Arama

Bursa - Osmangazi - BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi

Güncelleme: 11 Eylül 2008 Gösterim: 14.274 Cevap: 0
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
11 Eylül 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi

Sponsorlu Bağlantılar
Okul Hakkında :

Biliyoruz ki Eğitim sporun en önemli boyutlarından birisidir. Spor bu boyutuyla ele alındığında iki şekilde değerlendirilmesi gerekir. Spor için eğitim ve eğitim için spor. Spor için eğitimde spor amaçtır ve sporun en üst düzeyde gerçekleştirilebilmesi için eğitimden yararlanılır. Sporcu eğitimi, antrenör eğitimi, seyirci eğitimi, hakem ve spor yöneticilerinin eğitimi söz konusudur. Bu anlamda eğitim sporun hizmetindedir ve sporun teknik, estetik ve performans düzeyini yükseltmek için vazgeçilmez bir yoldur. Antrenman bilimi ve spor fizyolojisi, spor psikolojisi, spor yönetimi ve işletmesi, spor pedagojisi gibi pek çok bilim dalı spor için eğitimde önemli yer tutar. Eğitim için sporda ise spor, eğitimin hedeflerine ulaşması için kullanılan araçlardan sadece bir tanesi ama belki de en eğlencelisi ve doğru kullanıldığında en etkilisidir.
BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi olarak
Ulu Önder Atatürk'ün;

''Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yükseltmeyi düşünürken, sadece gösteriş için, herhangi bir yarışmada, kazanmak emeliyle, bir spor çizmezler. Esas olan, bütün, her yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktır. ''

sözünü ilke edinerek, tüm öğrencilerimize; sporda başarılı olmanın temelinde, toplumsal olarak beden eğitimi ve sporu özümsemiş bireylerin sayılarının artması, Beden eğitimi ve Spor kültürünün her fert olarak doğru anlaşılmış olması gerektiği bilinci verilerek ülkemizde beden eğitimi ve spor kavramının işlerliğini arttırmayı amaçlıyoruz.


  • Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Eğitime %100 Destek kampanyası kapsamında temelleri atılan okulumuz, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında öğrencilerine eğitim hizmeti vermeye başlamıştır.
  • Okulumuz adını Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırıldığı ve Bursa Ticaret ve sanayi odasının halen başkanlığını yapmakta olan Spor adamı Celal Sönmez den alarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Celal Sönmez Spor Lisesi olarak belirlemiştir.
  • 4 Yıllık ortaöğretim okulu statüsünde , tam gün öğretim eğitim öğretimin yapıldığı okulumuzda yabancı dil olarak İngilizce eğitim yapılmaktadır.
  • 12 derslik bulunan Okulumuzda, 1 Müdür odası, 1 Müdür Yardımcısı odası,1 Öğretmenler odası, 1 beden eğitimi öğretmeni odası, 1 rehber öğretmen odası, 1 memur odası, 1 veli görüşme odası, 1 okul aile birliği odası, 1 revir odası, 1 teknoloji odası, 4 arşiv, 1 bilgisayar laboratuarı ve1 tanesi tirübünlü olmak üzere 3 tane spor salonu bulunmaktadır.
  • 2006 / 2007 Eğitim Öğretim yılında her sınıfta 8 kız , 16 erkek olmak üzere 2 şube olarak toplam 48 öğrencimiz bulunmaktadır.
Adres:
BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi
Veysel Karani Mah.
BTSO Eğitim Kampüsü F Blok Osmangazi / BURSA
Tel: 0 224 216 07 34 - 0 224 216 07 35
Fax : 0224 216 1343

Benzer Konular

14 Temmuz 2011 / Misafir Eğitim Bilimleri
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri
8 Haziran 2011 / Misafir Cevaplanmış
13 Ağustos 2013 / Misafir Cevaplanmış