Arama

Dale Carnegie

Güncelleme: 11 Haziran 2008 Gösterim: 3.444 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Haziran 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dale Carnegie
Ad:  Carnegie.jpg
Gösterim: 262
Boyut:  7.8 KB
Dale Carnegie (24 Kasım 1888 - 1 Kasım 1955) Amerikalı yazar, kişisel gelişim geliştiricisi, satıcı, hatip ve kişiler arası iletişim uzmanıdır; günümüzde insandaki potansiyel gücü açığa çıkarmaya çalışan hareketin ve düşüncelerin öncüsüdür. Öğretileri ve yazıları tüm dünyada insanların kendilerini daha özgüvenli, çekici ve etkili bireyler olarak görmelerine yardım etmiştir.
Sponsorlu Bağlantılar
İlk basıldığı 1936 yılında 30 milyondan fazla satış yapan ve günümüzde de hâlâ popülerliğini koruyan ve pekçok dile çevirilen "How to Win Friends and Influence People" (Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı) kitabının yazarıdır.

Hayatı
1888 Missouri Maryville'de fakir bir çiftçinin oğlu olarak dünyaya geldi. State Teacher's College'de eğitim gördü. Kolej sonrası ilk işi çiftçilere satış kursu vermekti daha sonra Armour & Company şirketi için satış yapmaya başladı. Firmanın Güney Omaha bölgesindeki yöneticisi haline geldi. 1955 yılında Hodgkin rahatsızlığından öldü. Belton, Missouri'de gömüldü.Dale Carnegie dünyada insanların kişisel gelişim konusunda ne kadar eksik oldğumuzu ilk keşfeden ve hayatını bunu değiştirmek için harcayan ender kişilerdendir.yazarlığa başladığı ilk günlerde herhangi bir canlı hakkında insandan daha fazla kitap olduğunu keşfetti.Yazdığı kitaplarda ise genelde kendinden birşeyler değilde yaşanmış ve tecrübe edilmiş olayları kullanmıştır.

Kitapları
  • Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı
  • Meşhurların Bilinmeyen Yönleri
  • Özgüven Kazanma Yolları
  • İşten ve Yaşamdan Zevk Almanın Yolları
  • Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak
  • Etkili ve Güzel Konuşma Tekniği
  • Söz Söyleme ve İş Başarma Sanatı

Biyografi Konusu: Dale Carnegie nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

19 Nisan 2011 / Daisy-BT Taslak Konular
3 Aralık 2010 / _Yağmur_ Dünyadan