Dağıtım desteği ile kitapları tüm illere , yurt dışına, kitap evlerine ve tüm sanal satış kanallarına dağıtıldı.

İlk romanı bulantı ‘ da uyuşturucu kuryesi Neslihan’ın yaşam mücadelesini kaleme aldı. Büyük kentim üzerindeki baskısını, bunalımlarını, eşinden ayrıldıktan sonra hayatta kalma mücadelesini ve biricik kızını babasından geri alma mücadelesini.

Ardından ikinci romanı pala . Almanya’ya giden ilk işçilerden birinin hayat hikayesi. Evet bu zat yazarın kendi babası. Kültürel çatışmayı,1930 ila 1950 yıllar arasındaki Türkiye’nin sosyo ekonomik durumunu ve ne şekilde etkilendiklerini ve 80 dönemini..
Almanya –Muğla arası mekik dokuyan , araba düşkünü, maceraperest bir adamın yaşamını konu alan kitap traji komik betimlemeleri ile okuyucu tarafından sevildi.

Ardından üçüncü kitabı jöle kadınlar . Öykü, deneme ve şiirle harmanlanmış kitap, her ne kadar kadınları kapsıyormuş gibi gözükse de küçük yaştaki damatlar, başarısız iş adamları, hayatı sorgulayan erkeklere de değindi. Evet jöle kadınlar kalıbına sığmayan kadınların hikayeleriyle dolu. Her üç kitabım da Türkiye’nin büyük gazetelerinde yer aldı.
Tanıtımını yaptılar. Radikal, Cumhuriyet, Sabah, Vatan, Milliyet, Yeni Asır…vs. Gazetelerin hemen hemen hepsinde Yazara dair haber yapıldı. Kitapları okuyucuya tanıtıldı. Türk kadın yazarlar kategorisinde Türkiye’nin büyük kadın yazarlar arasında adı listeye girdi ve tescillendi. Ardından dördüncü kitabı tüm illerdeki ve yurt dışı satış sitelerinde yerini aldı. vicdan manifestosu , Kore gazisi bir adamın gerçek hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılmış bir roman niteliğindedir.

Kültür Bakanlığı Sıtkı Koçman üniversitesi ve Ticaret odasının düzenlediği yüz yılın yüz kadını projesinde yazar Melda Zirek yüz kadından biri seçildi. Kültür Bakanlığı bunun üzerine ölümsüzleştirmek adına kitap çıkarttı.

Beşinci romanı yakında Postiga Yayınları tarafından Melda Zirek Uçurtmalar Kirlenmez adıyla çıktı.. Katı atık toplayıcısı, halk dilinde kağıtçıların hayatını baz alarak yazdığı romanın baş kahramanı Tahir’in büyük kentteki mücadelesi ve aşkın ihanetle mi yoksa güzellikle mi sonuçlanacağının sınandığı kitaba kısa süre sonra okuyucu eline alınca bırakamayacak.

Siteden kitapları inceleyebilirsiniz: Melda Zirek – Yazar Melda Zirek kişisel ve kitap tanıtım sayfası
facebook link: https://www.facebook.com/yazarmeldazirek
Biyografi Konusu: Melda Zirek nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

2 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Tiyatro tr
16 Şubat 2010 / Daisy-BT Tiyatro tr
15 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Sanat tr