Arama

Panda Resimleri

Güncelleme: 16 Kasım 2015 Gösterim: 76.696 Cevap: 55
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
10 Mart 2007       Mesaj #1
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Pandalar

Sponsorlu Bağlantılar

Yanakları tombul tombul. Sık sık şekerleme yapıyor. Yemeğini elleriyle yiyor. Annesiyle birlikte yaşıyor. Bu, paranın, uluslararası diplomasinin, çılgın hayranların, hükümetler tarafından yürütülen araştırmalar ya da bilimsel çalışmalar gibi konuların ortasında bulmayı umacağınız türden bir karakter değil. Ama Tai Shan bir dev panda yavrusu ve bu da onu ister istemez bildiğimiz ayılardan farklı kılıyor.
9 Temmuz 2005’te, saat 03.41'de, Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi'nde (Washington D.C., ABD) doğan Tai Shan (Huzurlu Dağ), Aralık 2000’de Çin'den Washington'a getirilen bir erkek ve dişinin, Tian Tian (Daha da Çok) ve Mei Xiang'ın (Güzel Koku) ilk yavrusu. ABD’de yalnızca sekiz panda daha var. Sayıları on biri bulan bu pandalar, aslında olağandışı bir bilimsel kaynak yatırımını -ve nakdi- simgeliyor.
Dev pandalara ev sahipliği yapmak, bir hayvanat bahçesine yılda ortalama 2,6 milyon dolara mal oluyor; tabii hiç yavru olmadığında. Bir yavru, maliyeti üç milyon doların üzerine taşıyor. İki yavruyla ise (panda gebeliklerinin neredeyse yarısı ikizle sonuçlanıyor) maliyet dört milyon dolara yaklaşıyor. ABD Ulusal Hayvanat Bahçesi üreme bilimleri programının başkanı David Wildt, "Hiç kimse başka bir türe bu miktarda bir ödenek ayırmaz" diyor.
Peki pandaları böylesine özel kılan şey ne? Dayanılmaz şirinlikleri olabilir. ABD Ulusal Hayvanat Bahçesi’nin internetten yayın yapan ve Tai Shan ile annesinin günlük aktivitelerini izleyen kameralarının aylık sayfa ziyareti ortalaması iki milyona ulaşıyor. Tai Shan'ın halk tarafından ziyaretine izin verilen ilk üç ayda hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısı da geçmiş yıllara oranla yaklaşık yüzde 50 arttı.

Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Daviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

Son düzenleyen Safi; 16 Kasım 2015 21:01 Sebep: Güncellendi.
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
11 Mart 2007       Mesaj #2
arwen - avatarı
Ziyaretçi
panda 1

Sponsorlu Bağlantılar
YaKaMoZcuk - avatarı
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
12 Mart 2007       Mesaj #3
YaKaMoZcuk - avatarı
Ziyaretçi
Lunch by shutterbugmom


Çin'de Bebek Panda Patlaması
Geçtiğimiz yıl Çin'deki koruma merkezlerinde 34 panda yavrusu dünyaya geldi. Yetkililer bunun bir rekor olduğunu açıkladı.
Pandalar, soyu tükenmekte olan canlılardan biri. Çin'deki doğal yaşam alanlarında sayıları çok azalmış. Ülkedeki panda koruma merkezlerinde, pandaların sayıca çoğalması yönünde çalışmalar yapılıyor. İşte, geçtiğimiz yıl bu merkezlerde 34 pandanın dünyaya gelmesi herkesi çok sevindirmiş. Neyse ki pandalar için hala umut var!


careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
21 Mart 2007       Mesaj #4
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
xin 39120201170396511667 1
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
22 Mart 2007       Mesaj #5
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Panda Resimleri
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
23 Mart 2007       Mesaj #6
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
050712 babypandas
Son düzenleyen asla_asla_deme; 23 Mart 2007 21:27
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
3 Nisan 2007       Mesaj #7
vain - avatarı
Ziyaretçi
MASKELİ PANDALAR

Panda Resimleri

Dev bir oyuncağa benzeyen bu hayvanları hepiniz görmüşsünüzdür. Bu sevimli hayvanların yalnızca bambu yediğini biliyor muydunuz? Örneğin, yetişkin bir panda günde 15 kilo bambu yer. Bu da senede 6 ton bambu yapar. Bu yüzden günün her saati yemek yerler. Ne kadar oburlar değil mi?
Pandaların çok ilginç bir özelliği vardır. Şimdi kendi elinize bakın. 5 parmağınız var. Ama pandaların fazladan bir tane parmağı daha var. Her işi kolaylaştıran Rabbimiz, pandalara altı parmak vererek yiyeceklerini sıkıca kavramalarını ve kolayca yemelerini sağlamıştır.

Panda Resimleri

Pandalar her zaman soğuk ve ıslak ortamlarda yaşarlar. Bu yüzden yavrularını mağara gibi yerlerde doğururlar. Pandaların, minik ve sevimli bir oyuncağa benzeyen yavruları doğduklarında kör ve dişsizdir. Genellikle eylül ayında doğan yavruların boyları 10 cm'dir ve bu bebek pandalar 142 gram ağırlığındadır. Çok çabuk gelişip büyüyen pandalar, doğduklarında annelerinden 800 kat daha küçüktürler. Daha dokuz aylıkken 27 kilo olurlar. Oysa doğduktan sonra bizim 27 kilo olmamız için en az 6 yıl geçmesi gerekir.
Pandanın diğer bir özelliği de saldırgan olmamasıdır. Tek yaptığı patileriyle ağaçları tırmalamaktır. Bunu da tırnaklarını temizlemek ve törpülemek için yapar. Kaçmak için o kocaman cüssesiyle ağaçlara tırmanır. Panda çok sakin bir hayvandır, uyurken kendisine insanların yaklaştığını fark etse bile rahatını bozmadan uyumaya devam eder. Yani bir gün bir pandayla karşılaşırsanız, onu hiç çekinmeden rahatlıkla sevebilirsiniz.
Son düzenleyen Mira; 22 Ocak 2013 00:02 Sebep: Düzenlendi.
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
14 Nisan 2007       Mesaj #8
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
panda
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
15 Mayıs 2007       Mesaj #9
arwen - avatarı
Ziyaretçi
panda


Panda by BloodyRaven23
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mayıs 2007       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
m panda 20bear

Benzer Konular

10 Haziran 2012 / Pollyanna Zooloji
27 Mayıs 2011 / pesimist Zooloji