Arama

Cola´nın Faydaları (Trajikomik) - Sayfa 2

Güncelleme: 25 Mayıs 2012 Gösterim: 63.341 Cevap: 19
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Kasım 2006       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Temel çözüm lazım. Türkiyede 80 Milyon insan yaşıyor; Tüm halkı bu konuda bilinçlendirmek büyük çaba ve zaman ister.) ÜstNot: Eğer Amerika ve İsrail'i Durdurmanın Yolu Kola içmemek Olsaydı Çoktan zafere Ulaşmıştık. ama basit bir Çözüm yolu gibime geliyor bu. Serzeniş ten başka bir şey değil.

Sponsorlu Bağlantılar
televizyonlara Bakın biraz Türkiye'nin en Önde gelen yayın kuruluşlarının, Bir Numaralı reklam vereni Coca cola dır. Dünyanın En büyük 3.Silahı medyadır. eğer medya Bu konuda birilerinin arkasında durmuyorsa, vardır birşeyle diye düşünmek lazım..

Kola yerine Şeftali suyu içmeniz dileğiyle...Msn Grin
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
10 Mart 2007       Mesaj #12
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Coca Cola'nın ne anlama geldiğini düşündünüzmü hiç?
İşte bunun cevabı:
Sponsorlu Bağlantılar
Yahudi asıllı, gelirinin bazen bir kısmını bazen de tamamını İsrael'e vererek, Filistindeki vahşetin ve insanlık dışı o katliamın ortaklarından birisi de Coca Cola şirketidir. Üzülerek belirtmek gerekiyorkı; O şirketinde ayakta durmasını sağlayan yine biz müslümanlarız. Yani içtiğimiz her şişe cola ile Filistindeki kardeşimize bir mermi atmış oluyoruz bir nevi.

Coca Cola'nın ne anlama geldiğini düşündünüzmü hiç?

İşte bunun cevabı:
Coca Cola yazısını yansıtmalı olarak ters çevirdiğinizde arapça bir yazı teşkil etmektedir. Ve de bu yazıda "La Muhammed La Mekka" yazısı ortaya çıkmaktadır. "La" arapçada olumsuzluk ekidir. Yani bu cümle o zaman: "Muhammedi ve Mekke'yi ortadan kaldırmak" anlamını taşımaktadır. İnanmak güç ama ne kadar cahil olduğumuzu kendi gözlerimizle görmeye ne dersiniz?

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
15 Mart 2007       Mesaj #13
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Coca-Cola analizinden alkol çıktı
Tüketiciler Birliği, gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola ile ilgili yaptırdığı alkol analizinden de alkol çıktığını açıkladı. İşte basına açıklanan laboratuar raporundaki bilgiler:
Cola´nın Faydaları (Trajikomik)
Gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola alkol analizi ile ilgili bir değerlendirme yapan Tüketiciler Birliği Kayseri şube başkanı Mahmut Şahin; ‘Gazozlardan sonra yaptığımız Coca-Cola alkol analizinde de alkol çıktı’ dedi.
"Alkolsüz içeceklere ilişkin bir hukuki metinde, içecek içeriğinde alkol bulunmasına cevaz veren bu düzenleme dikkatimizi çekmiş ve konu ile ilgili olarak Tüketiciler Birliği tarafından bir çalışma başlatmıştık. Gazozlarda alkol olduğunu tespit etmiş ve elde edilen sonuçları Tüketiciler Birliği olarak 11 Ekim 2006’da 'Gazozlarda alkol var' başlıklı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuştuk. Bu basın toplantısından sonra tüketicilerden ‘kolalarda da var mı?’ bunu neden açıklamıyorsunuz gibi tepki ve talepler aldık.
Bunun üzerine en popüler olan Coca-Cola’da alkol olup olmadığının araştırılması konusunda Kayseri Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuarına müracaat ettik.
Çalışma kapsamında piyasada satılan Coca-Cola markalı ürünün, etiketleri üzerinde yapılan incelemelerde, içeriğinde alkol bulunduğuna ilişkin bir bilginin olmadığı tespit edildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kayseri Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuarına orijinal ambalajı içinde teslim edilen Coca-Cola şişesinde bulunan etil alkol analizi yaptırılmış ve şu sonuca ulaşılmıştır:
Coca-Cola’da 0.075 g/l etil alkol tespit edilmiştir.

‘Gazozlarda Alkol Var’ açıklamamızdan sonra kamuoyunda yapılan tartışmalar sonucu 10 üreticiden sadece 3 tanesi, ‘ürünlerimizde alkol yok, var olan alkol, fermantasyon (mayalanma) sonucunda oluşan alkoldür’ şeklinde görüş belirtmişlerdi. Yapılan açıklamalardan hiçbir bilim adamı ve tüketicinin tatmin olmadığı Tüketiciler Birliği’ne gelen telefon, e-posta ve mektuplardan anlaşılmaktadır.
Bu açıklamamızdan sonra birçok bilim adamı ve mühendis ise gazlı ve kolalı ürünlerde bulunan Etil Alkolün fermantasyon sonucu oluşmadığı; tiryaki tüketici oluşturmak, dolum sırasında akışkanlığı hızlandırmak ve aroma çözücü olarak kullanıldığını ifade ve ispat etmişlerdi. Üç temel nedenin yanında etil alkol dışındaki çözücülerin daha pahalı olması nedeniyle, üreticilerin etil alkolü tercih ettikleri tespit edilmiştir.
Biz, içeriğinde alkol olduğun etiketinde yazmayan kolaları da içmiyoruz. İçenlere afiyet olsun"
Cola´nın Faydaları (Trajikomik)
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Mayıs 2007       Mesaj #14
nünü - avatarı
Ziyaretçi
BİR KUTU KOLADA KAÇ KÜP ŞEKER VAR?
Çocuk ve gençlerin fazla kilo problemi büyümeye devam ediyor. Çocuklar, eskisine göre daha fazla şeker, yağ ve tuz tüketiyor.

Tükettikleri besinler tıka basa (yağların en zararlıları) doymuş ve trans-yağlarla dolu. Elli yıl öncesinin çocuklarına oranla çok daha fazla şeker tüketiyorlar. Bir şişe meşrubatta, bir kutu kolada neredeyse 15 küp şeker var ve bir çocuğun günlük şeker tüketimi neredeyse yarım kiloya yaklaşıyor.

1960’lı yıllarda bir şişe meşrubat, 200-220ml civarındaydı, şimdi dev boyları söz konusu olduğunda 2 litreye kadar çıkabiliyor. Televizyon reklamları, sürekli çocuk ve gençlere yemelerini, içmelerini öneriyor. Bir saatlik televizyon izleme süresinde çocuk ve gençler, ortalama 15-20 dakika besin maddesi reklamı izlemek zorunda kalıyor. Üstelik bu besinlerin çoğu, sucuk, sosis, margarin, hamburger, bisküvi, cips, gofret, şekerleme gibi sağlığa yarardan çok zarar veren sağlıksız şeyler.

SORUNUN NEDENİ ÇOK
Daha da kötüsü, bu ürünler aileler ve çocuklara "akıllarını geliştirmek", "beyinlerini güçlendirmek", bedenlerini desteklemek, bağışıklıklarına güç vermek, boylarını uzatmak, kemiklerini desteklemek gibi "hayır" denilmesi güç vaatlerle sunuluyor. Kısacası çocuk ve gençler sürekli olarak kalori bombardımanına ve yanlış beslenme tüyolarına maruz kalıyor. Uzmanlar, çocuk ve gençlerin çok yedikleri için değil, yanlış besinler tüketip yeteri kadar hareket etmedikleri için kilo aldıklarını, şişmanladıklarını belirtiyor. Onlara yemeleri için önerilen besinler arasında ne portakal, elma, kiraz, erik; ne de marul, domates, fasulye veya kabak var. Dayatılan besinler katma değeri yüksek, kalorisi şişmiş, vitamin ve mineral fakiri hazır ürünler: Cipsler, browniler, kalorisi ikiye-üçe katlanmış çikolatalı bisküviler, kolalı içecekler...

HAZIR KALORİ BOMBASI
Çocuk ve gençlerin beslenmesinde ev yemeklerinin hiçbir önemi kalmadı. Sabah kahvaltılarını çoğu kez servislerde veya okullarda yapıyorlar. Öğle yemekleri okul kantinlerinin fast-food yiyecekleri ve şekerli içecekleri ya da okul idaresinin dışarıdan sağladığı sağlıksız besinlerden oluşmak zorunda. Akşam üzeri açlık krizleriyle evine dönen çocukları eskisi gibi evde bekleyen anneler, anneanneler de yok artık. Ya buzdolabından donmuş bir yiyecek çıkarıp yemek, ya da pizza veya hamburger siparişi vermek zorundalar. Yani günümüzde çocuk yemeklerinin çoğu hazır yemek restoranlarından temin ediliyor.

Sorun sadece anne babalardan da kaynaklanmıyor. Yeni hayat, çocukları ve gençleri de değiştirdi. Günümüz çocukları, gençleri, sokaklarda, parklarda koşup oynayarak değil televizyon, bilgisayar ya da DVD ile oyalanarak, chat yaparak eğleniyor. Artık onlar da yavaş yavaş bize benzemeye başladı, çoğu yerinden bile kımıldamıyor. Kısacası bir zamanlar eğlenmek için koşan çocuklar şimdi eğlenmek için oturuyor ya da uzanıyor.

HAREKETSİZ YAŞAM
Güne akıllı bir kahvaltı ile başlamayan, öğlen yemeğini doğru besinlerden oluşmuş mönülerden sağlayamayan, gün boyu gazoz, kola, bisküvi, browni veya gofret, daha kötüsü cips, dondurma atıştıran, koşup oynayacağı zamanları bilgisayar, televizyon başında oynayarak geçiren bu yeni çocuk ve gençlerin şişmanlamaları kadar doğal bir şey olamaz. Yeteri kadar sebze ve meyve tüketmeyen, şekeri, nişastayı, yağlı ve unlu gıdaları beslenme planının ana unsurları haline getiren bu yeni hayatın beklenen bir sonucudur fazla kilolu ve şişman çocuklar.

Kahvaltı yapan çocuklar kolay kolay şişmanlamaz

Binlerce araştırma, düzenli kahvaltı yapan çocukların daha dikkatli olduklarını, karmaşık problemleri daha kolay çözdüklerini, daha neşeli, keyifli ve barışık olduklarını, depresyon, hiperaktivite gibi sorunlara çok seyrek yakalandıklarını, daha seyrek hastalandıkları ve okula devam oranlarını yüksek tuttuklarını, her şeyden önemlisi matematik problemlerini çözmede, sosyal zekalarını geliştirmede daha başarılı olduklarını ortaya koyuyor. Beyin, kan şekerinin neredeyse dörtte birini kullanan bir organdır. Sabah okula yeterli bir kan şekeri oranıyla başlayan vücutlar, hipoglisemik arkadaşlarına göre beyinlerine daha çok yakıt veriyor ve onların beyinleri en karmaşık problemleri bile çözmede asla zorlanmıyor.
DELİMAVİ - avatarı
DELİMAVİ
Ziyaretçi
18 Temmuz 2007       Mesaj #15
DELİMAVİ - avatarı
Ziyaretçi
İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur


40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.


45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.


60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.


Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız ütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)


Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi...



Vee...


COLA SEVENLERE DUYURULUR?
Coca-cola ve pepsi'nin ortalama pH degeri 3.4 Bu asidite disleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir.

Pepsi veya coca-cola'yi içmeden önce bir düsünün. Dünyada hiç kimsenin tavsiye edemeyecegi karbondioksit içiyorsunuz. Iki yil önce, Delhi üniversitesinde "kim daha fazla coca-cola içecek" diye bir yarisma yapildi.

Sekiz sise coca-cola içen kazandi ve herkesin gözü önünde öldü.Çünkü çok fazla karbondioksit almisti ve kaninda yeterli oksijen yoktu. Birisi kirilmis disini bir sise pepsinin içine koydu ve dis 10 günde eridi!!! Disler ve kemikler ölümden sonra en fazla dayanabilen organlarimizdirlar. Bir sise kola içerek midenize ve bagirsaklariniza ne yaptiginizi bir düsünün....


COCA COLA VE PEPSI SEVERLERE - HER SEYI BILDIGINIZI MI DÜSÜNÜYORSUNUZ? AMA DAHASI VAR...

"TUVALETI TEMIZLEMEK IÇIN"
Bir kutu kolayi klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela taşındaki lekeleri yok edecektir.


"KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK IÇIN"
Tamponu coca-colaya batirilmis marlboro folyosuyla iyice ovunuz.


"AKÜ KUTUP BASLARINDAKI ÇAPAGI TEMIZLEMEK IÇIN"
Bir kutu kolayi kutup baslarina dökün ve çapak yok olsun.


"PASLANMIS BIR CIVATAYI SÖKMEK IÇIN"
Coca-colaya batirilmis bir bezi bir kaç dakika pasli civataya uygulayiniz.


"HARIKA BIR JAMBON IÇIN"
Bir kutu kolayi tepsinin içine bosaltin. Jambonu alüminyum folyoya sarip, firina sürünüz. Jambon tam olarak pismeden otuz dakika kadar önce folyoyu çikariniz ki harika bir sos için jambonun yagi ile kola karissin.


"ELBISENIZDEKI YAG LEKESINI ÇIKARMAK IÇIN"
Bir kutu kolayi lekeli giyeceklerin üzerine bosaltin, Deterjani ekleyin ve her zaman yikadiginiz gibi yikayin. Coca-cola yag lekelerinin yok olmasina yardim edecektir.


COLA ARABALARIN ÖN CAMINDAKI LEKELERI DE YOK EDER. AYRICA BIZ BU MADDEYI IÇERIZ!!!

"Alıntıdır"
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
31 Mayıs 2008       Mesaj #16
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Coca Cola'dan E211 özrü!
Sudan sonra en çok tüketilen Coca-Cola'da bulunan E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin siroza neden olduğu ortaya çıktı. Ayrıca DNA bozukluğuna da yol açan E211 ürünlerden çıkarılacak. Piyasaya çıktığı ilk günden beri içerisindeki katkı maddelerini bir sır gibi saklayan Coca Cola firmasının sırrı sonunda çözüldü. Yapılan araştırmalarda Coca-Cola'nın içerisinde E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin bulunduğu saptanmış, firma uzun süre bu iddialara karşı sessiz kalmıştı. Sodyum Benzoat maddesi siroz, parkinson gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor, hiperaktivite bozukluğuna neden oluyor ve DNA'ya zarar veriyor.

KÜFLENMEYİ ÖNLEYEN MADDE KANSOREJENE DÖNÜŞÜYOR
Genel olarak gazlı içeceklerin birçoğunda bulunan ve küflenmeyi önleyen bu maddenin C vitaminiyle karşılaşınca kansorejene dönüştüğü belirtildi. Firma sözcüsü bu maddeyi kullanmayı bırakacaklarını açıklasa da Sodyum Benzoat'ın yerini tutacak başka bir bileşen bulamadıklarını da itiraf etti.
HeliX - avatarı
HeliX
Ziyaretçi
25 Eylül 2008       Mesaj #17
HeliX - avatarı
Ziyaretçi
Coca cola İlk defa 1886'da eczacı John S. Pemberton tarafından formülünde kokain adlı uyuşturucu maddeninde olduğu bir şurup şeklinde üretilen Cola, John S. Pemberton'un ölümü ile Asa Candler coca colanın haklarını 2 bin 300 dolara satın aldı ve 1892 yılında The Coca Cola Company adlı firma kuruldu. Reklam adı altındaki görsel kitlesel telkinlerle insanların zihinlerine ''buz gibi, nefis serinletici, hayatın tadı'' gibi tamamen gerçek dışı sunumlarla sunuldu. İç yapısı ise anlatılmayıp saklandı üzerinde araştırma yapmak isteyen doktor ya da başka kimlikli araştırmacılara bu izin verilmedi ve Coca Cola'nın gerçek yüzü saklanarak yaldızlı sunumlarla zihinlere işlenmeye devam edildi.
Gerçekte
Coca Cola bilinenin aksine içeriğindeki zararlı bileşimler sebebiyle her açıdan mutlak manada zararlı bir içecektir. Gerçek şu ki Coca Cola içeriği itibari ile ilk üretim tarihinde içerisinde kokain adlı uyuşturucu maddeninde konulması ile başlamıştır. Bir litre kolalı içecek yaklaşık 400 kalori eşdeğeri şeker, 0,15 gram kafein, değişik miktarlarda renk veren maddeler, orijinal tadı sağlayan kola özü ve fosforik asit içerir. Burada kola özü diye sunulan uydurma isim içeriğindeki uyuşturucu maddeler için gizleyici bir çatıdır. kola başlı başına bir kimyevi madde değildir ki onun ona ait birde özü olsun.Dikkat edilirse yüksek oranda şeker, kafein, boya maddeleri, fosforik asit ve benzeri bütün içeriği sağlık için tamamen zararlı bileşimlerdir.

Kısaca sıralanacak olursa
Coca Cola ve benzeri gazlı içeceklerin içerisindeki bazı katkılar ve sebep oldukları zararlar şöyledir:

Fosforik asit: E338
Ancak sağlık üzerindeki etkileri tartışılmaktadır. Keskin bir tad sağlar ve diğer doğal benzer tad vericilere nazaran büyük miktarlarda ve ucuzca elde edilebildiği için üreticiler tarafından tercih edilmektedir.
Genç kadınlarda, kemik gelişiminde gıda eksikliği ile ortaya çıkan osteoporoz hastalığı riskini artırmaktadır. Fosfor fazlalığı, zayıf kemik yoğunluğuna yol açabilmektedir. Beslenme uzmanları, vücudun kandaki fosfor-kalsiyum iyonları arasındaki dengeyi sürdürmeye çalıştığını belirtmektedirler. Fosfor fazlalığı oluşunca vücudun kimyasal balans mekanizması bu dengeyi sürdürebilmek için kemikteki kalsiyumun dışarı çıkarılmasına yol açar. Neticede fosfor-kalsiyum fazlası vücuttan dışarıya atılır ve geride gözenekli ve gittikçe zayıflayan bir kemik yapısı meydana gelir. Böylece kemik kırılmaları olarak bilinen olaylar yaşanmaktadır.

Kafein
Kafeinli maddelerin kullanımının sonucunda karakteristik etkiler, huzursuzluk, sinirlilik, heyecan, uykusuzluk, yüz kızarıklılığı, fazla idrar ve sindirim şikâyetleri gibi rahatsızlıklardır. Bu semptomlar bazı insanlarda, günlük 250 mgr 'dan daha küçük dozajlarda tezahür edebilir.
Diğer bazılarında ise daha yüksek dozlarda oluşur. Günlük 1gr 'lık dozlara çıkılması halinde ise, kas seyirmesi, düşünce ve konuşmanın düzensiz akması, yorgunluk duymama ve fizikomotor acitasyonu oluşabilir. Daha büyük dozlarda hafif duyumsal rahatsızlıklar, kulak çınlaması, ışığın parlaması gibi rahatsızlıklar rapor edilmiştir. Kafeinin 10 gr'ı geçen dozu ile, ani krizler, nefes alma güçlüğü ve ölümle sonuçlanmalar oluşabilir. Alınan maddelerle girebilecek kafein miktarının kabaca hesabını şöyle yapabiliriz.
Bir bardak kahve yaklaşık 100-150 mgr kafein ihtiva eder, bir bardak çay yarısı kadar, bir bardak kola ise 1/3 'ü kadar kafein ihtiva eder. Bir bardak enerji içeceğinde ise yaklaşık 100 mgr kafein alınmış olur. Reçete ile satılan kafeinli ilaçlar bir bardak kahvenin ihtiva ettiği kafeinin bir tam üçte biri ile bir buçuk arasında değişmektedir. İstisna olarak migren hastalığı için kullanılan tabletlerin her biri 100 mgr kafein ihtiva ederler.
Kafein, sindirim sistemi ve kalp rahatsızlıklarının gelişmesine ve ağırlaşmasına neden olabilir. Üst karın ağrıları, bazen peptik ülser ve kanamalar oluşabilir. Ekstrem yüksek dozlarda ise ritim bozukluğu eklenebilir, tansiyon düşer ve kan dolaşımı durabilir.
Diğer farklı Teşhisler: Manik olaylar, panik rahatsızlıklar, genel anksiety rahatsızlıkları klinik raporlarda açıklanmıştır.

Boya Maddesi Karamel (E150):
Şekerin yavaş şartlarda 170 C dereceye kadar ısıtılması sonucunda elde edilir. Başta kola olmak üzere çeşitli meşrubat, şekerleme, kek ve bazı hamur işlerinde boya maddesi olarak kullanılır.
Avustralya Hiperaktiv Çocukları Koruma Teşkilatı(HACSG)'na göre alerjik bünyeli insanların kaçınmaları gerektiği ifade edilmektedir.

CO2 Gazı: E290 (Karbondioksit)
Sağlığa zararlı bir gazdır. Meşrubatlarla aşırı miktarlarda alınması halinde çeşitli rahatsızlıklara neden olur.kola ile beraber yüksek miktarlarda alınan co2 gazı ani ölümlere sebep olur.

Karmin: E120
Renklendirici; böceklerden elde edilir; kozmetiklerde, şampoanlarda, kırmızı elma sularında, şekerlemelerde ve diğer gıdalarda kullanılır; hassas ve asmatik bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebeb olabilir. Ayrıca bir Müslüman için kesinlikle haramdır.

Sünî Tatlandırıcılar: Aspartam E951, Asesülfan E950, Sakarin E954
Toz ve sıvı diğer bazı içeceklerdede kullanılır. Bu ürünler'de; Aspartam,asesülfam ve sakarinin kombinasyonu kullanılmaktadır. Şeker hastalarının kullanımı oldukça düşük olması ve kullanan insanların yaş seviyelerinin yüksek olmasına rağmen alzaymer riski oluşturduğu bildirilmektedir. Fakat içeceklerde kullanımı, özellikle aspartamın içinde bulunan fenil alalin isimli amino asitin çocukların zeka gelişimlerini olumsuz etkilediği klinik
deneylerle kanıtlanmıştır.



İşte bu yüzden ben kola içmem..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
REKLAMYAZARI - avatarı
REKLAMYAZARI
Ziyaretçi
7 Temmuz 2010       Mesaj #18
REKLAMYAZARI - avatarı
Ziyaretçi
Cola İçme Mahveder!

Acı çeken çektirir-akıllı ol uslu dur
Cola’dan kurtulalım-oluşturun sağlam sur

Acı çeken sevinen-ümit duyan bir insan
Cola’yı görür ise-sırtını döner o can

Acı tattırır içe-morarmasın boncuğum
Bu size vasiyettir-Cola içme çocuğum

Acıları çektirir-akıllı ol uslu dur
Cola’yı görür isen-o şişeyi yere vur

Acıların büyüğü-kendi acılarımız
Cola’dan uzak dursun-baba bacılarımız

Acıma duygusunu-içinde duyup yaşa
Cola içi karartır-bakmaz gözünde yaşa

Ad ne olursa olsun-Cola içme yavrucak
Elini kirletmesin-aldın ise yere çak

Adalet güneş gibi-ısıtır aydınlatır
Cola denen o içki-ruhumuzu karartır

Adalet kadar büyük-sihirli güçler yoktur
O Cola içeceği-bilinsin borumboktur

Adalet mutluluktan-ancak sevgiden doğar
Cola bugün olmazsa-yarın insanı boğar

Adalet mülkümüzün-ilk baştaki temeli
Cola’yı içmeyelim-yukarı kaldır eli

Adalet ve merhamet-insanın özelliği
Cola bilin yok eder-insanda güzelliği

Adaletle hareket-edenler çağa koşar
Cola içerse insan-vücut bu işe şaşar

Adaletle işleyen-o çarklar kolay döner
Cola’yı içen vücut-öğren çok çabuk söner

Adaletsiz yönetim-gençleri zora sokar
Cola içme evladım-içini fena yakar

Adaletsizliklere-karşı sesini yükselt
Cola’dan kurtulmalı-can çekişen cemiyet

Adaletten ayrılan-bil yolunu şaşırır
Cola’yı içen vücut-bedenini aşırır

Adı dünyadan kalksın-Cola içe kor sokar
Gardını alamadan-balyoz olur ve çakar

Ağaçsızsa topraklar-sel toprağı götürür
Cola içme çocuğum-o ömrünü bitirir

Ak değil kara kara-Cola zehirli madde
Yanına yaklaştırma-canda kısaltır vade

Akıl ve düşünceye-daim verin önemi
Cola denen o zıkkım-içlere sokar nemi

Akıllı ol söyleme-bir söyle düşün seksen
Cola’dan kurtulmalı -ya tezden ya da erken

Akıllı tedbirlidir-hesap eder her işi
Cola’yı yere döksün-beyit okuyan kişi

Akla dayanan millet-yıkılamaz hep yaşar
Sağlıklı olan nesil-bilin zorluğu aşar

Aklını iyi kullan -vücudu harap etme
Cola’ yı tüketerek- sakın ola tez bitme

Alçakgönüllü insan-kendisini methetmez
Cola içerse insan-dertleri çoktur bitmez

Aldatmayan biriyim -dilim gerçeği söyler
Cola’dan kurtulmalı-anne çocuk ve beyler

Aldatmayın arkadaş-Cola faydalı değil
Doğru olan sözlerin-karşısında gel eğil

Aleyhte yazıyorum -Cola’ yı yeriyorum
Mücadelemi burdan -beyitle veriyorum

Alışkanlık yapmayın-Cola içerse insan
Çok kolay tökezlenir-dayanamaz buna can

Anlamadan bilmeden-asla konuşmuyorum
Cola’yı içer isen -kötü olur o durum

Anlatacağım daim-ben sen biz siz onlar
Sözüm Türk Milleti’ne-Cola içmesin canlar

Anneler ve babalar-Cola içerse çocuk
İleriye gidemez-çok tez solar kuzucuk

Ara araştır ve sor-doğruluğa gel eğil
Cola çok zararlıdır gerçekleri n ‘olur bil

Arzunu gerçekleştir-Cola içme bir daha
Eğer dikkat etmezsen-mayınla dolar saha

Ay gibi güneş gibi-ışığı saç ve yaşa
Cola zarar veriyor-hem saça hem de başa

Aydınlanmamış millet-bilinsin kötürümdür
Cola’yı içer isen -o hayatın dürümdür

Ayrık otu olmayın-bölme hiç parçalama
Cola sebep oluyor -sıkıntıya ve gama

Az değildir zararı-içtiğin nedir söyle
Herkes şunu öğrensin-Cola’ysa artar çile

Az sözle çok şey anlat-desinler hep efendi
Cola yere vuruyor-zıkkımı içen merdi

Bakarım ileriye-çocuk genci gözlerim
Cola içmesin diyor-bakışım ve gözlerim

Bardak içerisinde-ikram et suyu sütü
Cola’yı içer isen-durumun olur kötü

Barış herkesin hakkı-savaş ise berbat şey
Cola bil körüklüyor-ölür anne çocuk bey

Başakların uçları -havada tutar başı
Cola içen bir nesil-yüzünde görür yaşı

Başarılı işlere-giriş oluştur birlik
Cola’dan kurtulursak-yurtta sağlarız dirlik

Başkalarını mutsuz-etmektedir o Cola
Vücudu harap eder-baktırmaz sağa sola

Başkasını hor görür-Cola yolu şaşırtır
Çocuk ile gençleri-ters yollarda aşırtır

Bedeni harap eder-Cola verdirir mola
Merdiven çıkamazsın-gidemezsiniz yola

Benden sonra tufandır-Cola’daki düşünce
Aklın başına gelir -bir kez yere düşünce

Benliğini kaybetme-Cola’ya vurun darbe
Hiç boşuna ölmesin- anne çocuk ve bebe

Beter diyorum beter-Cola içki mi içki
Yetkili ve yetkisiz-göstermeliyiz tepki

Beyitleri okursan-vatandaşım duy beni
Bugün olmazsa yarın-Cola bitirir seni

Bilgi artan hazine-bölüşelim canlarla
Ancak çağa gideriz sağlıklı insanlarla

Bilgi ve ilham bizde-kükremeler çağ aşar
Cola’yı içmeyenler -bilin sağlıkla yaşar

Bilinsin epey büyük-Cola’nın yaptıkları
Anne baba evladı-ağlatır zarı zarı

Bir bilseniz neler var-Cola bünyeyi yorar
Yanından uzaklaşın-içme verin tez karar

Bir devlet adamının-kalbi başta olmalı
Cola’yı reddetmeli-çağlar boyu kalmalı

Bir işin sonucunu-hesap et zarar görme
O Cola’yı içerek -toplumu sakın germe

Bir şeyi öğrenmeden-bilemezsin gerçeği
Su ile sütle doldur-vücut denene peteği

Bir tarih bir destandır-geçmiş geleceğimiz
Cola’ nın yok olması-bilinsin dileğimiz

Bir Türk dünyaya bedel-Atatürk'ümün sözü
Cola’yı içmeyenler-açık tutar o gözü

Bir yanı dinlemeden-verilmez doğru karar
Cola’ yı içme evlat -bünyeye verir zarar

Biz öyle bir milletiz-tehlikelere dikkat
Cola’yı içer isen -mosmor olur o surat

Bize bizden fayda var-vücudu harap etme
O Cola’yı içerek- tez günde çabuk bitme

Bozmaz mı zannedersin-Cola bozar bünyeyi
Zayıf anı gözlerler-yere çarpat künyeyi

Bulaşmasın eline-deme nerde bulayım
Tesiri çok büyüktür-Cola mahveder bayım

Bünyeniz fayda görsün-içeceksen süt ara
Anne ile babalar-Cola’ya verme para

Bütün görev sizlerde- anne içtirme Cola
Evladı yakalarsa-çarptırır sağa sola

Bütün güzel canları-birbirinden ayırır
Cola içme vatandaş-o vücudu sıyırır

Büyük sözünü dinle-vücuda sokar pası
Yaşadığın müddetçe-Cola çoğaltır yası

Cana faydası yoktur-Cola zehri bir bela
SeslEnirim sizlere içecek misin hâlâ

Cehaleti hemen ez-Cola içmesin millet
Eğer devam ederse -ortaya çıkar illet

Cola içen gönüller-bilmelidir gerçeği
Bilin hüsrana uğrar -boş kalır o peteği

Cola’yı elde tuttu-içtim dedi bir kişi
Biraz vakit geçince-tez bıraktı o işi

Çocuklar gençler duyun-Cola verir endişe
Tutma elinle sakın-yurttan kaybolsun şişe

Çocuklara gençlere-Cola atıyor şamar
Bilinsin öğrenilsin-zararı tomar tomar

Değer verilmemeli-Cola’yı içme sakın
İşlerin sarpa gider -olamazsınız yakın

Derdimi anlatamam-düşmanıyım Cola’nın
Uyandırmak görevim-yararı yok molanın

Devamlı uyarırım-Cola yok eder teni
Sıkıntıya düşmeden-şu an hatırla beni

Devamlı yazacağım-içmeyin canlar Cola
Bir gün yere düşürür-olamazsın kol kola

Doğruyu söylüyorum-içilecek şey değil
Zararı sana bana-Cola kötü bunu bil

El sözüne kanmayın-koyma buzdolabına
Evladı zehirleme-Cola içmeyin ana

En önemli mesele-Cola’yı içtirmemek
Türk Milleti gerekir-toplu hâlde kükremek

Erkek kızı kollayın-içme Cola anne bey
Gerçekten de iğrençtir-elde tuttuğun o şey

Gerçeği konuşmalı-Cola içtiğin anda
Uzmanlar uyarıyor -huzur kalmaz insanda

Gerçekleri söylerim-Cola’nın yok yararı
Vazgeçenler diyorlar- insana çok zararı

Getirme onu ağza-Cola içi sararsa
Darbesi kötü olur-bizi öldürür tasa

Getirme onu ağza-uygun olanını seç
Cola’yı yere döküp-sütü içip öne geç

Gördüğpünde yere dök-eve getirme sakın
Faydası yoktur bilin-Cola olamaz yakın

Görev anne babada-içmeyin onu onu
Türkiye’de dünyada-gelsin Cola’nın sonu

Günden güne artıyor-içenler epey pişman
Uzak durun şişeden-Cola yapıyor şişman

Hedeftedir neslimiz-Cola varsa dert açar
Ters aşağı çevirin-içme zehiri saçar

Her gün bir bardak daha-Cola yerine sütü
Lıkır lıkır içelim-o an çalışsın ütü

Her şey elinizdedir-Cola’ya darbe vurun
Markete girdiğinde-süt var mı önce sorun

İçeceksen su süt iç-para verme boş yere
Yerlere yıkılırsın-Cola içme ha bire

İçindeki asidi-Cola kemik eritir
Acısı canı yakar-ortalara çıkar kir

İçmemeli bu toplum Cola yurtta mesele
Vatanın sınırında- oluşturuyor çile

İlmi bir gerçekliktir-Cola vücudu yutar
Bilinsin öğrenilsin-sütse ayakta tutar

İnanmazsan bana sor-Cola ruhu soldurur
Ansızın yakalarsa- içe zehir doldurur

İncedir yazıları-deme olmaz zararı
İnsanın vücuduna-Cola’nın yoktur kârı

İnsanın dünyasını-Cola içme karartır
Ruh ile bedenleri -yorar bilin sarartır

İşi bırakır yarı-Cola sarartır benzi
Beyitle uyarırım- buradan hepinizi

İyice düşünmeli-Cola içen bir nesil
Hayatını mahveder- acı çeker bütün dil

İyice öğrenmeli-Cola’nın içindeki
Pantolonu boşaltır-yok eder para çeki

Kanmayın tatlı söze-darbesi olur fena
Ağlayanları görün-Cola kıyıyor cana

Kimselere gösterme-o şişeden uzak dur
Zararları anlatın-Cola ise yere vur

Nerde görürsen kaçın-çevirme kapağını
Seni esir almasın-Cola’dan koru canı

Onu hiç sevmiyorum -eritir gram gram
Kendime yeni geldim-Cola ile yok aram

Onun rengine kanma-Cola içme çok acı
Vücudu esir alır-asla eksilmez sancı

Öğrenmedin mi hâlâ-Cola zehirli madde
Onun için fark etmez -inan kısaltır vade

Öğretmen söylemekte-Cola’yı içen genci
Kısa bir süre sonra-kaybolmakta direnci

Paraları çok fazla-kanma sakın reklâma
Doğuştan itibaren -Cola sebebeptir gama

Rengine aldanmayın-Cola kara çok kara
Eline alır ise -ciğerde açar yara

Ruhumuz bedenimiz-Cola’dan dursun uzak
Türk Milleti unutma -bize kurulu tuzak

Sayın milletvekili-uzaklaştır gençleri
Kanunları çıkartın-Cola soldurur eri

Seslenirim sizlere-çocuk gençler duy beni
Doğruyu söylüyorum-Cola yok eder seni

Seslenişim herkese-uzak durun Cola’dan
Yere vurursa onu-hoşnut olur Yaradan

Su ya da sütü içir-çocuk gençleri dinle
Uzaklaştır masadan-Cola içme frenle

Şairi iyi dinle-çocuk gençler ve oğlum
Vücuttan atılmalı -Cola denen o dolum

Şöhreti çok da kötü-Cola yok eder benzi
Beyitleri yazarım-uyarıyorum sizi

Tercihini sütten yap-bardaktan yudumlama
Evlerde apartmanda-Cola sebeptir gama

Ters yönlere yatırır-yol almıyor bu gemi
Şair size seslenir-Cola içmeyin emi

Uyarmak görevimiz-içerseniz hep Cola
Sıkıntıda kalırsın-başlara gelir bela

Uzmanlar öyle söyler-Cola kötü içecek
Zilleri takamazsın-içme tutuşur etek

Üretenler üretmiş-Cola’nın içindeki
Pantolonu boşaltır- yok eder para çeki

Verdiği zararı gör-sakın Cola içmeyin
Altlara düşürerek -çocuk genci biçmeyin

Vücuda çelme atar-Cola derse bir kişi
Bilin zararı görür-kırdırır kafa dişi

Vücudun besin alsın-Cola yerine sütü
Lıkır lıkır içmezsen durumlar olur kötü

Yaklaştırma yanına-şu rengine iyi bak
Yakında duruyorsan-Cola’nın yanından kalk

Yazılanı gördün mü-O zehirli bir şişe
İçenlerde kalmıyor-Cola bozar klişe

Yazısını okuyun-O Cola’nın asidi
Yediden yetmişe dek-karartmaktadır vadi

Yetkilim duy sesimi-Cola’yı yurttan sürün
Sonsuza dek yok olsun-satılmasın bu ürün

Yetkilim görev sizde-Cola’ya vurun darbe
Neslimiz bozulmakta -ölmesin çocuk bebe

Zararı hepimize-Cola zehri öldürür
Bozuyor yapımızı -çocuk genci soldurur

Zararlı bir davranış-Cola’ya verme para
Yaşadığın müddetçe-sütü iç düşme dara


Cola İçme Mahveder Şiir Kitabıma Destekleyici Arıyorum.




COLA’NIN ZARARLARINI SEYREDİNİZ!..

ERKEK OLAN İÇSİN BAKAYIM Coca cola`nin zararlari - Videoislami.com

(Tıklanmıyorsa, Linki Adres Çubuğuna Kopyalayıp Enter Tuşuna Basınız.)


HASAN SANCAK

ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
Chelsea_Eny - avatarı
Chelsea_Eny
Ziyaretçi
17 Aralık 2011       Mesaj #19
Chelsea_Eny - avatarı
Ziyaretçi
Günlüğümde de yazan bir konuyu paylaşmak istedim.Evet coca-cola'nın bazı yararları var.Ama zararları yararından daha fazla.Lütfen okuyun.

Alıntı

Coca-Cola'nın sırrı çözüldü. coca-cola'nın içindekiler bölümünde yazdıkları Coca-Cola özü aslında COCHİNEAL böceğinin ezilerek elde edilen suyuymuş.şimdi altta yazanları okuyun. bu bütün herşeyi açıklıyor.

Türkiye’de hatta, dünyada ilk kez 15 Eylül 2006 günü Coca-Cola’ya karşı, içeriğini açıklaması için Antalya Tüketici Mahkemesinde davası açıldı…
Açılan davada, merkezi Atlanta’da olan ve 1886 yılında Eczacı Dr. John S.Pemberton tarafından faaliyete geçen Coca-Cola, 120 yıllık geçmişi ile “dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseye açıklamam” dediği sırını açıklayacak mıydı ? Bu nedenle geçen gün (19 Mart 2007) açılan davanın 3. duruşması yapıldı.
Taraflar mahkemeye 100 sayfayı geçkin açıklamada bulundu. Coca-Cola mahkemeye savunma amaçlı verdiği dosyada (24 sayfa savunma metni, 18 sayfa belge) üretim, içerik ve ambalaj olmak üzere istenilen her hususa açıklık getirdi. Antalya tüketici mahkemesi kararını verdi ve Coca-Cola davasını bir üst mahkemeye taşınmasının yolunu açtı.
Mahkeme tarafında ise Coco-Cola avukatları aracılığı ile yaptığı savunmada, Coca-Cola ürünlerinde, “… içeriğinde bulunan Coca-Cola Özütü nün içeriğinin ürün üzerinde…” belirtilmemesini, “ürünün ayırıcı lezzet ve kalitesi Coca-Cola Özütü sayesinde elde edilmekte…” olduğundan dolayı açıklanmadığını belirtti… Coca-Cola avukatı, Coca-Cola Özütü nün Coca-Cola’nın ticari sırı olarak “100 yılı aşkın bir süredir” muhafaza edildiğini, onun için de Coca-Cola Özütü nü açıklanmasını isteyen ” davacı tarafın dilekçesini ve beyanlarını kabul etmiyoruz”, dedi.Mahkemeden de, haklı olarak, “Davanın reddine karar…”, verilmesini istedi. Fakat, mahkemeye verdiği Coco-Cola formülünün bileşim çizelgesinde;
Şeker : %10.58 W/V
Fosforik Asit : 0.544 G/L
Kafein : 150 MG/L
Coca-Cola Özütü : %0.015 W/V (!)
Karamel : %0.11
Karbondioksit : 7.5 G/L
Anlaşılacağa üzere açılan dava sonucunda, Coca-Cola’da bilinmeyen formülü değil, Coca-Cola Özütü olduğu resmiyet kazandı. O zaman, Coca-Cola Özütü nün ne olduğu araştırıldığında, Coca-Cola’nın çok merak edilen sırı da ortaya çıkacaktı.
- İlk önce; Türk Dil Kurumunun verilerinde “Özüt” nedir ona bakalım.
Biyoloji terimler sözlüğünde özüt: Herhangi bir organ ve dokunun mekanik olarak parçalanmasıyla (homojenizasyon) elde edilen yapı.
Biyoloji terimler sözlüğünde özüt: Sıkıştırma, parçalama, çözme vb. yöntemlerle bulunduğu ortamdan ayrılan sıvı özdek.
Özüt’ün hangi anlamları ifade ettiğini öğrendikten sonra,
- İkinci olarak; Coca-Cola avukatı, Coca-Cola Formülü olarak tanımlanan Coca-Cola Özütü” gıda aromalarının karışımdır. Aroma maddeleri ürüne tat vermek için ilave edilen maddelerdir…” dediği için “aroma” ne anlam geliyor ona da bir bakalım.
Besin hijyen ve teknoloji terimler sözlüğünde aroma: Gıdaların duyusal muayenelerinde çiğneme ve yutkunma sonucunda hissedilen tat ve kokunun birlikte oluşturdukları haz verici duyum,rayiha.
Coca-Cola savunmasında yer alan, Özüt ve Aroma’nın ne anlama geldiğini öğrendikten sonra ara bir toparlama yapacak olursak. Herhangi bir maddenin (organ veya doku) ezme-parçalama işlemi ile özü çıkartılıyor, yapılan işlem ile elde edilen “öz”, söz konusu Coco-Cola’da kullanılıyorsa “öz” ün rengiyle birlikte damağımızda yutkunurken hissettiklerimiz ile aldığımız koku, o maddenin aromasının verdiği haz oluyordu.
Antalya Tüketici Mahkemesinde açılan davada, Coca-Cola’yı savunan avukatların mahkemeye verdikleri savunmada, Coca-Cola gerçeğinde bilinmeyenin, esrarengiz kasalarda gizlenen formül değil, yalnızca Coca-Cola içerisinde yer alan “özden” üretildiği açıklandı. O zaman bilinmesi gereken ve ticari sır olmaktan çıkan bir husus vardı. O da, o “öz” hangi canlıdan (hayvan ve bitki) elde edilmişti? Ortada bir formül değil, bir hayvan veya bitki olması gerekiyor.
Yapmış olduğumuz bir araştırma sonucunda, aslında bu maddenin, gıda katkı maddelerinde renklendirici (boya) olarak bilinen “Cochineal” (Coccus cacti ve Dactylopius coccus ) ismi ile anılan, başta Meksika olmak üzere, Kanarya Adaları, Şili, Peru ve Bolivya’da bulunan Opuntia cinsi kaktüs üzerinde yaşayan bir tür böcek türü olduğu bilgisine hemen ulaşıldı…
Günümüzde, Cochineal böceği doğal ortamda kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürürken, tüketim alanının büyüklüğünden dolayı kültürel olarak da yetiştirilmektedir… Bizim aradığımız özüt ise Cochineal böceğinin dişisi ve larvalarından elde ediliyordu…
- Larva nedir?
Biyolojik terimler sözlüğünde larva: Ergin karakterlerini kazanmadan önceki genç hayvan. 2. Tüm başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve pupa evresine girmemiş olan kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki evre. Tırtıl, kurtçuk.
Zooloji terimler sözlüğünde larva : (karşılık: kurtçuk) 1. Ergin karakterlerini kazanmadan önce bağımsız olan genç hayvan, 2. Tüm-başkalaşma gösteren böceklerde, yumurtadan çıkan henüz pupa evresine geçmemiş, kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki genç hayvan tipi.
Larva’nın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini öğrendik. Aztek veMayaköylüsü yüz yıllardır altın kadar değer verdikleri Cochineal böceği ve larvalarını toplayıp silindir ileezerek özünü çıkarttı ve elde ettikleri özü kazanda kaynatarak iplerini boyadı. Böylelikle Amerikan yerlileri dünyanın turkuvazdan sonraki en güzel büyülü renklerinden birisi olan Carmine’yi (karmen-kırmızı-kızıl,*)elde etti. Sonra işin içine kimya girdi. Cochineal böceği ve larvalarından elde edilen özüt kimyasal işlem sonrası “Carmine pigmenti” (pigment: bitki ve hayvanlardan elde edilen boya) adı verildi. “Carmine pigmenti” daha çok dokumacılıkta boya maddesi olarak kullanıldı. Carmine’danilk etkilenen Amerika kıtasını işgal eden İngilizler oldu. Carmine renginin kıtada da çok sevildiğini fark eden İngilizler, belki de yerlilere şirin gözükmek adına askeri üniformalarında Carmine rengini kullandı. Amerikanın, Avusturalya’nın işgalinde, Carmine renkli askeri üniforma giyen İngilizler yerlilere eziyet (öldürdü) etti. Batı Carmine’yi İngiliz askeri üniformasından sonra, Cochineal böceğinin larva özütü olarak çeşitli gıda maddelerinde kullanmaya başladı ve yaklaşık 150 bin Cochineal böceğinden bir kilogram boya elde etti.
“Cochineal” kimyada EC 120 kodu ve Carminic Acid (Karminik asit – C22H20O13 )adı veformülü ile anıldı. Tanımlaması yapılırken de, “Kırmızı, pahalı olduğu için ender kullanılır. Alkollü içecekler Embriyo için zararlıdır. Aşırı duyarlılık, hiper-aktiflik.” belirtiler gösterir açıklaması yapıldı. (- -) (**)
Şimdi sıkı durun,Türkiye’de yürürlükte olan gıda kodeksine göre üretilen,”gıdalarda kullanılan renklendiriciler tebliğinin, renklendiricilerin kullanımının 5. maddesinde”, – Renklendiricilerin kullanımı ile ilgili hükümlerin, c) şıkında, “sadece Ek-1 de belirtilen maddeler gıda maddelerinde renklendirici olarak kullanılabilir”, denilmiştir. Ek-1 de ise, “EC (European Community) 120 kodu ile belirtilen, Cochineal-Koşineal, Karminik asit, Karminler’e 75470 E renk indeks numarası” verilmiştir. (***)
Demek oluyor ki, Türkiye’deki tüketici yasasına göre, Coca-Cola’nın açıklamak istemediği Cochineal böceğinin larva özütü olan Carminic Acid’in, içeceklerde kullanmasında bir sakınca yoktur.
Merak ettim, acaba bu izini verenler ve tebliğe imza atanlar, Cochineal-Koşineal böceği hayvan olduğu için, vejetaryenleri uyarma gereğini hiç duymadılar mı? Yine, Cochineal-Koşineal bir böcek türü olmasından dolayı bir çok dinde yenmesinin günah olduğu biliniyor mu?
Üstelik Avrupa’da çok yaygın olan ve Türkiye’de uygulanmaya konulan kosher sertifikası (****) var iken, Hahamlar dünyada bu izni Coca-Cola’ya nasıl verdi?
Anlaşılacağı üzere, hayvan kökenli Cochineal böceğinin larva özütü Carmine kırmızısıdaha çok meşrubat sanayinde renklendirici olarak tüketilmiş. Ortada açıklanmayan formül değil, yalnızca Coca-Cola Özütü vardı! O özütte yalnızca tüketici tarafından bilinmiyordu.
Devam edelim, Coca-Cola’nın mahkemeye yaptığı savunma dosyasına koyduğu eklerin son bölümünde bir Yargıtay kararı var. O kararda, ” AYIPLI MALDAN SORUMLULUK (Ortada Ayıp Sayılan Bir Eksikliğin Olması-Maldaki Eksikliğin Önemli Olması-Ayıbın Malın Yarar ve Zararına Alıcıya Geçtiği Anda Varolması ve Bilmeden Satın Alması (!)” yazılıdır.
Şimdi mini bir anket yapalım, acaba içtiğiniz Coca-Cola Özütü’nin, Cochineal böceğinin larva özütü olduğunu biliyor musunuz? Sorusunu soralım. Alacağımız yanıt on milyonda “1″ olacaktır.
“Carmine” Coca-Cola’ya renklerini verdi. O da yetmedi, Coca-Cola 1931 yılında tanıtımlarında kullandığı Noel Baba’nın kostüm rengini, çocuklar üzerinde daha çok etkili olması için büyülü Carmine kırmızısına dönüştürdü ! İngiliz askerlerini üniforma rengini hatırladınız mı?
- Cochineal böceğinin larva özütü Carmine’yi kullanan yalnızca Coca-Cola mı ? Ve Coca-Cola sağlığa zararlı mı ?


(Alıntıdır.)


Bende bunu Facebook'ta bir arkadaşımın gönderdiği videoda izledim ve şok oldum.Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Mayıs 2012       Mesaj #20
Avatarı yok
Yasaklı
Coca Cola'nın İçeriğinde Ne Var? / Formülü Açıklandı mı?
Kimyacı John Pemberton tarafından 1886'da bulunan Coca Cola'nın gizli formülü, 24 saat güvenlik görevlilerinin gözetimi altında Atlanta'da bir kasa dairesinde saklanıyor. Ancak "thisamericanlife.org" internet sitesi bu formülü bulduğunu açıkladı. İddiaya göre 1979 tarihli bir gazete makalesinde, kolayı üretmek için geçerli içerik maddeler ve miktarları yer alıyor.

Atlanta Journal-Constitution gazetesinin, 8 Şubat 1979 sayısında tam olarak Pemberton'ın tarifi olduğu söylenen bir kitap sayfası fotoğrafı yer alıyor. İnternet sitesi ayrıca Coca Cola'nın ilk servis edildiği eczanenin sahibi Joe Jacobs tarafından benzer bir liste de yayınladı. Ancak bu listede erik ve yonca gibi katkılar da var.

Yayınlanan İçerik;
*226,7 gram alkol
*946,9 mililitre kireç suyu
*28,35 gram kafein
*10 damla tarçın
*5 damla kişniş
*7X çeşnisi (56,6 grama 18,9 litre şurup)
*10 damla neroli
*10 damla küçük hindistan cevizi esansı
*30 damla limon esansı
*20 damla (1,297 mililitre) portakal esansı
*42,5 gram ya da renk vermek için daha fazla karamel
*28,35 gram vanilya
*Şeker
*9,4 litre su
*85 gram strik asit (limon asidi)
*12 gram sıvı koka özü


Kaynak : Ntvmsnbc (22 Mayıs 2012)

Benzer Konular

17 Temmuz 2016 / Sedef 21 Sağlıklı Yaşam
31 Temmuz 2010 / Teamoore Soru-Cevap
5 Nisan 2011 / enesprenses Taslak Konular
18 Şubat 2016 / _EKSELANS_ Sanat ww