Arama

Kurumsallaşma

Güncelleme: 7 Mart 2007 Gösterim: 4.335 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mart 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kurumsallaşma

Sponsorlu Bağlantılar
Kurumsallaşmak, şirketlerdeki bütün süreçlerin tamamının hazırlanıp, departmanlara ve kişilere bu çerçevede görevlerinin verilmesi demektir. Kurumsallaşmış şirketler belli bir iş akış sistematiği ile yönetilir. Kişiler yetki ve sorumluluklarını bilirler.
Şirket yapısı, ister aile şirketi, isterse çok ortaklı şirket olsun, iyi ve doğru yönetim şirketlere rekabet avantajı sağlayacak ve nesiller boyu ayakta kalmasını temin edecektir.
İşletmenin, sektörel standartlara uygun, küreselleşmeyle paralel doğrultuda hareket kabiliyetine sahip, sadece üretim ve kalitesiyle değil insan kaynaklarıyla da ölçeklenebilir olması kurumsallaşmayı getirmektedir. Standartlara uygun olabilmesi için, kalite sistemlerine sahip olmalıdır. Küreselleşmeyle paralel olabilmesi için, içinde bulunduğu çağın gerçeğine uygun stratejileri izlemesi gerekmektedir.
Üretim kalitesinin olabilmesi için, Bilgi Sistemine sahip olması gerekmektedir. İnsan kaynaklarıyla ölçeklenebilir olması için, çalışanlarının ve orta kademe yöneticilerinin gerekli alt yapı ve bilgi ile donatılmış olması gerekmektedir. Sonuç olarak aşağıdaki piramit oluşmaktadır.

Ad:  piramit.gif
Gösterim: 776
Boyut:  15.4 KB