Arama

Kil ilk ne zaman kullanıldı?

Güncelleme: 19 Kasım 2009 Gösterim: 4.444 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
19 Kasım 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Kil İlk Ne Zaman Kullanıldı?
MsXLabs.org
Kilin en az 15.000 yıldır seramik objeler yapmakta kullanıldığına inanılmaktadır. Kalıntılarda bulunan seramik çömlek parçaları 10.000 yıl önceden, Cilalı Taş Devrinden kalmadır. 5.000 yıl kadar önce insanlar ateşi kullanarak kilden çömlekleri daha güçlü ve sızdırmaz yapmayı öğrendiler. Hemen ardından kili ısıtarak özelliklerinin tamamen değiştiğini keşfettiler. Kilin kullanımı küçük araçlar yapmaktan madde oluşturmaya kadar genişledi.
Sponsorlu Bağlantılar
Kilden yapılmış kiremitler ve tuğlalar ilk karma maddeler arasında yer alır. 5.000 yıl öncesinin Mısır duvar resimleri kille uğraşarak kiremit ve çömlek yapanları gösterir. İnsanlar kil kullanımında uzmanlaştıkça daha da karmaşık ürünler yarattılar. Binlerce yıl öncesinden kalan bazı çömlek işleri, estetik açıdan yüksek kalitedir; bunların örnekleri Uzak Doğu’da oldukça yaygındır. Zaman geçtikçe inşaatlarda kilin kullanımı giderek artmıştır. Bugün seramik dünya çapında hala çok büyük bir endüstri dalıdır.
Not : Eski çömlek ustaları kili, kiln adı verilen özel ocaklarda ısıtıp kalıcı olması amaçlanan binaların yapımında kullanmışlardır.

Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

19 Eylül 2013 / Misafir Cevaplanmış
8 Mart 2014 / Misafir Cevaplanmış
20 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap