Arama

Meyve Resimleri (1. Katalog) - Sayfa 3

Güncelleme: 19 Ocak 2016 Gösterim: 463.355 Cevap: 380
zeki hoca - avatarı
zeki hoca
Ziyaretçi
8 Ekim 2006       Mesaj #21
zeki hoca - avatarı
Ziyaretçi
004 viktualien markt

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen asla_asla_deme; 9 Ağustos 2007 13:53
zeki hoca - avatarı
zeki hoca
Ziyaretçi
9 Ekim 2006       Mesaj #22
zeki hoca - avatarı
Ziyaretçi
thai market m6zw

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen asla_asla_deme; 9 Ağustos 2007 13:54
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
13 Ekim 2006       Mesaj #23
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Meyve Resimleri (1. Katalog)
Son düzenleyen asla_asla_deme; 9 Ağustos 2007 14:04
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
16 Ekim 2006       Mesaj #24
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Meyve Resimleri (1. Katalog)
Son düzenleyen asla_asla_deme; 9 Ağustos 2007 14:06
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
16 Ekim 2006       Mesaj #25
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Meyve Resimleri (1. Katalog)
Son düzenleyen asla_asla_deme; 9 Ağustos 2007 14:07
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
19 Ekim 2006       Mesaj #26
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
MEYVE - ÇİLEK berryicon

bowlMayıs için hoş kokusu ve tadıyla baharın müjdecisi olan çileği seçtik. Günümüzde gelişmiş seracılık sayesinde market ve manavlarda kolaylıkla bulabildiğimiz çilek tüm pasta ve tatlılarda kullanılır
Çileğin yaklaşık 600 çeşidi bilinmekte ve ülkemizde belli başlı 6 çeşidi yetiştirilmektedir. Bunlar iri meyveli frenk çileği, turfanda yetiştirilen sera çileği, aroması yüksek Arnavutköy çileği, genellikle reçel yapımında kullanılan Ereğli çileği, Bursa çileği ve ormanlarda yetişen yabani çilektir.

Mevsimi çok kısa süren çilek en dayanıksız meyvelerden biridir ve ancak 2 gün zor dayanır. Yıkamadan geniş bir çanak içinde buzdolabında saklanır. En iyisi çarşıdan alır almaz tüketmektir.
Çilek seçerken fazla beklememiş, parlak kırmızı, sapları yeşil ve canlı görünümlü olmalıdır. Büyüklüğü önemli değildir, taze olduktan sonra hepsi aynı tatlılığa ve sululuğa sahiptir.
Çilekler 1 yıla kadar dondurularak saklanabilir. Bunun için taze, sert ve olgun olanlarını önce buzlu suda iyice yıkamalı, sonra sapları çıkarılmalı birkaç kez iyice kağıt havlularla kurulanmalı ve havası mümkün olduğunca alınmış bir kapta dondurucuya yerleştirilmelidir.Çileklerin içine fazla su çekmemesi için yıkandıktan sonra hemen sapları ayıklanmalıdır.
firstlady - avatarı
firstlady
Ziyaretçi
23 Ekim 2006       Mesaj #27
firstlady - avatarı
Ziyaretçi
FRUITH2943
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2006       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Meyve Resimleri (1. Katalog)
INIFERNO - avatarı
INIFERNO
Ziyaretçi
7 Kasım 2006       Mesaj #29
INIFERNO - avatarı
Ziyaretçi
thai eating 3hf4
MARLON - avatarı
MARLON
Ziyaretçi
7 Kasım 2006       Mesaj #30
MARLON - avatarı
Ziyaretçi
corbeille de fruits

Benzer Konular

5 Ağustos 2009 / Misafir Genel Galeri
20 Mayıs 2013 / Misafir Genel Galeri
15 Ekim 2018 / _VICTORY_ Genel Galeri
25 Eylül 2016 / _VICTORY_ Genel Galeri
6 Mart 2016 / _VICTORY_ Arşive Kaldırılan Konular