Arama

Taş Devri ne zamandı?

Güncelleme: 21 Kasım 2009 Gösterim: 3.408 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Kasım 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Taş Devri Ne Zamandı?
MsXLabs.org
Mağara adamı olarak da bilinen Taş Devri insanı, 100.000 ile 35.000 yıl önce Avrupa’da yaşadı. Bu insanlar mağaralarda barındılar, ateş yaktılar ve taştan el aletleri ve ağaçtan yapılan mızraklarla hayvan avladılar. Tarihçiler, bu tarih öncesi çağı Taş Devri olarak adlandırdılar. Çünkü taştan el aleti yapanlar için en önemli malzeme taştı.
Sponsorlu Bağlantılar
Bu eski taş yontma teknikleri, şaşırtıcı bir becerinin eseridir. Taşı yontarak ve tabakalar halinde parçalayarak el baltaları ve bıçakların dahil olduğu el aletleri yaptılar. El baltası ve kazma genellikle çakmak taşında, mızrak başları da genellikle ağaçtan veya geyik boynuzundan yapılırdı. Taş Devri avcıları, geyikleri ve diğer hayvanları hareket halindeyken pusu kurarak mızraklarla, oklarla ve taşlarla öldürürlerdi. Avladıkları hayvanlar kadar hızlı olmasalar da bunu ekip çalışmasıyla ve silahlarını eksiksiz biçimde kullanarak telafi ettiler.
Not : Taş Devri insanlar, oklar, mızraklar ve çakmak taşından yapılma baltalar kullanarak avlandılar. Amerika’nın çayırlarında otlayan mamut ve dev bizonların soylarını tükettiler.

Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

15 Mart 2016 / ThinkerBeLL Tarih
24 Aralık 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
27 Nisan 2009 / avatarcı Soru-Cevap
1 Aralık 2010 / baduhan Soru-Cevap