Arama

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 14.507 Cevap: 1
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
18 Ekim 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
GENEL TANITIM
Vizyonumuz

Sponsorlu Bağlantılar
Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, dinamik, özgür düşünen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi gençler yetiştirmek; eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra topluma hizmet etmek; katılıma, paylaşıma ve takım çalışmasına dayalı kurum kültürü ile bilim dünyasına hizmet etmektir.


Misyonumuz


İlimiz ve bölgemizde üniversite-sanayi-halk işbirliğini sağlamada öncülük eden, Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alan, dünyadaki bilim standartlarını yakalayarak evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten bir üniversite olmaktır.




akulogog1d5dde3kj8



AKADEMİK BİRİMLER
Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi 1992 yılındaki kuruluşundan sonra hızla gelişmiş ve şu anda 8 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 12 meslek yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı ve 12 araştırma ve uygulama merkezi olan bir üniversite haline gelmiştir. Üniversitemizde 51 bölüm ve 101 programda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir. Öğrenci sayısı 24.053 olan üniversitemizde Eylül 2005 tarihi itibariyle toplam 1.058 akademik, 581 idari personel bulunmaktadır.




AKADEMİK BİRİMLER
Fakülteler Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Afyonkarahisar'da Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Ali Çetinkaya Kampusü, Ahmet Karahisari Kampusü, olmak üzere toplam üç kampuse eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Rektörlük Birimleri, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü,Yabanci Diller Yüksekokulu, Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Merkez Kütüphane Ahmet Necdet Sezer Kampusündedir. Tıp Fakültesi, Afyonkarahisar Meslek Yüksekokulu, Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ali Çetinkaya Kampusünde yer alırken Devlet Konservatuvarı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu da Ahmet Karahisari Kampusündedir. 2005 - 2006 akademik yılında üniversitemizin fakültelerinde 11.724 öğrenci öğrenim görmektedir.

Eğitim Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Tıp Fakültesi
Veteriner Fakültesi

AKADEMİK BİRİMLER
Enstitüler Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinin Ahmet Necdet Sezer Kampusünde yer alan Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde yükseklisans ve doktora öğrencileri, öğrenimlerini sürdürmektedirler. 2005-2006 akademik yılında üniversitemiz enstitülerinin yükseklisans ve doktora programlarına kayıtlı öğrenci sayısı 1.097'dir.

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Son düzenleyen kompetankedi; 24 Temmuz 2008 00:14
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
day2pv0
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

3 Temmuz 2010 / Misafir Müzik tr
3 Temmuz 2010 / Misafir Müzik tr
13 Ocak 2011 / The Unique Siyaset tr