Arama

Akuma - Street Fighter

Güncelleme: 28 Haziran 2013 Gösterim: 18.025 Cevap: 3
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
17 Ocak 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Street Fighter oyun karakteri Akuma, Akuma kimdir, özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Akuma

Ad:  akuma-belt.jpg
Gösterim: 1470
Boyut:  77.3 KB

Akuma, kardeşi Gouken ile birlikte Goutetsu tarafından eğitiliyor. Goutetsu, Akuma ve Gouken'e Ansatsuken adlı dövüş stilini her şeyiyle öğretiyor; ancak Gouken bu dövüş tekniğinin ölümcül olmasından pek haz etmezken, Akuma, tekniği sonuna kadar öğrenmek için çalışıyor. En sonunda kendini çok güçlü hissediyor ve Goutetsu'ya baş kaldırıyor. Savaşın sonunda Akuma, Goutetsu'yu Shun Goku Satsu ile öldürüyor ve Goutetsu ölürken yüzü güler bir şekilde ölüyor, çünkü bir öğrencisi onun seviyesini geçmiş durumda ve son derece üstün bir hareketle onu öldürüyor.

Akuma, daha sonra öz kardeşi olan Gouken'i de güçlü bir rakip olarak görüyor ve onunla savaşmak istiyor. Gouken ve Akuma dövüşmeye başlıyorlar. Ryu bu sırada ilk Street Fighter turnuvasında olduğu için olayı göremiyor; ama Ken, şampiyonu olduğu (Ken birinci Street Fighter turnuvasına katılmıyor, oyunda sadece Ryu'yla aynı hareketleri yapan bir kopyası olarak bulunuyor.) U.S. Martial Arts Championship'ten geri dönerken Akuma ve ölmüş bir Gouken ile karşılaşıyor. Sadece güçlü rakiplerle ölümüne dövüşen Akuma, Ken o zamanlar ona göre gayet zayıf bir dövüşçü olduğu için Ken'i umursamadan olay yerinden ayrılıyor.

Sonradan Ryu da Gouken'in ölümünü öğreniyor ve ilk SF turnuvasında yakalandığı Satsui No Hadou'nun (Sagat'ı bu sayede yeniyor, Sagat Ryu'yu yere yıkıyor ve el uzatıp kalkması için yardıma gidiyor; ama Ryu kazanmayı çok istediği için bir anlık Evil Ryu oluyor ve Sagat'a o çok meşhur göğüs yarasını kazandırıp, şampiyon oluyor.) cevabının Akuma'da olduğunu biliyor ve onu aramaya koyuluyor. Bu sırada Akuma güçlü rakipler aramaya devam ediyor. Önce Gen ile karşılaşıyor ve onunla savaşmaya başlıyor. Gen'in oldukça iyi bir savaşçı olduğunu fark edince Shun Goku Satsu'yu yapıyor; ama Gen bundan ruhunu, bedenini ve aklını boşaltarak kurtulabiliyor.

Bunu yaparak Gen, geçmiş günahlarından kurtuluyor ve Shun Goku Satsu onu etkilemiyor. Bilmeyenler için söyleyeyim, Shun Goku Satsu esnasında Shun Goku Satsu'yu yapan da tehlike altındadır, çünkü rakip de, hareketi yapan da cehenneme gider ve günahlarının fazlalığıyla doğru orantılı olarak acı çeker. Gen kendini günahlarından bir anlık arındırarak bundan kurtuluyor, Akuma zaten hareketi yaparken hazırlıklı olduğu için sorun yok. Daha sonra Akuma, Gen'in ölümcül bir hastalıktan müzdarip olduğunu öğreniyor ve ikisi savaşı sonlandırmadan ayrılıyorlar. Bu günden sonra Gen hastalık yüzünden değil de ölümüne bir savaşta hayatını yitirmek istediğinden Akuma'yı arıyor; ama Gen'in hastalıktan mı yoksa Akuma tarafından mı öldürüldüğü Capcom tarafından açıklanmamış.

İkinci seçenek daha mantıklı geliyor bana... Sonra, Akuma o meşhur mağarada tekniğini mükemmelleştirmek için çalışırken Ryu onu bir şekilde bulmuş oluyor. Akuma, Ryu'nun potansiyelini fark ediyor ve onunla savaşıyor; ama Ryu'nun Satsui No Hadou'yu kullanmaktan kaçındığını fark ediyor ve Ryu'nun tüm gücünü kullanmaya niyetlendiğinde onu bulmasını söylüyor. Bu olaylardan bir süre sonra Bison SF2 turnuvasını düzenliyor. Akuma turnuvaya katılmıyor; ama turnuvayı yakından takip ediyor. Turnuvanın son maçında Akuma, Bison'ın ne kadar güçlü olduğunu test etmek için sahneye atlıyor ve Bison'a hiç şans vermeden direk Shun Goku Satsu'yu uyguluyor (Şans vermiyor derken, sonuçta Bison rakibine odaklanmış.

Akuma birden gelince ne olduğunu anlayamıyor ve ölüyor...). Sonra SF3'te en güçlü saldırıyı bulmak için çalışırken Kongou-kokuretsuzan'ı keşfediyor (Yoksa oluşturuyor mu desek?) ve bu hareketle koca bir dağı (Ayers Rock) tek eliyle ikiye ayırabiliyor. Daha sonra Oro (Oyunda gayet salak bir karakter olarak karşımıza çıksa da 300 yıl yaşamasıyla olsun, tek eliyle koca kayayı taşımasıyla olsun, rakipleri direk ölür diye tek elle dövüşmesiyle olsun çok güçlü bir karakter) ve Akuma birbirinin gücünü hissediyor ve sadece güçlerini test etmek için savaşıyorlar ve savaş sonuçlanmadan, Akuma ve Oro'nun birbirlerinin çok güçlü olduklarını anlamalarıyla bitiyor.

Son düzenleyen nötrino; 28 Haziran 2013 19:22 Sebep: Mesaj düzeni!
Biyografi Konusu: Akuma - Street Fighter nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
11 Mart 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Akuma

Ad:  PF_Akuma_by_UdonCrew.jpg
Gösterim: 808
Boyut:  35.8 KB
Ad:  n793373361_447937_5784.jpg
Gösterim: 1101
Boyut:  49.4 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Son düzenleyen nötrino; 28 Haziran 2013 19:23
Gerçekçi ol imkansızı iste...
SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #3
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
akuma

Son düzenleyen nötrino; 28 Haziran 2013 19:23 Sebep: Kırık link!
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
10 Haziran 2009       Mesaj #4
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
450px AkumaSFA3 1


Akuma breathesf akuma
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder

Benzer Konular

4 Nisan 2013 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
15 Kasım 2008 / kawai musu Oyunlar
26 Eylül 2011 / Rower Hayali Karakterler
29 Mayıs 2011 / Rower Hayali Karakterler