Arama

Neden Mavi Renk Sebze veya Meyve yok?

Güncelleme: 23 Mart 2009 Gösterim: 2.523 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bitkilerin rengini veren pigmentlerin kimyasal yapıları, düşük dalga boylarında ortaya çıkan renkleri vermek üzere gelişmiştir. Mavi ve yakın renkleri oluşturan bileşikler, ya zehirlidir ya da enerji açısından ekonomik değillerdir. Bunun da ötesinde, meyveler aslında bitkinin üreme amacıyla oluşturduğu yapılardır ve kırmızı-sarı arası tonlar en fazla dikkat çeken renkler olmaları nedeniyle meyve yiyici canlıların ilgisini yeşil-mavi tonlarından daha fazla cezbeder.

Sponsorlu Bağlantılar
Çiçek yaprakları, meyvelerden çok daha küçük ve ince yapılı olmaları nedeniyle mavi renk tonlarında görülebilirler. Ancak, yukarıda saydığımız nedenlerden ötürü mavi renk ve tonları, bitkinin meyve ve sap gibi daha büyük ve kalın organlarında görülmez. Bu nedenle de, yaban mersini, erik ve patlıcan gibi meyvelerde (patlıcan da bir meyvedir) söz konusu renklerin tonlarını görebilmemize karşın, gerçek anlamda mavi meyve bulunmamaktadır


Benzer Konular

24 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
31 Mart 2013 / mıcık95 Soru-Cevap
12 Mayıs 2011 / cangöz Soru-Cevap
10 Haziran 2007 / P.u.S.u Taslak Konular
21 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap