japonyada çocuklar anaokulundayken aileleri öğretmiş ise hiragana ve katakanayı anaokulunda bile bilirler.ama kanji göründüğü gibi deil.9 bin küsür harf 21. yüzyıl japonyasında günlük yaşamda kullanılmaktadır.kanji lerin tatamını büyük çok yaşlı kişiler dışında kimse tamamını bilmez.evet japon için türkçe konuşmak zordur.babamın iyi akşamlar demek için harcadığı çabayı görseniz gülmekten ölürsünüz.yoi akusanrar(iyi akşamlar).

annem iki tane hoca tuttu binri benim japonca hocam diğeride babamın türkçe hocası .babam henüz bir gelişme gösteremedi. zannen
Alıntı
bilketay adlı kullanıcıdan alıntı Selam arkadaşlar..Japonca öğrenmek istiyorum diye harıl harıl dolaşırken birden sitedeki bu konuyu gördüm..
Ben işim gereği yurtdışında görev alabiliyorum.Tabiki bunun olabilmesi için gideceğim ülkenin diliyle ilgili bir sınava tabi tutuluyorum..Tahmin edeceğniz üzere bu sınav accaip zor.Sözlü ve yazılı... Ben japonyaya gitmeyi çok istiyorum...Çocukluğumdan beri bende bir tutkudur...Japonca öğrenmek istiyorum..Normal seviyede yazmam konuşmam ve anlamam için nekadar zaman gerekir?? Normal bir çalışma ile 3 - 5 yıl???
3-5 yıl?

en az 5-6 yıl.üniversiteye giderken bile japonca öğrenio olcam. japoncayı tam öğrenmek için 8-10 yıl eğitim almak gerkiyor!

totemo zannen!