Arama

Severus Snape

Güncelleme: 5 Haziran 2012 Gösterim: 15.867 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
13 Ocak 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Severus Snape
Snape harrypotter
Sponsorlu Bağlantılar
Cadı olan Eileen Prens ile Muggle olan Tobias Snape evliliğinden dünyaya gelen Snape 1959 veya 1960 doğumludur. Slytherin de okuyan ve safkanlığa inanan Snape için bu durumun ne kadar kötü olduğunu tahmin etmek hiçte zor değildir.
Sıska, soluk yüzlü, kanca burunlu, omuzlarına kadar inen yağlı saçları ve siyah cübbesiyle besili bir yarasaya benzer.
Snape ile ilgili en eski bilgilerin başına dönersek, Hogwarts'a geldiğinde kara büyü konusunda öğretmenlerden bile fazla bilgisi olduğunu ve çok istediği Slytherin'e seçildiğini belirtmemiz gerekir.
Zaten Slytherin'in bu özelliğinden dolayı okul döneminde kurulan çetenin hemen hemen bütün üyeleri sonunda Ölüm Yiyen olmuştur. Fakat Voldemort'un düşüşünden sonra saf değiştirerek Albus Dumbledore için casusluk yapmıştır. Okuldan sonraki yaşamıyla ilgili ayrıntılar ise bilinmiyor.
Bir dönem Lord Voldemort'un yandaşlarına katılmış da olsa daha sonra taraf değiştirmiş, 1971 yılında Hogwarts'a dönüp İksir Uzmanı ve Slytherin'in Bina Sorumlusu olmuştur. Aslında gözü Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersindedir.
Bu dersin öğretmeni olan Remus J.Lupin'le çocukluktan beri rekabet içindedir. Snape, James, Lily, Sirius, Lupin ve Pettigrew'la aynı dönemdendir. Onlara hep tuzaklar hazırlamış fakat bu tuzaklardan sıkılan Sirius O'nu (eğer James Potter son anda yetişmeseydi) yok etmiş olacaktı. Bu olaydan sonra James ve Sirius'a daha fazla diş bilemeye başlamıştır. Harry’yi sevmemesinin nedeni de budur. Ayrıca Neville'i de sevmez. Çünkü Neville'in ailesi de bir dönem Voldemort yanlılarının peşindeydi. Sadece Slytherin öğrencilerini sever ve destekler.
Okulun ilk yılında Profesör Quirrell'in Lord Voldemort için çalıştığını ilk kez O gündeme getirmiştir. Ayrıca Harry süpürgeden düşmek üzereyken hayatını kurtarmıştır. Dördüncü yılın sonunda ise, Dumbledore hariç hiç kimse, Harry'nin Voldemort'un geri döndüğü iddialarına inanmazken, O Harry'ye arka çıkmıştır.Fakat bunun tek sebibi eski bir ölüm yiyen olduğundan dolayı kolunda bulunan kalıcı bir işaretin (bu işaret bütün ölüm yiyenlerde vardır) fazlasıyla acıması ve yanmasıdır.Bu yanma olayı da Lord Voldemort'un ölüm yiyenlerine kendi dönüşünü haber vermek için kullandığı bir metoddur.
1997 yılında HogwartsKaranlık Sanatlara Karşı Savunma dersinin öğretmeni olarak uzun zamandır beklediği fırsatı yakaladı. Eğitim dönemi başlamadan önce Draco'nun annesinin Snape'in evi olan Spinner's End'de verdiği Bozulmaz Yemin nedeniyle bütün bir yıl boyunca Draco'nun arkasını kolladı.
Profesör Trelawney'in Dumbledore'a anlattıklarını kapı arkasından dinleyerek duyduklarını Voldemort'a aktarmıştı. Böylece Voldemort'un Lily ve James Potter'ı öldürmesine neden olmuştu. Daha sonra Dumbledore'u yaptığından duyduğu pişmanlığı ve Ölüm Yiyenler ile birlikte olmadığına inandırmıştı.
Dumbledore'un ona sonsuz bir güveni vardı. Safkan bir anne ile Muggle bir babadan doğmasından dolayı Voldemort gibi Snape de utanç duyuyordu. Her ne kadar çatal dili konuşamasada Karanlık Sanatlara karşı duygu ilgiyi hiç saklamamıştı.ama 6. kitabın sonunda ortaya çıktığı üzere lord voldemort'a asla ihanet etmemiş onun için Hogwarts'da casusluk yapmıştır.bozulmaz yemini ettiği içinde draco Dumbledore'u öldüremediği için bu işi onun yerine yapmıştı, Dumbledore'u okulun en yüksek kulesi olan astronomi kulesinin girişinde öldürüp Draco Malfoy'la Hogwarts'dan kaçtı.
Ama son kitapta,Snape'in aslında çocukluğundan beri Lily Evans'a (Harry Potter'ın annesi)aşık olduğu,Lord Voldemort'un Lily Evans'ı öldürmeyi planladığını öğrendikten sonra Dumbledore'a Lord Voldemort hakkında gizli bilgiler verdiği,Harry'i okul başladığından itibaren Dumbledore ile beraber korumaya başladığı ortaya çıkmıştır.Son kitapta Lord Voldemort 'un yılanı Nagini tarafından öldürülmüştür.

Biyografi Konusu: Severus Snape nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Ogzhnkrspe - avatarı
Ogzhnkrspe
Ziyaretçi
5 Haziran 2012       Mesaj #2
Ogzhnkrspe - avatarı
Ziyaretçi
Yanlış. Severus Snape Voldemort'un düşmesi için çift taraflı casusluk yapmıştır. Dumbledor ile yaptıkları ayrıntılı planın bir parçasıdır.
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

5 Ocak 2016 / asla_asla_deme Siyaset ww
23 Mart 2013 / _EKSELANS_ Asker ww