Arama

Gözyaşı ne işe yarar?

Güncelleme: 25 Mayıs 2016 Gösterim: 4.870 Cevap: 1
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
14 Temmuz 2009       Mesaj #1
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Göz yaşı ne işe yarar?
Otomobillerin ön camlarındaki silicileri düşünün. Yağmur yağdığı zaman ya da camlar tozlandığında, siliciler camları temizlerler.
Sponsorlu Bağlantılar
Gözlerimizdeki gözyaşı bezlerinin salgıladığı gözyaşı, tuzlu bir sıvıdır. Gözyaşı, göz küresinin kendi boşluğu içinde hareket etmesine yardımcı olur. Üzerine konan tozları ve yabancı maddeleri siler. Gözün nemli ve temiz kalmasını sağlar. Gözyaşının fazlası sürekli olarak solunum sırasında incecik bir kanalla burnumuza akar. Ağladığımız zaman çok olan salgı, gözümüzden akıp, yanaklarımızdan süzülür.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
25 Mayıs 2016       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Gözyaslari ne ise yarar ?
Gözyaşı bezlerinin salgıladığı saydam sıvı yani gözyaşı konjonktiv denen gözbebeklerinin içindeki mukoza zarını yıkadıktan sonra "boşaltıcı kanallar" aracılığı ile gözün dışına çıkar.
Sponsorlu Bağlantılar
Gözyaşlarının görevi insanın heyecanlarını somutlaştırmasıyla sınırlı değildir. Her göz kırpışımızda göz bu gözyaşı bezlerinin ürettiği sıvıyla iyice yıkanıp temizlenir ve böylece kuruması önlenir.
Ayrica gözyaşı göze giren toz parçacıkların atılmasına da yardımcı olur. Bir heyecan ya da dış etki sonucu dışarıya atılmayan gözyaşları burun deliklerine akar ve daha sonra da yutulur.
Gözyaşı sadece gözü nemli tutmaya ve onu parçacıklardan korumaya yaramaz aynı zamanda dezenfekte de eder.
Gözyaşı glikoz ve sodyum klorür dışında bazı bakteriyel likitler ve enzimler içerir ve bunlar göze giren mikropları öldürürler.


Son düzenleyen Safi; 25 Mayıs 2016 22:02

Benzer Konular

23 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
9 Ekim 2012 / sefa Cevaplanmış