Arama

Ay nasıl kokar?

Güncelleme: 2 Temmuz 2012 Gösterim: 2.746 Cevap: 1
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
16 Kasım 2011       Mesaj #1
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Ay Nasıl Kokar - Bunları Biliyor muydunuz?

Sponsorlu Bağlantılar
Anlaşıldığı kadarıyla Ay barut gibi kokar. Ay'da yalnızca on iki kişi yürüdü ve bunlardan hiç biri özel uzay giysileri nedeniyle Ay'ı koklayamadı. Ancak Ay yüzeyinden kabine döndüklerinde yanlarında bu tozlardan bol miktarda sürüklüyorlardı. Astronotlar Ay'daki toprağın kara benzediğini, barut gibi koktuğunu ve tadının çok kötü olmadığını söylediler. Bu toprak büyük ölçüde, Ay'ın yüzeyine çarpan göktaşlarının yol açtığı silikon dioksitten meydana gelmektedir; bunun yanısıra demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller de içerir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
bekirr - avatarı
bekirr
VIP VIP Üye
2 Temmuz 2012       Mesaj #2
bekirr - avatarı
VIP VIP Üye
Ay nasıl kokar?

Sponsorlu Bağlantılar
NASA, uzay uçuşlarına katılan her bir ekipmanı koklayan küçük bir tim görevlendiriyor. Bunun sebebi, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki havanın hassas dengesini değiştirebilecek herhangi bir maddenin uzay mekiğine girmesini önlemek.
Ay’ın peynirden oluştuğu fikri muhtemelen 16. yüzyıla dayanıyor. Bu konuya yapılan ilk atıf John Heywood’un Atasözleri (1564) kitabında geçiyor: “Ay, taze peynirden meydana gelir.” Taze peynir tıpkı Ay’ın kraterli yapısı gibi, benekli bir görünüme sahiptir.
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2012 11:16 Sebep: içerik düzenlendi.

Benzer Konular

24 Mayıs 2011 / voldemort Soru-Cevap
1 Aralık 2008 / HerHangiBiri Genel Mesajlar